Greet Veldhuizen- van Wee

In mijn leven heb ik al heel veel creatieve hobby’s gehad. Maar toen ik in 1997 op keramiekles ging, wist ik al snel dat deze hobby een blijvertje zou zijn. Ik kocht een keramiekoven, ging mijn werk verkopen en ik begon met lesgeven aan een groepje van 4 cursisten in de keuken.
Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen. Ik heb meerdere cursussen gevolgd, ben in het gelukkige bezit van een eigen atelier naast mijn huis, waar ik heerlijk kan werken en waar ik met veel plezier aan meerdere groepen les geef.
Mijn werk is te vinden op kunstmarkten, bij exposities en in een galerie in de Amersfoort.
Het geeft mij heel veel voldoening om uit het niets, iets moois te maken. Vooral de veelzijdigheid van het materiaal spreekt mij aan. Ik maak bij het kleien gebruik van diverse technieken en ook het versieren met glazuur kent veel mogelijkheden.
Op dit moment ben ik hoofdzakelijk bezig met keramiek stoken op een traditionele Japanse manier, het zgn. raku-stoken. Dit is een hele ambachtelijke manier van keramiek bakken die buiten plaatsvindt en waarbij hele verrassende effecten optreden.
www.greetkeramiek.nl