Theo Geurtsen is geboren in Renkum op 2 september 1950 en woont sinds 2015 met echtgenote en veel plezier in Amersfoort.
Hij is zo’n 10 jaar geleden serieus begonnen met olieverf- en acrylschilderen.
Theo heeft bij de volksuniversiteit diverse cursussen gevolgd maar is voornamelijk een autodidact. Momenteel haalt hij zijn “wijsheid” uit vele in de loop der jaren verzamelde boeken en tijdschriften. Ook kijkt hij regelmatig op Youtube om de techniek die bepaalde schilders toepassen te bekijken en daar lering uit te trekken.
Zijn werken zijn heel divers van aard; zo maakt hij acryl- en olieverfschilderijen van skylines, landschappen en zeegezichten maar ook van bijvoorbeeld fruit, bloemen en af en toe een dier zoals een hond of een kat.
Theo richt zich op het publiek door mee te doen met diverse kunstmarkten in het land. Ook exposeert hij regelmatig in zorginstellingen en restaurants. Hij vindt het geweldig om te ervaren dat zijn werk door het publiek wordt gewaardeerd en gekocht. Heel graag treed hij in dialoog met geïnteresseerde mensen om te vertellen over zijn werk.
Met het inmiddels verkochte schilderij “skyline” is Theo in 2009 doorgedrongen tot de halve finale van “expeditie 2009”; een wedstrijd waarbij beginnend kunstenaars uit de provincie Utrecht werken konden inleveren en die door een vakjury, bestaande uit 2 professionele kunstenaars en een medewerker van ZIMIHC en de Kunstuitleen Utrecht werden beoordeeld op originaliteit, materiaalgebruik, professionaliteit en motivatie.
Ook heeft zijn werk “X-factor” (zwarte schoenen op een spiegel) in 2010 de halve finale bereikt.
www.theosschilderijen.nl

<< Terug naar het overzicht