logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 6 & zaterdag 7 september 2019

Publieksprijs

4 augustus 2015
Zoals ieder jaar zullen de twaalf genomineerde verhalen op onze website en in de Baarnsche Courant worden gepubliceerd. De pikante bijzonderheid van dit jaar is dat onder deze inzendingen zich niet alleen de winnende verhalen van 2015 bevinden maar dat deze straks bij de prijsuitreiking ook in boekvorm aan de winnaars worden aangeboden.

Woorden en beelden
Ieder jaar werd een nieuw thema opgegeven, dit jaar het thema Kleur bekennen. Vijf plaatselijke kunstenaars, aangesloten bij de Baarnse Open atelierroute, hebben werk ter beschikking gesteld als illustratie bij de vijf jaarthema’s. Dit mooie Baarnse product, is niet alleen heel aantrekkelijk om zelf te lezen, maar schenkt ook veel voldoening om weg te geven als origineel cadeautje voor jarigen, een relatiegeschenkje of bestanddeel van een kerstpakket. Op zaterdag 5 september zal het eerste exemplaar worden aangeboden aan burgemeester Röell, die op die Festivaldag voor de vijfde keer de prijzen zal uitreiken.

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Baarnse Literatuurprijs, populairder dan ooit

Als onderdeel van het Cultureel Festival Baarn zal op zaterdag 2 september om 11.00 uur in de Gemeentelijke trouwzaal de jaarlijkse uitreiking plaatsvinden van de Baarnse Literatuurprijs. Het is de zevende keer dat dit evenement plaats vindt. Uit de meer dan 120 inzendingen uit Nederland en België, met als thema “De ontmoeting", blijkt wel hoezeer de populariteit van het schrijven van korte verhalen is gegroeid.

Lees meer...

Jury Baarnse Literatuurprijs is eruit

De vijfkoppige jury van de Baarnse Literatuurprijs heeft in haar slotberaad vastgesteld welke verhalen dit jaar zullen worden bekroond. Door het ongekend grote aantal inzendingen heeft de jury meer tijd nodig gehad dan ooit tevoren, ook omdat de verschillen in kwaliteit in een grote geselecteerde topgroep aanleiding gaven tot diepgravende discussies.

Lees meer...

Oudere berichten >>