Alzheimer Café Baarn Soest

Alzheimer Café Baarn – Soest
Dementie treft ons allemaal. Alzheimer Nederland streeft naar een dementievriendelijke samenleving dat het leven van mensen met dementie zo makkelijk mogelijk maakt. Een respectvolle omgang, het doorbreken van het taboe en het verspreiden van informatie over dementie zijn hierbij essentieel.
Daarom is ook dit jaar het Alzheimer Café Baarn/ Soest weer vertegenwoordigd op het Cultureel festival in Baarn. Bij onze kraam kunt u informatie krijgen over:
– Dementie en problemen die het mij zich mee kan brengen;
– Informatie over Alzheimer Nederland en specifieke over het Alzheimer Café Baarn/ Soest.
– Samenwerking met de keten dementiezorg in Baarn / Soest met de gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties.
In het Alzheimer Café wordt op ongedwongen wijze gesproken over ervaringen en dilemma’s die dementie met zich meebrengt. Iedereen is van harte welkom, mensen met dementie, hun partners, vrienden, familieleden en hulpverleners. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Elke bijeenkomst wordt een ander thema rondom dementie belicht door een gastspreker. Er is ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De ambiance is laagdrempelig; niets moet. Er is ook altijd een casemanager dementie aanwezig voor advies of een afspraak.
Het Alzheimer Café vindt iedere derde maandagmiddag van de maand plaats in De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Het programma is van 14.00 uur tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur) met een afsluitend drankje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.