logo Cultureel Festival Baarn

Record aantal inzendingen

Het aantal inzendingen voor de Baarnse Literatuurprijs is dit jaar hoger dan ooit tevoren in het nu zesjarig bestaan van deze schrijfwedstrijd. De jury is druk bezig om de bijna tachtig verhalen te lezen, herlezen en beoordelen. In een slotvergadering zullen zij deze week de winnaars vaststellen in de categorie jongeren en volwassenen.

De Baarnse Literatuurprijs is in 2010 ingesteld als literair onderdeel van het toch al veelzijdige Cultureel Festival Baarn en heeft zich in een aanzienlijke groei kunnen verheugen. Het niveau is hoog en de belangstelling in het hele land, België en zelfs Australië neemt gestaag toe. De jury zal het niet makkelijk krijgen, wat dit jaar zeker meer dan een gebruikelijk cliché is. Naast de vaststelling van de juryprijzen stellen de leden, onder voorzitterschap van Frits Booy, ook een lijst samen van twaalf genomineerde verhalen voor de jaarlijkse Baarnsche Courant Publieksprijs. Bekroonde inzendingen maken deel uit van deze groep korte verhalen. Zij zullen rond half augustus in een periode van twee weken in de Baarnsche Courant worden gepubliceerd. Maar voor iedereen met een PC, smartphone en alles wat daartussen zit, zullen de twaalf nominaties ook toegankelijk zijn op onze website.
De jaarlijkse prijsuitreiking door burgemeester M. Röell zal dit jaar op zaterdag 3 september plaats vinden in de Trouwzaal van het gemeentehuis.

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Baarnse Literatuurprijs weer van start

Vanaf maandag 24 april staat de website van het Cultureel Festival Baarn weer open voor de jaarlijkse ontvangst van korte verhalen die meedingen naar de Baarnse Literatuurprijs. Deze schrijfwedstrijd, in 2011 begonnen, wordt dus voor de zevende keer gehouden en kan zich verheugen in een groeiende en landelijke belangstelling.

Lees meer...

Baarnse Literatuurprijs 2017


Wil jij dit jaar De Baarnse Literatuurprijs winnen? Schrijf een kort verhaal (850 woorden) met als thema 'De ontmoeting'. Inzenden kan van 24 april tot en met 7 juli 2017.

Lees meer...

Oudere berichten >>