logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 31 augustus & zaterdag 1 september 2018

Archieven

Zin in Baarn

Zin in Baarn

Zin in Baarn organiseert sinds 2016 ontmoetingen voor het delen van inspiratie, verhalen en ervaringen. Bij Zin in Baarn is ruimte voor gesprek over leven, werk, opvoeding, datgene wat je raakt, plezier geeft en bezighoudt.
Zin in Baarn is niet gekoppeld aan een plek. Zin in Baarn kan plaatsvinden in het Lab in Baarn, op de markt, in de Speeldoos, in het café, in een kerk, in het bos of op de hei. Overal waar mensen samen komen.
Zin in Baarn is een initiatief uit de Paaskerk in Baarn en is bedoeld voor ieder die zoekt naar verdieping, ontmoeting en verbinding in Baarn.

Verbinding en betrokkenheid creëren
Zin in Baarn wil mensen wonend, werkend, levend in Baarn, met elkaar in contact brengen. Ruimte bieden voor ontmoeting, zingeving, bezinning en community building. Met aandacht voor spiritualiteit, voor wat mensen inspireert en beweegt. Hiervoor wil Zin in Baarn ruimte scheppen daar waar mensen zijn.

Openheid
Passanten zijn net zo welkom als vaste deelnemers. In haar aanbod zoekt Zin in Baarn steeds naar nieuwe, andere vormen van ontmoeting. Speels, creatief, aansluiting zoekend bij de actualiteit, deze tijd.

Wat gebeurt er zoal vanuit Zin in Baarn?
Inspiratietafels in het Belevingshuis.
Preek van de Leek in de Paaskerk
Zin in Zondag Film met inleiding en gesprek in de Speeldoos
Soup ’n stories in Mi Casa Su Casa

Zin in Baarn nodigt je uit op het CultuurPlein bij de marktkraam met de vraag: 'Waar sta jij in deze wereld?'.
www.zininbaarn.nl

Lokaal-O

Lokaal-O

De ontmoetingsplek voor creatieve doeners en denkers

De Gaspard de Coligny school aan de Prof. Meijerslaan in Baarn is in 2016 verhuisd naar een nieuwe locatie en heeft het oude schoolgebouw leeg achtergelaten.

Wij – buurtbewoners en andere Baarnaren – willen deze tijdelijkheid gebruiken om ruimte te maken voor creatieve denkers en doeners. Mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. Een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek. Een broederij voor nieuwe initiatieven.

We zijn een stichting die twee grote lokalen en de gymzaal tijdelijk in gebruik hebben genomen. Voor ontmoetingen, taallessen, kinderactiviteiten, kunst en cultuur, workshops, flexplekken, handwerken, themabijeenkomsten, kleine sporten en nog veel meer. Heb je een idee of een uit de hand gelopen hobby dat je graag met anderen wilt delen? Zoek je ruimte voor je initiatief, je idee op zolder? Laat het ons weten!
www.lokaal-o.nl

Internationale dansgroep Baarn “OPANKA”

Opanka Baarn

Opanka bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels 3 verschillende dansgroepen in Baarn. Ons repertoire bestaat uit traditionele en moderne volksdansen uit vele landen. Met onze vereniging van ca. 50 dansende leden beogen we:
- het volksdansen te beoefenen;
- de kennis van het volksdansen te verspreiden;
- te zorgen voor ontspanning door lichaamsbeweging en gezelligheid
De naam Opanka komt van het Oost-Europese woord 'opanka', dat dansschoenen betekent. In ons logo zijn deze schoenen aan weerskanten van een Oost-Europese doedelzak afgebeeld.
www.opanka-baarn.nl

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel biedt theaterprojecten en voorstellingen aan jongeren vanaf 12 jaar. Twee keer per jaar wordt er een grote musicalproductie gespeeld in Theater de Speeldoos. Verder organiseert het Theaterhuis verschillende theaterworkshops en theaterevenementen voor jongeren. Tijdens het Cultureel Festival verzorgen spelers van het Theaterhuis een muzikaal optreden en zullen zij informatie geven over het Theaterhuis.
www.hettheaterhuis.nl

Vogelvereniging Gooi en Eemland

Vogelvereniging Gooi en Eemland

Vogelvereniging Gooi en Eemland is per 1 januari 2007 ontstaan uit de “Kleurvogel” te Baarn en “Vogelvreugd” te Hilversum. Gooi en Eemland telt ruim 80 leden en streeft naar een zo actief mogelijke vereniging. De leden komen onder andere uit: Baarn, Blaricum, Hilversum, Huizen, Soest en Laren.
Zowel jong als oud is bij ons welkom.
Samen hebben wij een doel: genieten van onze hobby. De vereniging heeft een eigen clubgebouw. Deze is gevestigd aan de Tolweg 1 in Baarn.
Vogelvereniging Gooi en Eemland organiseert meerdere keren per jaar diverse activiteiten. Zo staan contactavonden met onder andere lezingen en films op het programma. Iedere maand komen de leden bijeen en het einde van het jaar wordt afgesloten met een gezellige feestavond. Ook organiseert de vereniging ieder jaar een tentoonstelling, waar de vogels van de leden beoordeeld en tentoongesteld worden. Al deze avtiviteiten dienen om samen met andere leden actief betrokken te zijn met de vogelhobby.
De vereniging kent zowel jonge als oude leden. Door deze diversiteit beschikt de vereniging over kennis en expertise. Bent u nog maar net begonnen met het houden van vogels? De leden voorzien u graag van tips en advies.
www.vogel-vereniging.nl

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival