logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 6 & zaterdag 7 september 2019

Archieven

De Leuning

Speciaal vanwege het Cultureel Festival opent DVC De Leuning haar deuren. Er zal muziek zijn en naast andere activiteiten een demonstratie Inclusiedans worden gegeven. En nog veel meer.

De Seniorenbus rijdt deze dag gratis om u vanaf huis naar De Leuning te brengen en terug.

Programma:

10:00 en 10:45 uur: Demonstratie Inclusiedans “ALL-INN” o.l.v. Wincky Hoedt
van dansschool Indigo Jazz in Baarn
10:00 en 11:45 uur: Sjoelen met een verrassing
11:00 tot 11:15 uur: 1e Optreden Dagkoor Baarn o.l.v.: Astrid Bleys
11:30 tot 11:45 uur: 2e Optreden Dagkoor Baarn o.l.v.: Astrid Bleys
12:00 tot 13:00 uur: Gratis Bingo met MOOIE prijzen zoals een waardebon van Haarmonie, een Diner voor 2 personen, een Dagtocht voor 2 personen, 2 vrijkaarten voor de Speeldoos en nog véél meer.

Doorlopende presentaties/demonstraties:

Jolanda van den Deijssel, docent Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) (10:00 tot11:00 uur)
Driewielfiets/Duofiets Tine Dinkelman
Welzijn Dagtochten reisleidsters
Akel’s Catering, Zelfgemaakt Afgaans eten
Apetito proeverij
Biljarten
De Leuninfo maandelijkse activiteitenblad
De Hulpdienst geeft informatie
De Seniorenbus is te bekijken

Wilt u meer lezen over de vele activiteiten in De Leuning gaat u naar: www.welzijnbaarn.nl

Grijp uw kans en loopt u eens binnen. U zult er geen spijt van krijgen. De gastvrouw biedt u een gratis kopje koffie of thee aan. Ook kunt u gelijk De Leuninfo meenemen, het maandelijkse activiteitenblad.
De Leuning is er voor en door senioren. Al sinds 1984 een begrip in Baarn. De Leuning is er ook voor U!

U bent van harte welkom in De Leuning aan de Oranjestraat 8, Baarn Tel: 035-5422020
op: zaterdag 1 september van 10:00 tot 13:00 uur.


INCLUSIEDANS “ALL-INN”
Inclusiedans is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening: de ziekte van Parkinson, MS, reuma artrose of mensen met een hersenbeschadiging. Ook mensen die moeten revalideren na een ongeval of ziekte hebben veel baat bij deze bewegingsmethode.
De inclusiedans-methode is ontstaan in Amerika (Dance for PD), en is ondertussen uitgebreid naar meer dan 120 landen. In Nederland houden o.a. de organisaties Switch2Move en Dance for Health zich bezig met inclusiedans.
De methode bestaat uit een les van ongeveer 1 uur á 75 minuten, waarbij de deelnemers bewegingen uitvoeren vanuit een stoel, rollator en voor zover mogelijk staande of steunend op een stoel of rollator.
De bewegingen zijn eenvoudig te volgen door verbale stimulatie en beeldvorming.
Het onmogelijke wordt mogelijk….!!!
De werking van het bewegingsapparaat zal verbeteren en bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn
Wincky Hoedt van dansschool Indigo Jazz in Baarn zal de demonstratie verzorgen.

Dagkoor Baarn
In september 1984 is het Speeldoos-Dagkoor opgericht als een van de activiteiten van het Cultureel Centrum 'De Speeldoos' met het doel het gezamenlijk zingen als hobby te beoefenen zonder concertpretentie.
Sinds februari 2009 is het koor een zelfstandige vereniging geworden onder de naam "Dagkoor Baarn". Aan het bestuur van Theater De Speeldoos zijn wij veel dank verschuldigd voor de steun en samenwerking in de afgelopen 25 jaar en wij hopen nog van de gastvrijheid van het Theater De Speeldoos gebruik te mogen maken.
Het repertoire is zeer uiteenlopend (van musical tot Bach), mede waardoor ieder wat van zijn gading kan vinden en met plezier aan de optredens kan meewerken, die door het publiek ook duidelijk worden gewaardeerd.
Wij hopen nog lang van de zang en de prettige sfeer in ons koor te blijven genieten.
De mannen en vrouwen van het koor repeteren elke donderdagochtend o.l.v. Astrid Bleys van 10.00 uur
t/m 12.00 uur in Theater De Speeldoos. HET DAGKOOR BAARN KENT GEEN LEEFTIJDSGRENS

