logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 31 augustus & zaterdag 1 september 2018

Archieven

Zin in Baarn

Zin in Baarn

Zin in Baarn organiseert sinds 2016 ontmoetingen voor het delen van inspiratie, verhalen en ervaringen. Bij Zin in Baarn is ruimte voor gesprek over leven, werk, opvoeding, datgene wat je raakt, plezier geeft en bezighoudt.
Zin in Baarn is niet gekoppeld aan een plek. Zin in Baarn kan plaatsvinden in het Lab in Baarn, op de markt, in de Speeldoos, in het café, in een kerk, in het bos of op de hei. Overal waar mensen samen komen.
Zin in Baarn is een initiatief uit de Paaskerk in Baarn en is bedoeld voor ieder die zoekt naar verdieping, ontmoeting en verbinding in Baarn.

Verbinding en betrokkenheid creëren
Zin in Baarn wil mensen wonend, werkend, levend in Baarn, met elkaar in contact brengen. Ruimte bieden voor ontmoeting, zingeving, bezinning en community building. Met aandacht voor spiritualiteit, voor wat mensen inspireert en beweegt. Hiervoor wil Zin in Baarn ruimte scheppen daar waar mensen zijn.

Openheid
Passanten zijn net zo welkom als vaste deelnemers. In haar aanbod zoekt Zin in Baarn steeds naar nieuwe, andere vormen van ontmoeting. Speels, creatief, aansluiting zoekend bij de actualiteit, deze tijd.

Wat gebeurt er zoal vanuit Zin in Baarn?
Inspiratietafels in het Belevingshuis.
Preek van de Leek in de Paaskerk
Zin in Zondag Film met inleiding en gesprek in de Speeldoos
Soup ’n stories in Mi Casa Su Casa

Zin in Baarn nodigt je uit op het CultuurPlein bij de marktkraam met de vraag: 'Waar sta jij in deze wereld?'.
www.zininbaarn.nl

Lokaal-O

Lokaal-O

De ontmoetingsplek voor creatieve doeners en denkers

De Gaspard de Coligny school aan de Prof. Meijerslaan in Baarn is in 2016 verhuisd naar een nieuwe locatie en heeft het oude schoolgebouw leeg achtergelaten.

Wij – buurtbewoners en andere Baarnaren – willen deze tijdelijkheid gebruiken om ruimte te maken voor creatieve denkers en doeners. Mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. Een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek. Een broederij voor nieuwe initiatieven.

We zijn een stichting die twee grote lokalen en de gymzaal tijdelijk in gebruik hebben genomen. Voor ontmoetingen, taallessen, kinderactiviteiten, kunst en cultuur, workshops, flexplekken, handwerken, themabijeenkomsten, kleine sporten en nog veel meer. Heb je een idee of een uit de hand gelopen hobby dat je graag met anderen wilt delen? Zoek je ruimte voor je initiatief, je idee op zolder? Laat het ons weten!
www.lokaal-o.nl

Volksdansvereniging Opanka

Opanka Baarn

Elke woensdagavond worden bij Opanka dansen gedaan uit allerlei landen. Dat gaat onder leiding van een gediplomeerd dansleider. Meestal wordt er gedanst in een kring en soms in paren. Heb je nooit of ooit gedanst? Dat is geen probleem: we hebben een instapcursus en je krijgt een DVD met basispassen mee om thuis te bekijken. En volksdansers zijn gewend om elkaar wat te helpen en vinden het niet erg als iemand wat uit de maat is.
Heb je al wat meer ervaring, dan is mogelijk de tweede helft van de woensdag meer voor jou: dan worden de wat gevorderde dansen gedaan.
Bij Opanka staan bewegen op leuke internationale muziek én gezelligheid voorop. Vier maal per jaar is er een soort instuif of bal, waarbij ook mensen van andere dansgroepen bij ons komen. We nemen dan wat lekkere hapjes mee en hebben zo een feestelijke avond.
Tussen kerst en oud-en-nieuw is er het Appelflappenbal onder begeleiding van een folklore orkest.
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website of bel met 035-5422211.
www.opanka-baarn.nl

<< Terug naar het overzicht

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel biedt theateronderwijs aan jongeren vanaf 12 jaar in de vorm van theaterprojecten en producties. Het Theaterhuis bestaat in seizoen 2018-2019 10 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal jubileumprogramma
www.hettheaterhuis.nl

<< Terug naar het overzicht

Vogelvereniging Gooi en Eemland

Vogelvereniging Gooi en Eemland

Vogelvereniging Gooi en Eemland is per 1 januari 2007 ontstaan uit de “Kleurvogel” te Baarn en “Vogelvreugd” te Hilversum. Gooi en Eemland telt ruim 80 leden en streeft naar een zo actief mogelijke vereniging. Zowel jong als oud is bij ons welkom.
Samen hebben wij een doel: genieten van onze hobby. De vereniging heeft een eigen clubgebouw. Deze is gevestigd aan de Tolweg 1 in Baarn.
www.vogel-vereniging.nl

<< Terug naar het overzicht

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival