logo Cultureel Festival Baarn

Winnaars Baarnse Literatuurprijs 2014

Verhalen 2014
De Baarnse Literatuurprijs is een schrijfwedstrijd voor korte verhalen (850 woorden) met elk jaar een ander thema. In 2014 was het thema: De foto. Uit de meer dan 50 inzendingen heeft de jury vier winnende verhalen geselecteerd in twee categorieën (scholieren/volwassenen).


Lees hieronder de winnende verhalen van 2014:

Laurens Hoevenaren – Fixatie (1e prijs)

‘Niet omkijken, we worden gevolgd!’
Jessica keek meteen over haar schouder. ‘Door wie?’
Ze zag verliefde stelletjes, een jong stel met drie kinderen, een vijftiger met een veel jongere vrouw die een kind in een buggy voor zich uit duwde. ‘Papa, dragen!’ commandeerde het kind met uitgestoken armen.

Lees meer ...

Suzan Enzerink – De oplossing (2e prijs)

Op de ochtend van 12 december 1825 komt professor McCormac niet verder dan de voorpagina van de krant. Daar afgebeeld is het portret van een vrouw. Niet zomaar een portret. Geen tekening, geen schildering. Geen Holbein of Vermeer.

Lees meer ...

Johan Zonnenberg – Opname (3e prijs)

Eén foto had ik misschien nooit moeten maken, zozeer ga ik er in op. Maar dat ik het wel gedaan heb, en steeds weer doe, geeft me een intens gevoel van gelukzaligheid. Ik heb mijn bestemming bereikt.

Lees meer ...

Lisanne Ortsen – En weg was je (1e prijs, scholieren)

Er zijn van die momenten die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de grond onder je voeten vandaan glipt en de wereld als water door je vingers glijdt. En het vervelende daarvan is dat je het niet ziet aankomen of in de hand kan houden.

Lees meer ...

Bernadette Keijzer – Herinneringen in zwart-wit (eervolle vermelding)

Zwart-witte herinneringen liggen in mijn hand. De hoeken verfomfaaid, met een grote vouw in het midden. Het is alsof iemand niet wilde dat zij daar vastgelegd werden, zij aan zij. Toch staan zij daar.

Lees meer ...

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Baarnse Literatuurprijs weer van start

Vanaf maandag 24 april staat de website van het Cultureel Festival Baarn weer open voor de jaarlijkse ontvangst van korte verhalen die meedingen naar de Baarnse Literatuurprijs. Deze schrijfwedstrijd, in 2011 begonnen, wordt dus voor de zevende keer gehouden en kan zich verheugen in een groeiende en landelijke belangstelling.

Lees meer...

Baarnse Literatuurprijs 2017


Wil jij dit jaar De Baarnse Literatuurprijs winnen? Schrijf een kort verhaal (850 woorden) met als thema 'De ontmoeting'. Inzenden kan van 24 april tot en met 7 juli 2017.

Lees meer...

Oudere berichten >>