Gratis proeverij Apetito
Van eten moet je genieten! Met meer dan 50 jaar ervaring is apetito een veelgevraagd specialist op het gebied van maaltijdservice en maaltijdvoorzieningen. In Europa genieten dagelijks meer dan 1,3 miljoen mensen van de maaltijden van apetito. Apetito levert kant-en-klare maaltijden, maaltijdcomponenten, complete concepten en verwante producten, denk hierbij bijvoorbeeld aan tafeltje dekje maaltijden.

Akel’s Catering, Zelfgemaakt Afgaans Eten
Afghanen en eten, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij welke Afghaan je ook komt, je gaat niet weg voordat je jezelf vol hebt gegeten. Met een volle buik en na tien keer afscheid genomen te hebben, loop je de deur uit. Het warme gevoel van gastvrijheid blijft je bij. Dit gevoel in combinatie met het heerlijke eten uit Afghanistan willen wij graag met u delen.

Fiets maatjes
Houdt u van fietsen en doet u dat graag samen met iemand anders? Of bent u op leeftijd, heeft u een beperking of een tijdelijke blessure, en zou u graag willen fietsen, maar lukt dat niet meer zelfstandig? Dan is duofietsen misschien iets voor u!
Duofietsen is een sportieve en gezellige activiteit om samen met iemand anders te doen. Tijdens het fietsen geniet u van het buiten zijn, bent u in beweging en maakt u ondertussen met uw ‘meefietser’ gezellig een praatje.
Op een duofiets zitten de deelnemer en de vrijwilliger naast elkaar. De vrijwilliger stuurt. Als deelnemer kunt u meetrappen, maar dat hoeft niet. De duofiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Dit maakt het trappen niet zwaar.
Driewielfiets
Kunt u niet meer balanceren op een tweewieler of durft u niet meer te fietsen omdat u bang bent om te vallen dan is een driewielfiets de oplossing.
Wat is een driewielfiets?
Een driewielfiets is een fiets met twee wielen aan de voor- of achterzijde. Door de drie wielen valt de fiets niet om. U hoeft geen evenwicht te bewaren. Een driewielfiets is verkrijgbaar in verschillende typen en maten, met en zonder versnellingen en met terugtraprem of handrem. Ook zijn er driewielfietsen met trapondersteuning. Ook van uw eigen (elektrische) fiets kan met een ombouwmodule een driewielfiets worden gemaakt.
Voor wie is de driewielfiets?
De driewielfiets kan een oplossing zijn voor mensen die een minder goede balans hebben en daarom niet meer kunnen of durven fietsen op een fiets met twee wielen. Wilt u blijven bewegen, dan kunt u erover denken om in plaats van een scootmobiel een driewielfiets aan te schaffen

Sjoelen
Op de vrijdagmiddag wordt er door een groep enthousiaste senioren gesjoeld op wedstrijdsjoelbakken. Er wordt gespeeld in een onderlinge competitie om het spannend te houden en natuurlijk met prijzen. De gezelligheid en het onderlinge contact is echter minstens zo belangrijk.
Sjoelen is een inloopactiviteit, u hoeft u niet van te voren op te geven.

