logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 6 & zaterdag 7 september 2019

Bekroning door vakjury, een goed bewaard geheim

De jury van het jongste onderdeel van het Cultureel Festival Baarn (CFB) heeft, nu voor het zesde jaar, uit de vele tientallen korte verhalen de winnaars aangewezen in de categorieën volwassenen en jongeren. Wie dat zijn, wordt op zaterdag 3 september in de Trouwzaal van het gemeentehuis bekend gemaakt bij de prijsuitreiking. Dat is een vast onderdeel van het festival, dat Baarn die hele dag in aangename beroering zal brengen. Genodigden en andere belangstellenden zullen dan verwelkomd worden door de coördinatoren Thea Kramer en Dick Vermeij, die de auteurs en de jury zal voorstellen in een boeiend programma met muziek en voorgelezen winnende verhalen.

Twaalf verhalen zorgvuldig genomineerd
Onder voorzitterschap van Frits Booy heeft de jury naast de winnaars ook een aantal extra verhalen uit het rijke aanbod geselecteerd om het dozijn vol te maken dat aan het lezerspubliek zal worden gepresenteerd. Deze verhalen, over het thema De oproep, worden in volstrekt willekeurige volgorde aangeboden op onze website, de site van vaste partner de Baarnsche Courant en vanaf maandag 8 augustus ook in druk in de krant zelf en in de bibliotheek. In ieder nummer verschijnen twee verhalen, zes per week. Na twee weken, dus op 19 augustus, zijn alle twaalf creaties gepubliceerd. Lezers kunnen hun stem voor het beste verhaal van dit jaar uitbrengen op de website van dit blad. De uitslag wordt bekendgemaakt bij de prijsuitreiking op 3 september.

Sponsoren
Zoals het hele festival kan ook dit onderdeel niet zonder sponsoring. De gemeente levert de feestelijke locatie en bloemen voor alle genomineerden en bovendien een burgemeester die niet alleen de prijzen uitreikt maar ook alle nominaties leest. De winnaars ontvangen een pakketje met interessant materiaal van boekhandel Den Boer en de Baarnse uitgeverij PROMINENT, die naast proza en poëzie ook belangwekkende uitgaven verzorgt over achtergronden van schrijvers. Binnenkort komt bij hen Glorieus Baarn en Lage Vuursche uit.
De jury, die al het werk met veel plezier maar belangeloos doet, wordt door Brassen op de Brink op een gezellige lunch getrakteerd en Hamelink biedt bezoekers van de prijsuitreiking een kop koffie aan met wat lekkers. De Speeldoos levert bonnen voor een voorstelling en zo kan de schrijfwedstrijd met krappe beurs dank zij hulp van buitenaf toch iets leuks bieden, maar een echte prijs voor de winnaar lag buiten bereik. "Doordat Comfort Advies uit Soest, aanbieder van zorg- en hulpmiddelen, en uitgeverij MARMER uit Baarn zich aandienden, kunnen wij de winnaar van 2016 voor het eerst een Baarns kunstwerk als prijs overhandigen. "Ik dacht dat de uitgevers uit Baarn waren weggetrokken, maar ineens is daar Marmer, met ons jurylid en schrijver Stefan Popa in het fonds en een reeks andere romans, thrillers en jeugdverhalen", aldus Dick Vermeij. The Kramer vult hem aan: "Na zes jaar mogen wij onze ondersteuners best wel eens in het zonnetje zetten. Sponsoren, bedankt."

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Baarnse Literatuurprijs, populairder dan ooit

Als onderdeel van het Cultureel Festival Baarn zal op zaterdag 2 september om 11.00 uur in de Gemeentelijke trouwzaal de jaarlijkse uitreiking plaatsvinden van de Baarnse Literatuurprijs. Het is de zevende keer dat dit evenement plaats vindt. Uit de meer dan 120 inzendingen uit Nederland en België, met als thema “De ontmoeting", blijkt wel hoezeer de populariteit van het schrijven van korte verhalen is gegroeid.

Lees meer...

Jury Baarnse Literatuurprijs is eruit

De vijfkoppige jury van de Baarnse Literatuurprijs heeft in haar slotberaad vastgesteld welke verhalen dit jaar zullen worden bekroond. Door het ongekend grote aantal inzendingen heeft de jury meer tijd nodig gehad dan ooit tevoren, ook omdat de verschillen in kwaliteit in een grote geselecteerde topgroep aanleiding gaven tot diepgravende discussies.

Lees meer...

Oudere berichten >>