Bij Scouting mag je nog gewoon vies worden, in bomen klimmen, fikkie stoken en een zakmes hebben. Samen met de leiding leer je hoe je dit op een goede en veilige manier moet aanpakken.
Scouting staat voor een open sfeer, persoonlijke ontwikkeling, ervaren hoe leuk samenwerken kan zijn en het bevorderen van eigen initiatief. De verschillende afwisselende activiteiten zorgen voor voldoende uitdaging. Samen beleven we avonturen rondom ons clubhuis, op het water of in het bos.
Een gezamenlijke opening en het dragen van groepskleding versterken het groepsgevoel.

Binnen Scouting kan je je ook als vrijwilliger laten uitdagen en ontwikkelen! Ben je enthousiast bent over het leidinggeven aan jeugdleden, of juist het ondersteunen van groep?
In iedere leeftijdsgroep worden andere activiteiten ondernomen, van knutselen en sprookjessfeer in de jongste groepen tot speurtochten, abseilen en buitenlandse kampen bij de oudste jeugdleden. Buiten de leeftijdsgroepen om zijn er algemene klusjes als bestuurstaken, klussen of aanschuiven als algemeen lid voor incidentele klusjes.
Een van de pijlers die als uitgangspunt dient bij de activiteiten van Scouting is de onderlinge teamgeest en het gevoel "je staat er nooit alleen voor". Je zult als vrijwilliger zeker vele nieuwe vrienden maken op Scouting.

Iedereen vindt wel een uitdaging in scouting!
www.scoutingbaarn.nl