Comfort Advies

ComfortAdvies helpt senioren comfortabel en veilig thuis te blijven wonen. Hierbij focussen wij ons hoofdzakelijk op producten voorzien van een stekker of een schroef. Wij geven advies, leveren producten en verzorgen ook de montage en installatie als dat gewenst is.
De geboden oplossingen zijn onderverdeeld in enkele overzichtelijke categorieën op de website www.comfortadvies.nl. De categorieën zijn: communicatie (telefonie, computers), mobiliteit (driewielfietsen, scootmobielen, rollators), toilet & bad (antislip, muurbeugels), veiligheid (camerabewaking, persoonsalarmering), wonen & slapen (sta-op-stoelen, hoog-laag bedden), woningaanpassingen (trapleuningen, drempelhulpen, inloopdouches), en diverse (zorg)hulpmiddelen; zowel nieuw als via de zorgoutlet (rolstoelen, krukken etc.). U kunt producten veilig kopen via onze website dankzij het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.
Naast advies en levering kunnen wij u verder ondersteunen met onze eigen montage- en installatieservice. Zo kunt u direct gebruik maken van de door u aangeschafte oplossing, of dit nu een duidelijke nieuwe telefoon, een veilige videodeurbel of tweede trapleuning is, ComfortAdvies uit Baarn verzorgt ook de complete montage- en installatie graag voor u. Belt u met 085-8770099 en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Samen met u kunnen wij ervoor zorgen dat (zorg-)hulpmiddelen een tweede leven krijgen. Via onze zorgoutlet kunnen wij uw (zorg)hulpmiddelen te koop aanbieden. Wij verzorgen de opslag en presentatie en ontvangen eventueel geïnteresseerden voor u. Mocht u niet beschikken over transport, dan kunnen wij deze (zorg)hulpmiddelen ook bij u ophalen tegen een kleine vergoeding. Samen met u bepalen wij de reële verkoopprijs, waarna u bij verkoop een vooraf bepaald percentage van de opbrengst op uw eigen bankrekening ontvangt (verkoop in consignatie).
Graag helpen wij ook u comfortabel en veilig thuis blijven wonen.
ComfortAdvies | Alles voor seniorenwelzijn
Tolweg 5, 3741 LM Baarn
Tel: 085 – 877 0099 / www.comfortadvies.nl

Amaris Thuis Baarn/Soest

Amaris Thuis Baarn/Soest

Zorg met aandacht!

Deskundige zorg, gewoon bij u thuis. Dat is wat wijkverpleging van Amaris inhoudt.
Wij zijn er voor u als u thuis hulp nodig heeft. Wij helpen u bij dagelijkse handelingen zoals douchen en aankleden. Heeft u verpleegkundige zorg nodig? Ook dan zijn wij er voor u. Wij voeren verpleegtechnische handelingen uit en geven u advies over hoe u het beste kunt herstellen. Graag gaan wij met u in gesprek.
www.amaris.nl

Trauma Stress Release

Trauma Stress Release

TSR is een Coachpraktijk voor Traumastressrelease
Als Gezondheidscoach begeleid ik je naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt maar liefst 75% van alle welvaartziekten veroorzaakt door onze levensstijl! We hebben dus zelf invloed op onze gezondheid en daar help ik je graag bij!
Mijn expertise is de medische kennis die ik meeneem uit 33 jaar gezondheidszorg (o.a. palliatieve thuiszorg, intensive-care en ambulanceverpleegkundige) en eigen ervaring met trauma en chronische aandoeningen . Dit maakt mijn aanpak uniek.
Naast Lifecoach technieken werk ik graag met TRE: Tension-Trauma Releasing Exercises. Met een paar oefeningen trigger je je lichaamseigen manier van loslaten! Hiermee hoef je niet naar de emotie maar ontspan je toch op een dieper niveau en verwerk je diepgewortelde trauma's. TRE is een zelfhulptechniek; eenmaal aangeleerd kan je het zelf beoefenen om in balans te blijven!
www.traumastressrelease.com

<< Terug naar het overzicht

Togetherfree

Togetherfree

Danielle Swart is orthomoleculair voedingsadviseur. Zij begeleidt u naar een gezonde leefstijl met behulp van eerlijke, echte voeding. Wilt u preventief aan uw gezondheid werken, ondersteuning bij gewichtsbeheersing, meer energie, bewegingscomfort, ondersteuning bij kwaaltjes en klachten? Een orthomoleculair voedingsadviseur begrijpt wat gezonde voeding is, weet waarom suppletie belangrijk is en geeft daarbij de juiste voedingsadviezen.
www.togetherfree.nl

<< Terug naar het overzicht

Volg ons op social media:

Sponsors


Vrienden van het festival