logo Cultureel Festival Baarn

Winnaars Baarnse Literatuurprijs 2014

Verhalen 2014
De Baarnse Literatuurprijs is een schrijfwedstrijd voor korte verhalen (850 woorden) met elk jaar een ander thema. In 2014 was het thema: De foto. Uit de meer dan 50 inzendingen heeft de jury vier winnende verhalen geselecteerd in twee categorieën (scholieren/volwassenen).


Lees hieronder de winnende verhalen van 2014:

Laurens Hoevenaren – Fixatie (1e prijs)

‘Niet omkijken, we worden gevolgd!’
Jessica keek meteen over haar schouder. ‘Door wie?’
Ze zag verliefde stelletjes, een jong stel met drie kinderen, een vijftiger met een veel jongere vrouw die een kind in een buggy voor zich uit duwde. ‘Papa, dragen!’ commandeerde het kind met uitgestoken armen.

Lees meer ...

Suzan Enzerink – De oplossing (2e prijs)

Op de ochtend van 12 december 1825 komt professor McCormac niet verder dan de voorpagina van de krant. Daar afgebeeld is het portret van een vrouw. Niet zomaar een portret. Geen tekening, geen schildering. Geen Holbein of Vermeer.

Lees meer ...

Johan Zonnenberg – Opname (3e prijs)

Eén foto had ik misschien nooit moeten maken, zozeer ga ik er in op. Maar dat ik het wel gedaan heb, en steeds weer doe, geeft me een intens gevoel van gelukzaligheid. Ik heb mijn bestemming bereikt.

Lees meer ...

Lisanne Ortsen – En weg was je (1e prijs, scholieren)

Er zijn van die momenten die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de grond onder je voeten vandaan glipt en de wereld als water door je vingers glijdt. En het vervelende daarvan is dat je het niet ziet aankomen of in de hand kan houden.

Lees meer ...

Bernadette Keijzer – Herinneringen in zwart-wit (eervolle vermelding)

Zwart-witte herinneringen liggen in mijn hand. De hoeken verfomfaaid, met een grote vouw in het midden. Het is alsof iemand niet wilde dat zij daar vastgelegd werden, zij aan zij. Toch staan zij daar.

Lees meer ...

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Coördinator Baarnse Literatuurprijs gezocht

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de organisatie van de Baarnse Literatuurpijs op zich wil nemen.
Voor de editie van 2017 zal t/m de prijsuitreiking in teamverband worden gewerkt met de nu zittende coördinatoren. Het is de bedoeling dat de kandidaat na dit jaar zelfstandig, met assistentie, de coördinatie overneemt. Het zwaartepunt van het werk ligt in de periode maart/september en vraagt dan ong. 8 uur per week. Het omvat o.a.:

Lees meer...

Beeldende kunst voor beeldende taal

Voor het eerst in de geschiedenis van de Baarnse Literatuurprijs hebben wij de winnaar van de eerste prijs bij de volwassenen een kunstwerk kunnen aanbieden.

Dankzij onze sponsoren, in het bijzonder uitgeverij Marmer uit Baarn en ComfortAdvies uit Soest, kon de winnaar een keus maken uit drie tijdens de prijsuitreiking opgestelde werken. Twee hiervan waren van Baarnse kunstenaars die ook voorkomen in de bundel Verzonnen & gewonnen, te weten Sylvain van Staveren (abstract) en Liesbeth Veldhuysen-Sterk (knipselkunst). De schrijfster van het winnende verhaal Paradijs koos voor de tekening van de eveneens in Baarn gevestigde kunstenaar Humphrey Bennett.

Lees meer...

Oudere berichten >>