Tanja Wiggerts

Tanja Wiggerts is geboren in 1967 te Eemnes.
Haar werk is realistisch en zij vindt het een uitdaging sfeer en emotie in haar beelden over te brengen.

Boetseren is voor haar schilderen met klei, dit vervormbare materiaal biedt haar de gelegenheid al zoekend een harmonische combinatie van lijnenspel en uitdrukking vast te leggen. In haar werk staat de schoonheid van de vrouw centraal, van uitdagend, sereen tot ingetogen.
Het gevoel voor vorm, ruimtelijk inzicht en observatievermogen heeft zij opgedaan in de vele jaren dat zij zich heeft bezig gehouden met (model)tekenen en schilderen. In haar beelden zijn houding en anatomie essentieel.

De beelden worden gebakken op 1100 graden om een zo hoog mogelijke hardheid te verkrijgen zonder dat de structuur van het beeld aan de buitenzijde verandert. Na het bakken worden een aantal van haar beelden zo afgewerkt dat men doet vermoeden dat het in brons gegoten beelden zijn. Ook laat zij beelden gieten in Neolith een zeer sterke twee componenten hars. Voordeel hier van is dat de beelden eventueel ook buiten geplaatst kunnen worden.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden en wilt u meer van haar werk zien, dan kunt u altijd een kijkje nemen op haar website/blog!
www.tanjawiggerts.blogspot.com

<< Terug naar het overzicht