logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 6 & zaterdag 7 september 2019

Archieven

Volksdansvereniging Opanka

Opanka Baarn

Elke woensdagavond worden bij Opanka dansen gedaan uit allerlei landen. Dat gaat onder leiding van een gediplomeerd dansleider. Meestal wordt er gedanst in een kring en soms in paren. Heb je nooit of ooit gedanst? Dat is geen probleem: we hebben een instapcursus en je krijgt een DVD met basispassen mee om thuis te bekijken. En volksdansers zijn gewend om elkaar wat te helpen en vinden het niet erg als iemand wat uit de maat is.
Heb je al wat meer ervaring, dan is mogelijk de tweede helft van de woensdag meer voor jou: dan worden de wat gevorderde dansen gedaan.
Bij Opanka staan bewegen op leuke internationale muziek én gezelligheid voorop. Vier maal per jaar is er een soort instuif of bal, waarbij ook mensen van andere dansgroepen bij ons komen. We nemen dan wat lekkere hapjes mee en hebben zo een feestelijke avond.
Tussen kerst en oud-en-nieuw is er het Appelflappenbal onder begeleiding van een folklore orkest.
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website of bel met 035-5422211.
www.opanka-baarn.nl

<< Terug naar het overzicht

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel

Theaterhuis Marc van Driel biedt theateronderwijs aan jongeren vanaf 12 jaar in de vorm van theaterprojecten en producties. Het Theaterhuis bestaat in seizoen 2018-2019 10 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal jubileumprogramma
www.hettheaterhuis.nl

<< Terug naar het overzicht

Toneelgroep Karakter

Toneelgroep Karakter

Toneelgroep Karakter is een enthousiaste groep mensen met een passie voor gezelligheid en toneel. Alweer 45 jaar is Karakter een begrip in Baarn en al jaren stroomt de grote zaal van Theater de Speeldoos vol voor een heerlijk avondje theater. Het publiek kan in het voor- en in het najaar 2 x 2 avonden genieten van een klucht, komedie of drama; Karakter is van alle markten thuis...

Eenakter Festival
Ook het Baarns Eenakter Festival is een begrip in Baarn en omstreken. In januari organiseerde Karakter alweer voor de 33e keer het Baarns Eenakter Festival. Dit prachtige festival biedt verenigingen de mogelijkheid hun kunsten te meten met elkaar, maar vooral om te genieten van toneel. Acht toneelgroepen spelen verdeeld over twee avonden verschillende stukken. Compleet met jury en een royale prijzentafel is het Baarns Eenakter Festival een populaire must voor iedere vereniging en toneelliefhebber.

Workshops
Ben je nieuwsgierig of acteren iets voor jou is? Of ben je als speler op zoek naar een nieuwe uitdaging? In mei en juni 2018 verzorgen wij zes theaterworkshops. Alle workshops worden gegeven door theaterdocent Marc van Driel. Kijk op onze website voor meer informatie.

Vriend van Karakter
Als Vriend van Karakter steun je voor €18,- per jaar onze toneelgroep en krijg je een kaart voor iedere voorstelling. Tevens krijg je korting op een passe-partout voor het Eenakter Festival.

Heb je vragen, zou je een keer willen meespelen, vind je het leuk om mee te helpen met het decor of ben je graag op een andere manier bij Karakter betrokken, kom dan een keer langs in ons clubhuis in het Poorthuis(Kerkstraat 28). De dinsdagavond is onze vaste Karakter-avond. Tot snel!
www.toneelgroepkarakter.nl

<< Terug naar het overzicht

Stichting Groenegraf.nl

Stichting Groenegraf.nl

De website Groenegraf.nl bestaat al sinds 2005. Al jaren doen we genealogisch onderzoek naar families uit Baarn en omgeving. Hierdoor kwamen we vaak terecht op de begraafplaatsen in en rond Baarn om gegevens van onze voorouders op te sporen door het zoeken naar oude grafmonumenten. Ook de interesse in de geschiedenis van Baarn en zijn bewoners bestond al. Lopend over de begraafplaatsen kwamen we al die namen tegen die we ook al in de geschiedenisboekjes over Baarn gezien hadden. Steeds vaker vroegen we ons af: wie waren deze mensen eigenlijk, wat hield ze zo bezig? Voordat we het wisten was een uitgebreid onderzoek begonnen naar de achtergrond van de personen begraven in Baarn. Inmiddels is dat onderzoek behoorlijk uit de hand gelopen. Naast indexering van veel begraafplaatsen in het Eemland is een beeldbank met oude portretfoto's van personen die in Baarn en omgeving gewoond hebben geplaatst op de site. Veel oude kranten van soms meer dan een eeuw oud zijn geïndexeerd, gescand en op de site gezet, het adresboeken van Baarn en Soest zijn geïndexeerd, gescand en op de site gepubliceerd en inmiddels zijn een aantal boeken over het Eemland verschenen. Heel veel reacties krijgen we van bezoekers, die ons bestoken met aanvullingen, correcties en meer beeldmateriaal, oude foto's, scans van kranten etc.
www.groenegraf.nl

<< Terug naar het overzicht

Theater de Speeldoos

In de aanloop naar het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat is Theater de Speeldoos uiteraard weer van de partij tijdens het Cultureel Festival. Graag presenteren wij ons theateraanbod 2018-2019 en de filmagenda van september.
www.speeldoosbaarn.nl

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival