Na een aantal jaren leraar tekenen en kunstgeschiedenis te zijn geweest, ben ik maatschappelijk werker geworden en heb 25 jaar bij de reclassering gewerkt. In de vrije tijd en na mijn pensionering was fotografie een belangrijke creatieve bezigheid, naast grafische vormgeving, meubels maken, beeldhouwen in hout en albast. De laatste jaren is het maken van foto's en fotocollages het centrale gegeven.
Er is niets mis met een vergroting van een mooie foto, maar ik ontdekte dat het samengaan van een aantal foto's in een goede combinatie een nieuwe wereld opent. Het vinden van een harmonisch geheel aan de hand van het samenspel tussen die foto's is daarbij steeds de uitdaging. De bepalende factor van de samenhang is daarbij verschillend: het kan kleur zijn, structuur, vorm of ook meer een beschouwend aspect in combinatie met een tekst.
Naast ingelijste vergrotingen en fotocollages heb ik een zeer ruime keus aan foto-kaarten in de aanbieding. Het bijzondere van deze (dubbele) kaarten is het gegeven dat ze voorzien zijn van een zelfgemaakte foto, die er op is geplakt. Veel foto's van landschap, bloemen, boeketten en ook kaarten met teksten, voor felicitatie, geboorte en overlijden, foto's van Baarn en niet te vergeten de 'allerlei'.

<< Terug naar het overzicht