Alfine Uitvaarten

Baarn, ook wel het Groene Graf genoemd. Als u hier woont en milieubewust leeft, wilt u ook bij een uitvaart groene keuzes maken. De grootste milieubelasting bij een uitvaart wordt veroorzaakt door de autokilometers die gemaakt worden. Er zijn mogelijkheden om de uitvaart ‘groener’ te maken. Wist u dat u een overledene met de uitvaartfiets of bakfiets kunt vervoeren? Een andere mogelijkheid is om een uitvaartbus te huren, waar de familie samen met de overledene in vervoerd wordt. Ook hiermee spaart u het milieu. Verdere groene keuzes zijn o.a.: een opbaring met natuurlijke koeling, kleding van natuurlijke materialen, een duurzaam geproduceerde kist of baar en biologische catering. Alle beetjes helpen!
Een crematie en een begrafenis veroorzaken een vergelijkbare milieubelasting. Mits u kiest voor een milieuvriendelijk grafmonument.
Wilt u meer weten over mogelijkheden voor een groene uitvaart? Loop zaterdag 1 september bij ons langs! U vindt ons op het Zorg- en Welzijnsplein, bij het Gemeentehuis in de Laanstraat
www.alfineuitvaarten.nl