logo Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 6 & zaterdag 7 september 2019

Winnaars 2015 bekend

6 september 2015
De winnaar van de Baarnse Literatuurprijs 2015 is: Annette Akkeman. De tweede en derde prijs zijn gegaan naar Laurens Hoevenaren, die er vorig jaar met de eerste prijs vandoor ging, en Michael Blommaert. In de categorie scholieren is er een eervolle vermelding voor Anna Muijs. Deze verhalen zijn samen met de verhalen van de afgelopen vijf jaar te lezen in de bundel Verzonnen & Gewonnen die vanaf nu te bestellen is op onze website.

Het thema voor de schrijfwedstrijd in 2015 was ‘Kleur bekennen’. Tientallen inzendingen zijn binnen gekomen en door de jury zijn er uiteindelijk 12 genomineerd. Lees de verhalen van de winnaars >>

Volg ons op social media:
schrijvenonline

Sponsors Baarnse Literatuurprijs

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn.

Nieuwsberichten

Baarnse Literatuurprijs, populairder dan ooit

Als onderdeel van het Cultureel Festival Baarn zal op zaterdag 2 september om 11.00 uur in de Gemeentelijke trouwzaal de jaarlijkse uitreiking plaatsvinden van de Baarnse Literatuurprijs. Het is de zevende keer dat dit evenement plaats vindt. Uit de meer dan 120 inzendingen uit Nederland en België, met als thema “De ontmoeting", blijkt wel hoezeer de populariteit van het schrijven van korte verhalen is gegroeid.

Lees meer...

Jury Baarnse Literatuurprijs is eruit

De vijfkoppige jury van de Baarnse Literatuurprijs heeft in haar slotberaad vastgesteld welke verhalen dit jaar zullen worden bekroond. Door het ongekend grote aantal inzendingen heeft de jury meer tijd nodig gehad dan ooit tevoren, ook omdat de verschillen in kwaliteit in een grote geselecteerde topgroep aanleiding gaven tot diepgravende discussies.

Lees meer...

Oudere berichten >>