logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 31 augustus & zaterdag 1 september 2018

Archieven

Betteke Tordoir

Betteke Tordoir schildert al meer dan 50 jaar, landschappen, portretten, stillevens en meer abstracte werken. Zij heeft veel schildercursussen gevolgd in Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje en natuurlijk ook in Nederland. Zij heeft geëxposeerd in de synagoge in Buren, ZIMIHC Theater Wittevrouwen in Utrecht en De Koppeling in Zeist. Schilderen is voor haar een serieuze hobby, zij is lid van schildersvereniging De Toets in Zeist.
www.detoets.nl/betteke-tordoir

<< Terug naar het overzicht

Sprookjeston

Sprookjeston staat symbool voor mijn passie. Ik vind het leuk om te creëren in een fantasievolle wereld waarin alles mogelijk is. Sprookjes en sprookjesfiguren zijn voor mij een bijzondere inspiratiebron. Ik werk samen met mijn man die mijn creaties op een vrolijke en kleurrijke manier verder uitwerkt. Naast schilderijen maak ik ook kaartjes. Kom gezellig langs om kennis te maken met Sprookjeston! Ik ontmoet je graag!
www.sprookjeston.nl

<< Terug naar het overzicht

Eileen Fiss

Al vroeg raakte ik gefascineerd door het aanblik van de klei die leek te groeien onder de handen van de pottenbakker. Vele jaren en diverse bezigheden later begon ik me eerst aarzelend, toen intensiever met de klei, en met name met het draaien ervan, bezig te houden. Uiteindelijk ging ik de vakopleiding bij de SBB Gouda volgen, die ik in mei 2016 voltooide. Nu ben ik veel meer in staat om mijn ideeën technisch te realiseren, waarbij het draaien van gebruiksgoed nog steeds mijn voorkeur heeft.
Vanaf het begin is mijn uitgangspunt gewoon “schoonheid” geweest: ik wil mooie dingen maken, of het nou een bord, schaal, vaas of kopje is. Uiteindelijk kan de schoonheid in zo veel verschillende aspecten zetelen: de vorm kan mooi zijn, of de kleur. De schoonheid kan in de decoratie liggen, of in het glazuur, in het contrast tussen mat en glanzend of ruw en glad. Daarom heb ik me niet vastgelegd op één bepaalde stijl. En ik ben nog volop aan het experimenteren en uitproberen. Er zijn zulke diverse uitingen van schoonheid; telkens weer iets “moois” te maken is mijn streven.

<< Terug naar het overzicht

Kemperman Wim

Ik heb veel geschilderd in olieverf, maar begon 15 jaar geleden ook te werken met glas. Ik vind werken met olieverf of werken met glas dicht bij elkaar liggen en noem daarom mijn tegenwoordige werk "schilderen met glas". Schilderen is prachtig maar bij glas krijg je, door het steeds veranderende licht, veel extra. De technieken die ik gebruik zijn glas-in-lood, brandschilderen, fusing en Tiffany, dikwijls in combinatie. Ik werk veel in opdracht. Na overleg met de opdrachtgever kom ik met een voorstel waarna wij samen beslissen. Ik maak o.a. schalen die een heel persoonlijk cadeau kunnen zijn. Maar ook een nieuw of gerestaureerd glas-in-lood raam kan een persoonlijke invalshoek hebben. Kom maar eens naar mijn werk kijken.
www.glasinloodkemperman.nl

<< Terug naar het overzicht

Amede keramiek

Sedert mijn jeugd heb ik belangstelling gehad voor alle kunstuitingen, maar vooral de plastische kunst. Ik heb behoefte om vorm te geven aan mijn gevoelens. In de klei vond ik een materiaal waarin alles zit wat ik nodig heb en waarmee ik met liefde voor mijn werk, datgene kan doen wat in mijn gevoelens ligt opgesloten. Mijn werk is dan ook een permanente reflectie van mijn emoties.
Het vervaardigen van beelden in brons, het maken van een wasmodel en het verdere procede ervan. Hij houdt graag het proces in eigen hand, zoals het afwerken bij de bronsgieter van de gietkanaaltjes en het patineren. Alle keramiekontwerpen die we maken kunnen ook in brons gerealiseerd worden.
Mijn doel: onsterfelijkheid laten zien en voelen dat ik hier ben of geweest ben
www.amede.nl

<< Terug naar het overzicht

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival