Tijdsschema 2022

Programma zaterdag 11.00 - 17.00uur

Bos Makelaardij Mainstage
Bos Makelaardij Mainstage
Muziekschool Baarn
11:00 - 11:40

Niet Daar!
12:00 - 12:40
Deze energieke, ietwat gekke band speelt rock covers met een twist. Het plezier dat ze samen op het podium hebben werkt aanstekelijk. Ongegeneerd meebleren is toegestaan!

Deze energieke, ietwat gekke band speelt rock covers met een twist. Het plezier dat ze samen op het podium hebben werkt aanstekelijk. Ongegeneerd meebleren is toegestaan!

Prof Buysband
13:00 - 13:40
Een band vol bruisende ouwe lullen zonder midlife crisis met muziek die op de dansspieren werkt en je gehoor streelt.</br> De Prof. Buysband zijn vaste gasten bij het Cultureel Festival Baarn en natuurlijk komen ze ook dit jaar optreden en brengen ze onconventionele covers ten gehore!

Een band vol bruisende ouwe lullen zonder midlife crisis met muziek die op de dansspieren werkt en je gehoor streelt.
De Prof. Buysband zijn vaste gasten bij het Cultureel Festival Baarn en natuurlijk komen ze ook dit jaar optreden en brengen ze onconventionele covers ten gehore!

DeLuister
14:00 - 14:40
DeLuister is een Nederlandstalige pop/rock band uit Baarn en omgeving. Gedreven om geïnspireerde, oprechte en Nederlandstalige muziek te maken. Nummers die recht doen aan onze vragen, verdriet en wanhoop en ook hoopgevend en verfrissend zijn.</br> Na enkele demo's, optredens in huiskamers en diverse andere podia mochten ze in 2019 een campagnelied voor SchuldHulpMaatje schrijven en in een professionele studio opnemen.</br> Deze ervaring gaf de stimulans om nog meer nummers op te nemen en uit te brengen. Met als resultaat hun debuut-ep die begin 2022 is uitgekomen op CD en via alle bekende streamingplatforms. </br> De komende tijd willen ze hun muziek graag delen met zoveel mogelijk mensen.

DeLuister is een Nederlandstalige pop/rock band uit Baarn en omgeving. Gedreven om geïnspireerde, oprechte en Nederlandstalige muziek te maken. Nummers die recht doen aan onze vragen, verdriet en wanhoop en ook hoopgevend en verfrissend zijn.
Na enkele demo's, optredens in huiskamers en diverse andere podia mochten ze in 2019 een campagnelied voor SchuldHulpMaatje schrijven en in een professionele studio opnemen.
Deze ervaring gaf de stimulans om nog meer nummers op te nemen en uit te brengen. Met als resultaat hun debuut-ep die begin 2022 is uitgekomen op CD en via alle bekende streamingplatforms.
De komende tijd willen ze hun muziek graag delen met zoveel mogelijk mensen.

Profiler
15:00 - 15:40
Profiler is een rockcoverband, die bestaat uit ervaren en vooral enthousiaste muzikanten uit Baarn en omstreken. We spelen swingende rocknummers van de seventies tot en met de zeros. Veel topbands en topartiesten staan op onze setlist, zoals Pink Floyd, Kings Of Leon, U2, Golden Earring, Red Hot Chili Peppers, Anouk, Fleetwood Mac, De Dijk, The Scene, Herman Brood, etc. De band heeft een lange bestaansgeschiedenis en in verschillende bezettingen al heel wat podia in cafés, op feesten en festivals gezien. Ons streven is altijd om kwaliteitsnummers te spelen waarbij we mensen in beweging krijgen. Ons motto is “We rock, you rule”. Als ons publiek zich goed vermaakt, hebben wij het immers ook naar onze zin.

Profiler is een rockcoverband, die bestaat uit ervaren en vooral enthousiaste muzikanten uit Baarn en omstreken. We spelen swingende rocknummers van de seventies tot en met de zeros. Veel topbands en topartiesten staan op onze setlist, zoals Pink Floyd, Kings Of Leon, U2, Golden Earring, Red Hot Chili Peppers, Anouk, Fleetwood Mac, De Dijk, The Scene, Herman Brood, etc. De band heeft een lange bestaansgeschiedenis en in verschillende bezettingen al heel wat podia in cafés, op feesten en festivals gezien. Ons streven is altijd om kwaliteitsnummers te spelen waarbij we mensen in beweging krijgen. Ons motto is “We rock, you rule”. Als ons publiek zich goed vermaakt, hebben wij het immers ook naar onze zin.

Groove NRG
16:00 - 17:00
Groove NRG is een band met alles erop en eraan! Een strakke basis door Emiel en Dirk, vingervlug gitaarspel door Rob, virtuoze toetskunsten van Bram en aangenaam en krachtig stemgeluid van Maartje. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk recept: pop, rock met een vleugje soul!</br> De naam Groove NRG is ontstaan vanuit de overtuiging dat de muziek die we willen maken lekker moet grooven! Het mag elke vorm van popmuziek zijn; rock, soul, funk, als we er maar de spirit in kunnen leggen die in de harten van ieder bandlid opgesloten zit. Belangrijk is dat het publiek bij geen van de songs die we vertolken stil kan blijven staan!

Groove NRG is een band met alles erop en eraan! Een strakke basis door Emiel en Dirk, vingervlug gitaarspel door Rob, virtuoze toetskunsten van Bram en aangenaam en krachtig stemgeluid van Maartje. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk recept: pop, rock met een vleugje soul!
De naam Groove NRG is ontstaan vanuit de overtuiging dat de muziek die we willen maken lekker moet grooven! Het mag elke vorm van popmuziek zijn; rock, soul, funk, als we er maar de spirit in kunnen leggen die in de harten van ieder bandlid opgesloten zit. Belangrijk is dat het publiek bij geen van de songs die we vertolken stil kan blijven staan!

Baarnsche Courant Podium
Baarnsche Courant Podium
Vita 2000
11:00 - 11:30
"VITA 2000 ook dit jaar weer op het Cultureel Festival te vinden met spectaculaire optredens! De selectieleden van VITA 2000 geven, als vanouds, weer een groots optreden die je niet snel zal vergeten! Ook laten onze recreatieleden aan jullie zien wat zij allemaal in hun mars hebben. En wist je dat je daarbij ook zelf mee kan komen doen? </br> Sta jij thuis altijd op je handen en droom jij er van om over de kop te gaan? Kom dan zaterdag 4 september genieten van de optredens en doe vooral mee met onze extra activiteiten op deze dag waarbij ook aan de allerkleinsten is gedacht. VITA 2000 biedt naast turnen voor jongens en meisjes ook peutergym (ouder- en kindgym) aan. </br> Kom langs bij onze stand voor meer informatie of kijk op onze website: www.vita2000.nl"

"VITA 2000 ook dit jaar weer op het Cultureel Festival te vinden met spectaculaire optredens! De selectieleden van VITA 2000 geven, als vanouds, weer een groots optreden die je niet snel zal vergeten! Ook laten onze recreatieleden aan jullie zien wat zij allemaal in hun mars hebben. En wist je dat je daarbij ook zelf mee kan komen doen?
Sta jij thuis altijd op je handen en droom jij er van om over de kop te gaan? Kom dan zaterdag 4 september genieten van de optredens en doe vooral mee met onze extra activiteiten op deze dag waarbij ook aan de allerkleinsten is gedacht. VITA 2000 biedt naast turnen voor jongens en meisjes ook peutergym (ouder- en kindgym) aan.
Kom langs bij onze stand voor meer informatie of kijk op onze website: www.vita2000.nl"

Sportschool Budofit

Wij zijn een echte familie sportschool waar iedereen van jong tot ouder zich thuis voelt. Ons aanbod is groot en bestaat uit verschillende vechtsporten, groepslessen, virtuele lessen, online lessen en fitness. Dat wij dit jaar 35 jaar bestaan hebben wij mede te danken aan onze trouwe leden.

Djembégroep Baskéda

Baskéda is een enthousiaste groep djembeers die elke donderdag repeteert in Baarn onder leiding van Ruud van der Steen, slagwerker en slagwerk docent in Baarn. Er is zeker ruimte voor nieuwe mensen die het leuk vinden om te leren wat Afrikaans trommelen is in een groep.
Op het festival geven we een korte presentatie en aansluitend een korte workshop voor wie wil.
Welkom!!

Dansschool M-beat

"Zoek je een gezellige dansschool? Dan zijn wij de dansschool die je zoekt.

M-beat geeft kinderen, tieners en volwassenen een plek waar zij plezier en passie voor dans kwijt kunnen. Wij willen graag het plezier in dans stimuleren en iedereen een kans geven talenten te ontwikkelen.
Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast team, die van elke les een feest willen maken. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven boven alles naar het creëren van toegankelijke, fijne lessen waar elke iedereen zich thuis voelt.
Dansen is goed voor je conditie, draagt bij aan de muzikale vorming, stimuleert de motorische-, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling en last but not least: het is ontzettend leuk om te doen!"

Dansschool En Corps Lida

Dansschool En Corps Lida is nieuw in Baarn en staat voor het samen bewegen en het genieten van de kanten van de Showbizz wereld. En Corps word letterlijk vertaald als het lichaam en heeft een betekenis als samen bewegen. Lida is de tweede naam van eigenaresse Manon en heeft de betekenis geliefd. Dit samen willen wij ook laten zien; het samen komen, met plezier dansen en jezelf fijn voelen. Ook staan wij voor prestatie. Wij willen er voor zorgen dat iedereen elke week met een leerzame gedachte naar huis gaat. Zo vinden wij een opwarming, stretchen en cooling down erg belangrijk tijdens de les. Om de echte Showbizz wereld te beleven zullen er uitjes gedaan worden naar bijvoorbeeld musea om daar videoclips op te nemen, zullen we optreden enzovoort. Kom jij bij ons een gratis proefles volgen? Neem een kijkje bij o.a. Ballet, Urban, Modern, Show Jazz of Feminine of doe auditie voor het video of demoteam! Kijk voor meer informatie op onze website.

Zumba Demonstratie - Sportcentrum de Trtis

Hallo! Ik ben Debbie de Boer en woon in Baarn. Ik geef 3 keer per week Zumba-lessen in Sportcentrum De Trits. Het is geweldig om deze lessen te mogen geven. De reden is simpel: elke les voelt als een feestje! Ik wil iedereen de Zumba-vibe laten voelen. Komen jullie ook?

Rani Art

Rani Art is a performing arts company founded by artistic director, choreographer, designer and allround performing artist ,Rasarani Keilman.

Balletschool Marut Jorquera

Balletschool Marut Jorquera is een bekroonde dansschool (winnaar van twee Cultuurprijzen 2013 & 2020) met Ballet, Jazz, Modern en  Social Dance & Club Styles als basis.
Ons doel is de leerlingen op een positieve manier de technieken van dans en uitvoerende podiumkunsten mee te geven.
Wij bieden lessen in diverse dansstijlen aan zoals Ballet voor alle leeftijden, Breakdance, Modern,  Jazz, Waacking, Spitzen, Streetdance, Musical/Theater, Tap, Flamenco, Fusions, Yoga en  Peuterballet.
De lessen zijn bedoeld voor alle leeftijden, niveaus, achtergronden en voor iedereen die van dansen houd!  
Ook geven de speciale BMJ Selectieles groepen geregeld optredens tijdens speciale evenementen in Baarn. Wij organiseren speciale dansweken, workshops en andere leuke dans- en theater evenementen.

Dansschool M-beat

"Zoek je een gezellige dansschool? Dan zijn wij de dansschool die je zoekt.

M-beat geeft kinderen, tieners en volwassenen een plek waar zij plezier en passie voor dans kwijt kunnen. Wij willen graag het plezier in dans stimuleren en iedereen een kans geven talenten te ontwikkelen.
Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast team, die van elke les een feest willen maken. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven boven alles naar het creëren van toegankelijke, fijne lessen waar elke iedereen zich thuis voelt.
Dansen is goed voor je conditie, draagt bij aan de muzikale vorming, stimuleert de motorische-, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling en last but not least: het is ontzettend leuk om te doen!"

Kinder Disco
16:00 - 17:00
Disco voor de kinderen! Knutsel overdag een te gekke discobril op het Kinderplein en kom tussen 16.00 en 17.00 uur dansen en meezingen op de tofste hits.

Disco voor de kinderen! Knutsel overdag een te gekke discobril op het Kinderplein en kom tussen 16.00 en 17.00 uur dansen en meezingen op de tofste hits.

Klassiek Podium
Klassiek Podium
Djembégroep Baskéda
10:40 - 11:10
Djembégroep Baskéda

Djembégroep Baskéda

Carillon Pauluskerk

Carillon wordt bespeeld door beiaardier.

Baarns Mannenkoor
11:45 - 12:15
Mannen gezocht, die van zingen houden.</br> Na het overweldigende succes van de “Schipbreuk” in een uitverkochte theater de “Speeldoos”. gaat het Baarns Mannenkoor weer verder.</br> Op de vraag wat gaat er nu gebeuren, zegt voorzitter Kuijer: “Wij gaan nu voor een miniconcert met de leden, maar wij nodigen mannen uit, die van zingen houden. Iedere man zingt wel eens. Hetzij onder de douche of op het werk. Het maakt niet uit. Want van zingen kom je in een uitermate gezellige stemming en je vergeet je zorgen om je heen even.”Verder vertelt de voorzitter: “Het is een bekend gegeven. Mannen komen kijken bij het koor en vinden het best gezellig. Zij mogen een viertal weken gewoon mee doen zonder lid te worden. Na deze weken worden zij vaak de actiefste leden. Verder zeggen zij dan: “had ik het maar eerder gedaan”.</br> Welnu mannen, kom en doe mee!

Mannen gezocht, die van zingen houden.
Na het overweldigende succes van de “Schipbreuk” in een uitverkochte theater de “Speeldoos”. gaat het Baarns Mannenkoor weer verder.
Op de vraag wat gaat er nu gebeuren, zegt voorzitter Kuijer: “Wij gaan nu voor een miniconcert met de leden, maar wij nodigen mannen uit, die van zingen houden. Iedere man zingt wel eens. Hetzij onder de douche of op het werk. Het maakt niet uit. Want van zingen kom je in een uitermate gezellige stemming en je vergeet je zorgen om je heen even.”Verder vertelt de voorzitter: “Het is een bekend gegeven. Mannen komen kijken bij het koor en vinden het best gezellig. Zij mogen een viertal weken gewoon mee doen zonder lid te worden. Na deze weken worden zij vaak de actiefste leden. Verder zeggen zij dan: “had ik het maar eerder gedaan”.
Welnu mannen, kom en doe mee!

Movèz

Wij zijn een muzikaal trio dat optreedt met eigen(zinnige) muziek. Deze muziek wordt toegankelijk genoemd, maar het is eigenlijk omgekeerd; deze muziek komt bij jou binnen. Aangejaagd door het expressieve viool- en gitaarspel van Marieke Donker Kaat en Rob Kietselaer en wonderbaarlijk gestalte gegeven door de even expressieve en fijnzinnige dans van Rasarani/ Rani Art zal deze muziek diep je ziel binnendringen. Alle muziek zijn originele stukken en gecomponeerd door Rob Kietselaer. De choreografieën en kostuums zijn in handen van Rani Art. Wij verzorgen optredens door heel het land en zijn geschikt voor alle gelegenheden en evenementen !

Strijkkwartet Kwartoni
12:45 - 13:15
Wij zijn een strijkkwartet dat in 2021 is opgericht door leden van het Baarns Kamerorkest, Artoni.</br> Dirk Maier (1e viool) , Marian de Bruin (2e viool), Renée van Epenhuysen (altviool), Anke Meester (violoncello).</br> Om de twee à drie weken spelen wij thuis bij één van ons. Het repertoir is gevarieerd: stijkkwartetten van Haydn, Mendelssohn, Mozart, Van Beethoven en Dvorák. Wellicht spelen wij op het festival met een klarinettist (Iwan Sewandono) het klarinet kwintet van W.A. Mozart.

Wij zijn een strijkkwartet dat in 2021 is opgericht door leden van het Baarns Kamerorkest, Artoni.
Dirk Maier (1e viool) , Marian de Bruin (2e viool), Renée van Epenhuysen (altviool), Anke Meester (violoncello).
Om de twee à drie weken spelen wij thuis bij één van ons. Het repertoir is gevarieerd: stijkkwartetten van Haydn, Mendelssohn, Mozart, Van Beethoven en Dvorák. Wellicht spelen wij op het festival met een klarinettist (Iwan Sewandono) het klarinet kwintet van W.A. Mozart.

Tafelkoor Amorte
13:20 - 13:50
Tafelkoor Amorte.

Tafelkoor Amorte.

Muziekschool Baarn
13:55 - 14:40
Optredens door leerlingen van Muziekschool Baarn.

Optredens door leerlingen van Muziekschool Baarn.

Muziekvereniging Crescendo
14:45 - 15:30
Muziekvereniging Crescendo, meer dan 125 jaar muziekplezier!

Muziekvereniging Crescendo, meer dan 125 jaar muziekplezier!

Scandinavisch koor
15:35 - 16:05
Het Scandinavisch koor olv de Noorse Gro Rapstad brengt de rijke Scandinavische zangtradi9e tot leven en zingt muziek van voornamelijk Deense, Noorse en Zweedse componisten. Het koor is divers samengesteld: leeCijden en achtergronden lopen uiteen. Wat de leden bindt is de liefde voor muziek, zingen en Scandinavië. Ons koor heeC een breed repertoire: klassiek, modern, werelds, volksmuziek en religieuze liederen. Alle informatie over koor, repetities en aanmeldingen (want nieuwe stemmen zijn alijd welkom!!): www.scandinavischkoor.nl

Het Scandinavisch koor olv de Noorse Gro Rapstad brengt de rijke Scandinavische zangtradi9e tot leven en zingt muziek van voornamelijk Deense, Noorse en Zweedse componisten. Het koor is divers samengesteld: leeCijden en achtergronden lopen uiteen. Wat de leden bindt is de liefde voor muziek, zingen en Scandinavië. Ons koor heeC een breed repertoire: klassiek, modern, werelds, volksmuziek en religieuze liederen. Alle informatie over koor, repetities en aanmeldingen (want nieuwe stemmen zijn alijd welkom!!): www.scandinavischkoor.nl

Muziekschool Muziek en Dans
16:10 - 16:55
Onze muziekschool MUZIEK EN DANS is al meer dan 30 jaar een begrip in Baarn. Naast de gebruikelijke “mini concertjes” in de Pauluskerk, zullen onze docenten van MUZIEK EN DANS ook te vinden zijn in de Pekingtuin. Iedereen kan kennis maken met onze docenten en hun instrumenten. Alle informatie over muzieklessen is in de Pekingtuin bij het kinderplein te krijgen. </br></br> Wist je dat Muziek maken heel goed is voor je beide hersenhelften?</br> Dat muziek maken een positief en prettig gevoel geeft?</br> Dat muziek maken kan van 8 tot 80 jaar (of eerder natuurlijk)?</br> Kom kijken en speel mee met Stans bij haar workshop “Muziek op schoot” met uw kleine kindje.</br> Kijk eens hoe het is om een viool of cello te bespelen bij de viool en cello-docentes bij de kraam.</br> Ontdek de piano en gitaar. En wat dacht je van een saxofoon, trompet of dwarsfluit uitproberen?</br> Het is er allemaal. Je kunt geheel vrijblijvend kijken of dit jou aanspreekt. Tot ziens bij onze Kraam of in de Pauluskerk!

Onze muziekschool MUZIEK EN DANS is al meer dan 30 jaar een begrip in Baarn. Naast de gebruikelijke “mini concertjes” in de Pauluskerk, zullen onze docenten van MUZIEK EN DANS ook te vinden zijn in de Pekingtuin. Iedereen kan kennis maken met onze docenten en hun instrumenten. Alle informatie over muzieklessen is in de Pekingtuin bij het kinderplein te krijgen.

Wist je dat Muziek maken heel goed is voor je beide hersenhelften?
Dat muziek maken een positief en prettig gevoel geeft?
Dat muziek maken kan van 8 tot 80 jaar (of eerder natuurlijk)?
Kom kijken en speel mee met Stans bij haar workshop “Muziek op schoot” met uw kleine kindje.
Kijk eens hoe het is om een viool of cello te bespelen bij de viool en cello-docentes bij de kraam.
Ontdek de piano en gitaar. En wat dacht je van een saxofoon, trompet of dwarsfluit uitproberen?
Het is er allemaal. Je kunt geheel vrijblijvend kijken of dit jou aanspreekt. Tot ziens bij onze Kraam of in de Pauluskerk!

Djembégroep Baskéda

Optreden door Djembégroep Baskéda

Djembégroep Baskéda

Optreden door djembégroep Basléda

Cultuur Podium
Cultuur Podium
Jeugdtheaterschool Marmelijn
11:00 - 11:25

Jeugdtheaterschool Marmelijn Baarn biedt kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar uit Baarn en omgeving toneel en musicallessen. Elke klas staat aan het einde van het seizoen met een eigen voorstelling op het grote theaterpodium van Theater de Speeldoos. Spelplezier staat voorop!

Vocalgroup Esperanto
11:25 - 12:15
Vocalgroup Esperanto bestaat uit 8 zangeressen en dirigent Hans van Breugel. De groep zingt minimaal 4-stemmige pop en treedt heel graag op.

Vocalgroup Esperanto bestaat uit 8 zangeressen en dirigent Hans van Breugel. De groep zingt minimaal 4-stemmige pop en treedt heel graag op.

Theaterhuis Marc van Driel
11:50 - 12:15

Theaterhuis Marc van Driel biedt theateronderwijs voor jongeren vanaf 12 jaar (en volwassenen) door het meedoen aan grootse theaterproducties. Al doende leer je wat er allemaal bij het spelen in een grote productie komt kijken. Het Theaterhuis staat bekend om zijn kwalitatief mooie producties als Scrooge, Pinokkio, Ghetto en Hamlet. In seizoen 2022-2023 zal het Theaterhuis naast een grote productie ook een intieme kleine productie brengen en zich richten op het geven van verdiepingslessen en workshops in acteren.

Voorleesmoment

Bibliotheek Baarn leest voor!

De Oppeppers
12:30 - 13:00
Liedjes van toen en nu voor iedereen die een oppeppertje kan gebruiken.

Liedjes van toen en nu voor iedereen die een oppeppertje kan gebruiken.

Dr. M
13:00 - 13:30
DR.M bestaat uit David, Ruud en Martijn. 3 pure muziekliefhebbers die verliefd zijn op akoestische muziek. We spelen nummers uit alle genres, van oud tot hedendaags. Van Bob Marley tot Katy Perry, Van Eagles tot Britney Spears.

DR.M bestaat uit David, Ruud en Martijn. 3 pure muziekliefhebbers die verliefd zijn op akoestische muziek. We spelen nummers uit alle genres, van oud tot hedendaags. Van Bob Marley tot Katy Perry, Van Eagles tot Britney Spears.

Kozzeltov
13:45 - 14:30
In 2013 kwamen Koos Oldhoff en Kees Poulus bijeen. Moe van entertainment wilden ze iets anders. ’s Avonds werd het gesprek per fles wijn diepzinniger. Muziek moest ergens over gaan, ertoe doen, recht uit de ziel komen.</br> </br> Eigen werk werd opgeschud. Koos kwam met zijn akoestische baritongitaar, dito bronzen stemgeluid en Singer/Songwriter ervaring. Kees bracht zijn klassieke scholing en liefde voor folk en blues in. Hij arrangeerde en voegde prachtige partijen toe op zijn zeldzame leadgitaar. Met hart en ziel werden eigen songs en een enkel nummer van anderen uitgewerkt. Tijd voor uitbreiding: Drummers, cajon spelers, toetsenisten, bassisten, saxofonisten, cellisten en evenveel nee’s passeerden de revue.</br> </br> Met Marc Gnodde op contrabas liep het direct smooth as silk, dan weer stuwend als een stoomtrein met prachtige glissando’s en zwaar en zwoel zwevende zoemnoten .</br> </br> Meike is manueel therapeute én violiste. Na wat wederzijds kneedwerk was Koos van zijn rugklachten af en zat Meike bij de band. Op haar altviool speelt ze prachtige weemoedige- dan weer uitbundige melodieën Samen met de leadgitaar van Kees spat het regelmatig uiteen in waanzinnig vuurwerk.</br> </br> In 2019 brachten ze hun eerste CD Just before dawn uit. Studio Live- (dus in één keer) opgenomen, zonder het gebruikelijke poetswerk, what you hear is what you get. </br> Met zijn vieren maken ze prachtige luistermuziek voor verwende oortjes. Bluesy zonder dat het altijd blues is, vleugjes Amerikana-Singer/Songwriter, country, folk en ook dat weer niet. Ze zijn gewoon niet in een vakje te proppen maar oordeel vooral zelf.

In 2013 kwamen Koos Oldhoff en Kees Poulus bijeen. Moe van entertainment wilden ze iets anders. ’s Avonds werd het gesprek per fles wijn diepzinniger. Muziek moest ergens over gaan, ertoe doen, recht uit de ziel komen.

Eigen werk werd opgeschud. Koos kwam met zijn akoestische baritongitaar, dito bronzen stemgeluid en Singer/Songwriter ervaring. Kees bracht zijn klassieke scholing en liefde voor folk en blues in. Hij arrangeerde en voegde prachtige partijen toe op zijn zeldzame leadgitaar. Met hart en ziel werden eigen songs en een enkel nummer van anderen uitgewerkt. Tijd voor uitbreiding: Drummers, cajon spelers, toetsenisten, bassisten, saxofonisten, cellisten en evenveel nee’s passeerden de revue.

Met Marc Gnodde op contrabas liep het direct smooth as silk, dan weer stuwend als een stoomtrein met prachtige glissando’s en zwaar en zwoel zwevende zoemnoten .

Meike is manueel therapeute én violiste. Na wat wederzijds kneedwerk was Koos van zijn rugklachten af en zat Meike bij de band. Op haar altviool speelt ze prachtige weemoedige- dan weer uitbundige melodieën Samen met de leadgitaar van Kees spat het regelmatig uiteen in waanzinnig vuurwerk.

In 2019 brachten ze hun eerste CD Just before dawn uit. Studio Live- (dus in één keer) opgenomen, zonder het gebruikelijke poetswerk, what you hear is what you get.
Met zijn vieren maken ze prachtige luistermuziek voor verwende oortjes. Bluesy zonder dat het altijd blues is, vleugjes Amerikana-Singer/Songwriter, country, folk en ook dat weer niet. Ze zijn gewoon niet in een vakje te proppen maar oordeel vooral zelf.

Prester John
14:45 - 15:30
PRESTER JOHN is an Amsterdam based indie-pop band, since 2015 consisting of Guido Demaret (Guitar & Vocals), Martijn Koek (Keys & Vocals), Rob Mes (Drums) and Sjoerd Rebers (Bass & Vocals).</br> The band's 40+ original songs involve polyphonic harmonies, tight rhythms, aching guitar solo's and dynamics ranging from the whisper quiet to the screaming loud. Music to dance or to really listen to, at will.

PRESTER JOHN is an Amsterdam based indie-pop band, since 2015 consisting of Guido Demaret (Guitar & Vocals), Martijn Koek (Keys & Vocals), Rob Mes (Drums) and Sjoerd Rebers (Bass & Vocals).
The band's 40+ original songs involve polyphonic harmonies, tight rhythms, aching guitar solo's and dynamics ranging from the whisper quiet to the screaming loud. Music to dance or to really listen to, at will.

Rose & Rouge
15:45 - 16:30
Het vrouwenkoor Rose en Rouge bestaat al zo´n 23 jaar en is niet meer weg te denken uit Baarn. Wij zingen het Nederlandse lied op onze ´eigen wijze´ manier. Prachtig 3 stemmig en verassend mooi. Liedjes van Robert Long, de Dijk, Claudia de Brey, Brigitte Kaandorp en vele anderen, behoren tot ons repertoire. Daarnaast zijn wij een genot voor het oog in het Roze en Rouge.

Het vrouwenkoor Rose en Rouge bestaat al zo´n 23 jaar en is niet meer weg te denken uit Baarn. Wij zingen het Nederlandse lied op onze ´eigen wijze´ manier. Prachtig 3 stemmig en verassend mooi. Liedjes van Robert Long, de Dijk, Claudia de Brey, Brigitte Kaandorp en vele anderen, behoren tot ons repertoire. Daarnaast zijn wij een genot voor het oog in het Roze en Rouge.

Bos Makelaardij Mainstage
Baarnsche Courant Podium
Klassiek Podium
Cultuur Podium