Lang genieten van korte verhalen

Baarnse Literatuurprijs verhalenbundel
Het eerste lustrum van de Baarnse Literatuurprijs wordt feestelijk gevierd met de publicatie van een bundel met de winnende korte verhalen van de afgelopen vijf jaar. Verzonnen & gewonnen omvat een breed scala van verrassende, spannende, tot nadenken stemmende en ontroerende verhalen.

De bundel omvat 21 bekroonde korte verhalen in de categorieën volwassenen en jeugd. Beleef de meeslepende gedachtewereld van deze debuterende of al gevorderde schrijftalenten. Wellicht bent u een van de eersten die op deze manier kennis maakt met het werk van een straks beroemde schrijver.

Woorden en beelden
Ieder jaar werd een nieuw thema opgegeven, dit jaar het thema Kleur bekennen. Vijf plaatselijke kunstenaars, aangesloten bij de Baarnse Open atelierroute, hebben werk ter beschikking gesteld als illustratie bij de vijf jaarthema’s. Dit mooie Baarnse product, is niet alleen heel aantrekkelijk om zelf te lezen, maar schenkt ook veel voldoening om weg te geven als origineel cadeautje voor jarigen, een relatiegeschenkje of bestanddeel van een kerstpakket. Op zaterdag 5 september zal het eerste exemplaar worden aangeboden aan burgemeester Röell, die op die Festivaldag voor de vijfde keer de prijzen zal uitreiken.

Baarnsche Courant Publieksprijs
Zoals ieder jaar zullen de twaalf genomineerde verhalen op onze website en in de Baarnsche Courant worden gepubliceerd. De pikante bijzonderheid van dit jaar is dat onder deze inzendingen zich niet alleen de winnende verhalen van 2015 bevinden maar dat deze straks bij de prijsuitreiking ook in boekvorm aan de winnaars worden aangeboden.

Een kleine preview: