logo Cultureel Festival Baarn

Archieven

Toos Vos

Toos Vos is op latere leeftijd gestart met een gedegen academische opleiding, waar zowel in techniek als in artistiek inzicht les werd gegeven.

Na al deze ervaringen is zij haar eigen kunst pad gaan volgen. Zij werkt voornamelijk in brons en daarnaast in diverse steensoorten en giet mortel.

Wat ontwerpen betreft volgt zij haar eigen visie, inbeelding en fantasie. Zij treedt naar buiten door middel van exposities. Ook heeft zij al verschillende opdrachten mogen uitvoeren.
www.toosvos.nl

I.C.C.

I.C.C.

Het I.C.C. is een schilders vereniging die van september tot mei op de maandagmorgen in het atelier van De Speeldoos bijeenkomt om te schilderen. Er wordt met verschillende technieken gewerkt, zoals met olie- en acrylverf, aquarel en pastel . Ieder lid werkt naar eigen idee en in zijn eigen discipline, maar door samen te werken vinden zij inspiratie bij elkaar. Op technisch en artistiek gebied worden zij begeleid door Cinzia Bailo die haar opleiding heeft genoten in Turijn.
www.icc-baarn.nl

Amerpoort Kunstenaars

Amerpoort Kunstenaars

Op de kunstmarkt verkopen wij kleine schilderije, producten van textiel en kaarsen. Alles is gemaakt door cliënten van de Amerpoort uit Baarn. Deze producten zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

In het atelier maken kunstenaars met een verstandelijke beperking schilderijen en andere kunstwerken. Dit doen zij onder begeleiding van professionele kunstenaars. In de galerie en op andere plekken in het land zijn er doorlopend exposities. De kunst van de cliënten van Jans Pakhuys is nationaal bekend dankzij de (vroegere) kunstagenda en het prachtige kunstservies. Meer informatie vind je op:
www.amerpoort.nl

Janet Borghuis

Janet Borghuis

Altijd en overal iets te zien. Vormen, vlakken, lichtval, tinten. Binnen of buiten ‘de ogen vol krijgen’. Mijn werk is samen te vatten als: ‘licht en lucht’. Kleurrijke linosnedes en zeefdrukken zijn hiervan de vertaalslag. Een leven lang creatief omzwerven deed mij uiteindelijk als een blok vallen voor grafiek. Het handmatig ambachtelijke, spelen met materialen, de mengeling van techniek en creativiteit; dat is wat boeit in grafiek. Steeds de verwondering wat dit oplevert, want toeval speelt altijd een rol. Vanuit gevoel of doelgericht ontstaat het beeld. Lossig of juist precies, figuratief impressionistisch of abstract. Wat anderen zeggen over mijn werk: verrassend uiteenlopend in stijl.
www.natuurlijkverbeelden.nl

Greet Veldhuizen- van Wee

Greet Veldhuizen- van Wee

In mijn leven heb ik al heel veel creatieve hobby’s gehad. Maar toen ik in 1997 op keramiekles ging, wist ik al snel dat deze hobby een blijvertje zou zijn. Ik kocht een keramiekoven, ging mijn werk verkopen en ik begon met lesgeven aan een groepje van 4 cursisten in de keuken.
Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen. Ik heb meerdere cursussen gevolgd, ben in het gelukkige bezit van een eigen atelier naast mijn huis, waar ik heerlijk kan werken en waar ik met veel plezier aan meerdere groepen les geef.
Mijn werk is te vinden op kunstmarkten, bij exposities en in een galerie in de Amersfoort.
Het geeft mij heel veel voldoening om uit het niets, iets moois te maken. Vooral de veelzijdigheid van het materiaal spreekt mij aan. Ik maak bij het kleien gebruik van diverse technieken en ook het versieren met glazuur kent veel mogelijkheden.
Op dit moment ben ik hoofdzakelijk bezig met keramiek stoken op een traditionele Japanse manier, het zgn. raku-stoken. Dit is een hele ambachtelijke manier van keramiek bakken die buiten plaatsvindt en waarbij hele verrassende effecten optreden.
www.greetkeramiek.nl

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival