Makelaar Bos Mainstage Pekingtuin
Baarnsche Courant Podium Pekingtuin
Klassiek Podium
Cultuur Podium
SportPlein
KinderPlein
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
Muziekschool Baarn
12:00 - 12:40
met o.a. Als je maar vet band

Dat Muziekschool Baarn het samenspelen hoog in het vaandel heeft staan blijkt door het jaar heen wel uit de optredens van koren, ensembles en popbandjes. Op het koepelpodium wordt om 12.00 uur afgetrapt met enkele jeugdige bandjes. In leeftijd oplopend, zullen de bands ‘Four Music’, ‘Dutch B’ en ‘Als je maar Vet Band’ de bezoekers van de Pekingtuin gaan trakteren ophun muzikale enthousiasme. Zij brengen elk een paar nummers uit hun repertoire aan popsongs.

Maidstone
13:00 - 13:40

Meer informatie over dit optreden lees je binnenkort!

Prof. Buysband
14:00 - 14:40

De bekende Baarnse Prof. Buysband brengt een repertoire van mooie liedjes tot heerlijke soulstampers die het hart sneller doen kloppen. Of om het anders te zeggen speelt de band nummers die we lang niet gehoord hebben maar allemaal weer (her)kennen.
De setlijst loopt van de Beatles (met I Saw Her Standing There uit 1963) via onder andere Van Morrison, Cockney Rebel, Willy de Ville en Stealers Wheel naar Alain Clark (met This Ain't Gonna Work uit 2007)
Na een weekend optreden in Frankrijk kijkt de band er naar uit om op 1 september weer op de thuisbasis spelen.
De Prof. Buysband is: Willem Koppen zang en slaggitaar, Karel Jansen leadgitaar en zang, Eric Geskus bas en zang, Marcel Meijers drums en Jim Maarhuis toetsen.

Muziekschool Baarn
15:00 - 15:40
met o.a. Avalanche

Meidengroep Avalanche & Popvoices! Zang en samenspelen in bandjes en ensembles nemen een belangrijke plaats in bij Muziekschool Baarn. Voor het eerst is er dit jaar een prominente plek voor de Baarnse meidenband Avalanche. Na enkele optredens in het Soester Artishock en de Baarnse Speeldoos laten zij hun liedjes nu ook in de Pekingtuin horen. Avalanche wordt vooraf gegaan door de eveneens geheel uit jongedames bestaande zanggroep Popvoices die, onder leiding van vocal coach Gaby Kaihatu, voor een fraaie afwisseling van solo’s en meerstemmige zang gaan zorgen.

Groove NRG
16:00 - 16:40

Groove NRG is een band met alles erop en eraan! Een strakke basis door Emiel en Dirk, vingervlug gitaarspel door Rob, virtuoze toetskunsten van Bram en aangenaam en krachtig stemgeluid van Maartje. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk recept: pop, rock met een vleugje soul! Groove NRG is in 2010 opgericht door Dirk, Rob, Emiel en Maartje. In 2014 is Bram de band komen versterken. De naam Groove NRG is ontstaan vanuit de overtuiging dat de muziek die we willen maken lekker moet grooven! Het mag elke vorm van popmuziek zijn; rock, soul, funk, als we er maar de spirit in kunnen leggen die in de harten van ieder bandlid opgesloten zit. Belangrijk is dat het publiek bij geen van de songs die we vertolken stil kan blijven staan! Groove NRG speelt muziek van o.a. Maroon 5, Amy Winehouse, Lenny Kravitz, Blof, Gavin Degraw, Alain Clark, Kane, Waylon, Simply Red en Pharell.

Rose en Rouge
17:00 - 17:40

Wij zijn Rose en Rouge een Baarns Koor van 25 vrouwen. Wij zingen het Nederlands lied op onze 'eigen wijze' manier. Vaak 3 stemmig, verrassend mooi, stiekum heel stout, en vaak uitdagend! Wij zorgen voor die lach op jullie gezicht. Repertoir van Brigitte Kaandorp, de Dijk, Ramse Shaffy, Robert Long, Claudia de Breij etc.

Lui Paard
18:00 - 18:40

Of het nu een festivalset is of een huiskamerconcert, Lui Paard maakt nederpop die blijft hangen. Van lekkere liedjes tot venijnige songs, van indringende ballads tot nummers met een knipoog. Lui Paard bekijkt de dingen van een afstandje, zet hier en daar een vraagteken, houdt een spiegel voor of laat je lachen om jezelf. ‘Ik ben geen superman’, ‘Denk je nog wel eens aan me’, ‘Cowboy met een lui paard’, ‘Koekje van eigen deeg’… wat er ook blijft hangen, het loopt altijd goed af. Zo is Lui Paard.
Lui Paard: drummer Harold Reusink, bassist Maarten Rijnen, gitarist Vincent van Steenis, toetsenist Erik Korthof, saxofonist Rudolf Valstar en zanger/gitarist Gijs Coffeng.

Surprise!
19:00 - 19:40

Meer informatie over dit optreden lees je binnenkort!

Motel'35
20:00 - 20:40
blues, soul en rock 'n roll

Motel '35 covert origineel gekozen Blues, Soul en Rock 'n Roll songs. Van The Beatles tot Santana, van Joe Cocker tot Jerry Lee Lewis, deze door de wol geverfde muzikanten brengen een herkenbare muzikale mix van Blues, Soul en Rock 'n Roll.
Met hun authentieke sound zullen de 60's herleefd worden, maar ook zullen aanstekelijke funk, reggae en latin-hits uit de 70's en 80's de revue passeren!

MUCK
21:00 - 21:40

MUCK is een 4-mans formatie uit Den Dolder/Utrecht die al jaren de verschillende podia in Nederland onveilig maakt. De band staat garant voor een muzikaal hoogstaand en knallend optreden. Een MUCK-gig is een ervaring die je niet snel zult vergeten.
In 2017 was de band winnaar van de Oerrock Play-offs Finale en speelde daardoor naast Blof, Kensington, Miss Montreal en Douwe Bob voor duizenden liefhebbers op het Oerrockfestival.
Met het winnen van 'The Clash Of The Coverbands” verdiende MUCK in 2016 naast eeuwige roem ook een cd-contract. De band dook de studio in met als resultaat ‘Burning Light’, het eerste MUCK-album dat is ontstaan uit een voorliefde voor analoge Pop/Rock-muziek en geïnspireerd op bands als Queen, Dire Straits, The Eagles en Crosby, Nash, Stills & Young.

Johnny & the Moonshots
22:00 - 23:00
50's & 60's rock 'n roll!

Johnny & The Moonshots brengen een spetterend optreden vol authentieke Rock ’n Roll -songs uit de 50’s en 60’s. Van Chuck Berry tot Cliff Richard, van Jerry Lee Lewis tot The Rolling Stones, met deze band gaat gegarandeerd het dak eraf! 

Johnny & The Moonshots is ontstaan uit drie bands die in Baarn en omgeving al flink aan de weg timmerden: Souk Ma Lens, The Rocking Explosions en Motel ’35. De bandleden kwamen elkaar tegen bij een gezamenlijk optreden en besloten een nieuw project te starten, waarmee ze uitsluitend repertoire spelen van de helden uit hun jeugd

Vita 2000
11:00 - 11:40
spetterende turndemonstratie

Ook dit jaar doet de turnafdeling van VITA 2000 weer mee aan het Cultureel Festival. VITA 2000 geeft, als vanouds, een demonstratie verzorgd door haar selectieleden. Dit beloofd een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten!
Daarnaast doet ook de recreatie afdeling al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Ook dit jaar zal dit weer een bijzondere demonstratie worden met veel turnsters en turners. De meeste turn(st)ers turnen 'slechts' één uur in de week. Tijdens deze demonstratie kunt u genieten van turn(st)ers in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 17 jaar.
Kom vooral genieten van alle turnkunsten van VITA 2000!

Djembegroep Baskéda
11:40 - 12:00

Baskéda is een groep enthousiaste djembers onder leiding van Ruud van der Steen en maakt deel uit van zijn drumschool in Baarn.
Sinds eind 2008 komt elke week de djembegroep bij elkaar op de donderdagavond. De Djembe is een west-Afrikaanse trommel die sinds een aantal jaren enorm populair is geworden. Het is een handgemaakte houten trommel met daarop een geitenvel gespannen dat je met je handen bespeelt. Djembe speel je bij voorkeur in een groep, wat ongelofelijk leuk is om te doen. Samenwerken, concentratie en vooral plezier spelen een grote rol.
Baskéda een korte kennismakings workshop voor wie dat leuk lijkt!

Dansschool Indigo Jazz
12:40 - 13:00

Dansschool Indigo Jazz, al meer dan 20 jaar een begrip in Baarn!

Jazzdans Flexpoint
13:40 - 14:00

Jazzdans Flexpoint treedt vanaf de oprichting elk jaar op tijdens het Cultureel Festival. De jeugdselectiegroep treed ook dit jaar op. Deze voorstelling bestaat uit een aantal dansen die in het afgelopen seizoen zijn ingestudeerd.

Dansschool M-beat
14:40 - 15:00

Dansschool M-Beat in Baarn, Amersfoort en Soest. Elke week verzorgen wij lessen in peuterdans, kidsdance, clipdance en streetdance. Bij ons is vooral plezier in het dansen ontzettend belangrijk. Elk dansseizoen worden er meerdere dansen aangeleerd en het is op elk moment van het jaar mogelijk om in te stromen. Iedereen kan zijn eigen creativiteit kwijt in zelfgemaakte dansen en dansspelletjes. Iedereen vanaf 2,5 jaar tot en met 24 jaar is van harte welkom voor een leerzame en gezellige dansles! Heb je zin om mee te dansen? Meld je dan aan voor een GRATIS proefles!

Lets Dance - Kelly Timmers
15:40 - 16:00

Sinds begin 2012 is Kelly Timmers Entertainment een samenwerking aangegaan met sportcentrum de Trits. Zoveel mensen hebben So You Think You Can Dance gekeken en gezien hoe geweldig hip-hop, jazz of modern kunnen zijn. Dat willen wij in de LetsDance terug laten komen. Een combinatie van verschillende stijlen die voor iedereen, dus elke leeftijdsgroep, uitdagend is.

Balletschool Marut Jorquera
16:40 - 17:00

Balletschool Marut Jorquera is een bekroonde dansschool met klassiek ballet als basis. Ons doel is de leerlingen op een positieve manier de technieken van dans en uitvoerende podiumkunsten te leren. Naast de balletlessen ,voor alle leeftijden vanaf 2 jaar, bieden wij ook lessen in diverse dans stijlen aan zoals Breakdance, Modern, Jazz, Streetdance, Musical/theater, Tap, Zangles, Yoga, Pilates en allerlei dans lessen voor volwassenen aan.
Info over dans act 'HartsTocht
U zie delen van BMJ's 16e eindvoorstelling 'HartsTocht'. Een fantasierijk en avontuurlijk verhaal dat gaat over een jongen genaamd Cor die wordt geboren met een hart van goud en de gave heeft mensen van hartenpijn en liefdesverdriet te helen.
Zijn hart wordt gestolen door een gemene hartendief en Cor gaat een fantasierijke zoektocht aan waarin hij in aanraking komt met allerlei verschillende landen, mensen, dieren en wezens die allen op hun eigen manier bijdragen aan zijn zoektocht. Zal Cor de Hartendief vinden en zijn eigen hart weer veroveren?
In deze voorstelling zie je alle selectieles leerlingen van Balletschool Marut Jorquera in de leeftijden van 6 t/m 28 jaar oud en zullen Ballet, Modern, Jazz, Musical/Theater en Streetdance de revue passeren. Dit wil je dus niet missen !

Studio Moving Stars
17:40 - 18:00

Studio Moving Stars bestaat dit seizoen 20 jaar, een mijlpaal waar wij trots op zijn! We geven op 21 locaties danslessen in de regio. Sinds oktober 2017 zijn wij ook met danslessen begonnen in Baarn. Inmiddels is ook hier op maandag een leuke groep voor de Street-Dance en Show-Dance lessen in sportzaal Spoorslag. Moving Stars is een dansschool met verschillende dansstijlen, leeftijdsgroepen en niveaus (ook landelijke wedstrijden). De activiteiten commissie van 15 vrijwilligers zetten "hun beste beentje voor", zodat iedereen zich thuis voelt bij de Moving Stars. Ook de leden uit Baarn sluiten het seizoen af met een mooie eindshow in Theater De Flint waar iedereen in de spotlights staat. Tijdens het cultureel festival zijn de Moving Stars te zien met spetterende dansoptredens.

Trio Tango Extremo
18:40 - 19:00

Tango Extremo presents: Maestros

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.
Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Trio Tango Extremo
19:40 - 20:00

Tango Extremo presents: Maestros

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.
Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Lets Dance - Kelly Timmers
20:40 - 21:00

Optreden door leerlingen van Lets Dance!

Rani Art
21:40 - 22:00

Rani Art is opgericht door de professionele allround artieste Rasarani Keilman. Zij is tevens ook manager, docente en mede-eigenaresse van Balletschool Marut Jorquera. Rani Art richten zich op het samen brengen van jonge creatieve kunstenaars, professionele en semi-professionele artiesten van diverse theater disciplines om zo nieuwe verhalende en conceptuele voorstellingen en initiatieven te creëren, te produceren en uit te voeren.
Info over Dansstuk 'Sounding Silence'
U ziet onderdelen van Rani Art’s total theater productie ‘Sounding Silence’ die afgelopen april in Theater de Speeldoos in premiere ging, Het dilemma dat centraal staat in de voorstelling betreft de balans tussen stilte en geluid. Wanneer moeten we de stilte doorbreken en het uitschreeuwen, ons verbaal en non-verbaal uitdrukken en gehoor geven aan onze emoties en gedachtes? Wanneer moeten we simpelweg stil worden, zwijgen, naar binnen keren en luisteren?
De losse theater acts worden verbonden door actuele onderwerpen aan de kaak te stellen en taboe's bespreekbaar te maken.
Artistiek leidster van Rani Art, Rasarani Keilman, schreef, choreografeerde, regisseerde, ontwierp en vervaardigde de kostuums van de voorstelling en zal zelf ook ten tonele verschijnen.

Carillon
10:30 - 10:50

1. Antonio Vivaldi Concerto in A-dur op. 3 nr. 5/RV 519 (1678-1741) uit l’Estro Armonico arr. Bauke Reitsma -allegro -largo -allegro naar een klavierbewerking van Johann Adolph Scheibe (1708-1776) 2. Joseph J. Visser Vilnelé – maža upé (2018) (1946) Vilnelé – kleine rivier (door Litouwen) 3. Mikalojus Konstantinas Čiurlionis uit Sonate in F-dur voor Piano VL 155 (1875-1911) -andante arr. Bauke Reitsma uit Strijkkwartet in c-moll VL 83 -menuetto grazioso Het programma staat voor een deel in het teken van een culturele uitwisseling van kunstenaars uit Nederland en Litouwen. Sinds 2016 bespeelden Nederlandse beiaardiers – waaronder Bauke Reitsma – de carillons van Litouwen in de steden Vilnius, Kaunas en Klaipeda. Deze bespelingen vonden plaats in het kader van het zomerse Litouwse Pažaislio Muzikos Festivalis. Bij de uitwisseling spelen ook beeldend kunstenaars als Kestutis Vasiliunas (Lt.) en Joseph J. Visser (Easterlittens, NL) een rol. Visser is ook vertegenwoordigd als componist. Op dinsdag 21 augustus aanstaande is het Kaunas Piano Trio te gast tijdens een Paulusconcert in Baarn. Ook dit concert door pianiste Lina Krėpštaitė, violiste Indrė Andruškevičiūtė en celliste Asta Krištaponienė, zal worden voorafgegaan door een beiaardbespeling. Eerder dit jaar vierden de Baltische staten hun honderdjarig bestaan. Hierbij speelden Nederlandse beiaardiers in o.m. Almere, Den Haag, Baarn, Groningen en Dokkum Litouwse muziek, waarbij de Litouwse ambassadeur uit Den Haag een bezoek bracht aan het carillon in Weesp.
In de jong gestorven Litouwse kunstenaar Čiurlionis komen muziek en schilderkunst samen. Enkele malen is in zijn werk een bepaald schilderij thematisch verwant aan een bepaalde compositie. Een aanzienlijk deel van zijn schilderijen draagt een muzikale titel als ‘Prélude’, ‘Fuga’, ‘Hymne’ of ‘Symfonie’.
Evenals zijn in 1898 gecomponeerde Sonate voor piano in F-dur, kennen zeven cycli van vier Schilderijen getiteld ‘Sonata’ vier delen: Allegro, Andante, Scherzo en Finale. Op het carillon klinkt het Andante uit Čiurlionis’ Pianosonate. Links is het Andante uit zijn in 1908 geschilderde Sonata IV - genaamd ‘Sonate van de zomer’ - te zien

Djembegroep Baskéda

Baskéda is een groep enthousiaste djembers onder leiding van Ruud van der Steen en maakt deel uit van zijn drumschool in Baarn.
Sinds eind 2008 komt elke week de djembegroep bij elkaar op de donderdagavond. De Djembe is een west-Afrikaanse trommel die sinds een aantal jaren enorm populair is geworden. Het is een handgemaakte houten trommel met daarop een geitenvel gespannen dat je met je handen bespeelt. Djembe speel je bij voorkeur in een groep, wat ongelofelijk leuk is om te doen. Samenwerken, concentratie en vooral plezier spelen een grote rol.

De gelaarsde kat
11:00 - 12:00
kindervoorstelling met muziek en dans

Een unieke vertelling met live muziek en dans van het sprookje 'De Gelaarsde Kat'. Maak kennis met dans en klassieke muziek bij deze wervelende voorstelling.

Verteller: Mylou Mazali Dans: Rani Art i.s.m. Balletschool Marut Jorquera Muziek: Symfonisch Collectief Nederland Componist: Dirk van der Niet

Baarns Mannenkoor

Kom luisteren naar het prachtige en altijd mooie “La Montanara” ( het lied van de bergen ) van Luigi Pigarelli horen. Verder zingt het koor een aantal stukken uit een potpourri van “Im wei$en Rössl” van Willy Parten en tot slot laten zij het stevige nummer “Choeur des Soldats “ uit Faust van Ch. Gounod horen.

Het Baarns Mannenkoor is dit jaar zeer actief op verschillende momenten. Allereerst hebben zij een geweldig leuk concert gehad afgelopen mei in het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg . Hierbij hadden zij samen met een projectkoor van dames een optreden en zongen voor een volle zaal zeer luchtige muziek.
Het koor is nu met iets nieuws bezig. Zij zijn aan het repeteren voor een concert, die gaat gegeven worden in het weekend van 24 november as. Hierover moet u de media blijven volgen en op de website ( www.baarnsmannenkoor.nl ) worden hier ook verdere berichten gezet, wat de plannen zijn. Voor dit concert kunnen zich mannen aanmelden, die als project lid mee willen zingen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-238005936.
In september gaat het koor naar Roemenië en gaat daar zingen met o.a. een kinderkoor. Hierover in augustus meer info in de media.

Muziekvereniging Crescendo
12:00 - 13:10
kamermuziek

Diverse ensembles van Muziekvereniging Crescendo brengen kamermuziek ten gehore.

Scandinavisch koor
13:10 - 13:30

Het Scandinavisch Koor – opgericht in 1984 – is met vallen en opstaan uitgegroeid tot een koor dat ‘staat’, een koor met passie. Een koor voor Baarn om trots op te zijn. De vaste repetitielocatie is het Witte Kerkje in de Kampstraat.
De titels van hun concerten spreken voor zich: Mystiek licht, De schilderijententoonstelling, Luciafirande, Van Bellman tot Vreeswijk, Aa eg veit meg eit land, Juledrøm… Het voorjaarsconcert van 2018, gedirigeerd door de Noor Arild Rohde, heette Liefde in het hoge noorden. Heel toepasselijk voor een koor dat met liefde de klanken uit het hoge noorden in Nederland ten gehore brengt.
Gro Rapstad, eveneens afkomstig uit Noorwegen, heeft het dirigentenstokje overgenomen van Arild Rohde, die inmiddels weer in zijn geboorteland woont. Op het Cultureel Festival Baarn is Gro voor het eerst in Baarn te zien als dirigent van het Scandinavisch Koor. Voor deze primeur heeft zij vier liederen over liefde gekozen; twee Zweedse, een Noors en een Deens lied.

Så skimrande var aldrig havet
Jenta ho gjekk seg uppå ei hø
Tidt er jeg glad
Jag blåste i min pipa

Muziekschool Baarn
13:30 - 14:30

Ludwigs dance party - J. Kazik
Jeugdensemble- Justus, Jasmijn, Jade, Dauphine, Mathilde, Noortje, Iris, Saar, Megan, Isa(piano)

De Moldau-thema - Smetana
Jade van Brummelen, viool

Minuet quasi allegretto - L. van Beethoven
Lena Siegman, dwarsfluit

Humoresque - A. Dvorak
Jasmijn v.d. Ham, viool

Nocturne - M. Glinka
Tim Laboyrie

Concert voor 2 violen, 1e deel - A. Vivaldi
Tim Stokkermans, Kees Peeters

Primavera - L. Einaudi
Raphael van Alphen, Tim Stokkermans, Anna Rosa vd Heijden, piano, viool, cello

Thema uit de Zauberflöte, op gitaar - W.A. Mozart
Ramon ter Bogt

Sonata nr 14, 1e deel (Moonlight) - L.van Beethoven
Gijs Sickenga

Wals op 64 no 2, Wals- E min - F. Chopin
Max Laboyrie

De grote variatie in het repertoire, maar vooral de elk jaar groeiende vaardigheden die de leerlingen van Muziekschool Baarn bij hun uitvoeringen ten toon spreiden, weerspiegelen de volwassenheid die de nog jonge muziekschool in relatief korte tijd heeft bereikt. ‘De progressie van de leerlingen is groot en het plezier is zo goed voelbaar, zowel bij de popmuzikanten als bij de meer klassiek gerichte leerlingen, daar worden wij met z’n allen heel blij van’, aldus Cathrine Malcorps-Dahler, muzikaal leider van Muziekschool Baarn-Soestdijk.

Muziekschool Muziek & Dans
14:30 - 15:30

Diverse optredens door leerlingen en docenten van Muziekschool Muziek & Dans.

Concertkoor Baarn
15:30 - 16:00

Uit de Elias van Mendelssohn, Siehe der Hüter Israels, van Mozart uit het Requiem, Lacrimosa en Sanctus (bewerking van Thijs Kramer) en van John Rutter, Look at the world.

Pianist Wybe Kooijmans
Dirigent Thijs Kramer


Concertkoor Baarn is bekend door zijn concerten die tweemaal per jaar afwisselend in Baarn en Soest gegeven worden.
v Op zaterdagmiddag 3 november 2018 is ons eerstvolgende concert, en tevens afscheidsconcert van onze dirigent Thijs Kramer, in de Paaskerk in Baarn. Uitgevoerd wordt o.a.:
Het Schicksalslied van Brahms, uit de Elias van Mendelssohn, Siehe der Hüter Israels en het slotkoor. Van Lauridsen: O magnum mysterium en van Mozart uit requiem: Lacrimosa en Sanctus.
Dit jaar bestaat het koor 120 jaar en dat hebben we gevierd met de uitvoering van de Matthäus Passion in de Westerkerk in Amsterdam.

Het koor repeteert, onder leiding van dirigent Thijs Kramer en begeleid door Wybe Kooijmans op piano, elke maandagavond in de NPB kerk in de Kampstraat te Baarn.

Tafelkoor Oeps!
16:00 - 16:25

Tafelkoor Oeps! zingt in kleine bezetting meerstemmige, a capella, koormuziek. Muziek uit de renaissance en de twintigste eeuw met interessante akkoorden en dissonante passages heeft de voorkeur. Ook werk uit de romantiek komt regelmatig aan bod. De kleine bezetting helpt om de samenhang in de muziek transparant te maken. Ook handig met repeteren, dat kan net rond de keukentafel!

Jazz
16:25 - 17:00

Maak kennis met Jazz!
met Stormvogel, Twan van Gerven en Marre de Graaff

Chorus Line Soest
11:00 - 11:45

Chorus Line is een theaterkoor dat meer doet dan liedjes zingen. Met theater- en verhaalelementen in onze voorstellingen, met aankleding, beweging en uitstraling maken we het niet alleen leuker voor onszelf, maar ook voor ons publiek. Wij zijn een koor van zo’n 30 mannen en vrouwen. Wij zingen pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord en zoeken daarbij steeds naar verrassend repertoire. De vier- of meerstemmige arrangementen zijn vaak speciaal voor ons geschreven. Chorus Line geeft meerdere optredens per jaar.

Marmelijn
11:45 - 12:15

Jeugdtheaterschool Marmelijn biedt toneel en musicallessen voor kinderen en jongeren van Baarn en omstreken. Kom meedoen met de open les op het podium. Op het Kinderplein verzorgt Marmelijn ook een open les. Kom gezellig mee doen! Voor meer informatie bekijk de website: www.marmelijn.nl

Syndeosis
12:15 - 13:30

Syndeosis is een 3-persoons band (Zang, Drums & Keyboards) die een mix brengt van eigen werk en covers. In het eigen werk ligt de nadruk op melodieuze muziek met veel verschillende klankkleuren. Covers bestrijken het tijdperk van de jaren '60 tot heden.

Theaterhuis Marc van Driel
13:30 - 14:15

Een kort musicalconcert.
Spelers van het Theaterhuis brengen bekende musicalnummers ten gehore. Het Theaterhuis bestaat 10 jaar en dat wordt in seizoen 2018-2019 gevierd met twee prachtige producties. Voor meer informatie: mail naar mjvandriel@gmail.com

Vocal Group Esparanto
14:15 - 15:00

Vocalgroup Esperanto bestaat uit twaalf enthousiaste zangeressen, onder leiding van Dody Soetanto. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers 3- tot 5-stemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog. De repetities zijn dinsdags van 20.00-22.00 uur in Bussum.

Theater Villa Faam
15:00 - 15:45

Romeo & Julia zijn op zoek naar de ware liefde. Iedereen is continu in verbonden, maar de echte verbinding... lijkt verbroken.
De acteurs van Theater Villa Faam geven met lef en humor een bitse blik op de invloed van smartphones en de nieuwe sociale normen die daarbij ontstaan. To like or not to like, that's the question..

Hartstocht
15:45 - 16:15

Zin in een vrolijke, swingende en verrassende voorstelling die bruist van de disco muziek? Kom dan kijken naar de preview van de nieuwe show "Disco" van muziektheatergroep Hartstocht. Het wordt een feest der herkenning met zowel disco classics als gewone disco.

Duo de bolero's
16:15 - 17:00

Duo de Bolero's bestaat uit:
Zangeres, danseres actrice: KARIN PELS
Fitariast zanger: FRANK MUYSER

Het repertoire bestaat uit gezellige, herkenbare, meezing liedjes. Zij treden al jaren lang op in geheel Nederland.

Taijischool OneMoves
11:00 - 11:30

Bewegen en ontspannen en ontspannen bewegen.

Taijischool OneMoves verzorgt wekelijks lessen in Chen stijl taijiquan (tai chi chuan) in Baarn en omgeving (midden-Nederland). Leraar Nol Twigt geeft daarnaast demonstraties, workshops en cursussen voor allerlei organisaties en bijeenkomsten.

FTB Baarn
11:30 - 12:00

FTB Sportmedisch Centrum zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op het gezellige Cultureel Festival. FTB organiseert een sportieve, leuke en gezellige workshop voor jong en oud. Daarnaast organiseert FTB een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur voor fysiotherapie- en trainingsadvies, kunnen kinderen met een spannende challenge leuke prijzen winnen en is er een speciale kortingsactie voor 4x gratis sporten bij FTB Sportmedisch Centrum!

De Trits
12:00 - 12:30

De Trits pakt flink uit dit jaar tijdens het Cultureel Festival en een dag later met haar eigen Open Dag. Het zwembad viert het 25-jarig bestaan in 2018 en dat mag de omgeving weten! Benieuwd hoe? Bezoek dan onze stand tijdens het Cultureel Festival. Neem je zwemkleding mee, je wordt niet thuisgebracht.

Budofit
12:30 - 13:00

Fijne gezellige sportschool met heel veel mogelijkheden.
Sportschool Budofit is al 30 jaar een begrip in Baarn. Begonnen als judoschool, maar inmiddels met een breed aanbod aan sport meegegaan met de tijd. Bij Budofit kun je sporten voor een kleine prijs op een plek waar je je snel op je gemak voelt.

Tennisvereniging Phonosmash
13:00 - 13:30

Tennisvereniging Phonosmash, wilt u tennissen in een kleine club en in een mooie en rustige omgeving. Word dan lid bij Phonosmash, ligging aan de mooie Prinses Marielaan. Recreatieve en competitie spelers en jeugd kunnen bij ons terecht.

Basketbalvereniging Breakstars
13:30 - 14:00

Spectaculaire dunks, fraaie driepunters, sprinten van de ene kant van het veld naar de andere; het ene moment in de verdediging en dan weer vol in de aanval. Basketbal is een snelle en uitdagende teamsport waarin je voortdurend bij de les moet zijn. Basketbal scherpt het gevoel voor samenspel, inzicht, snelheid en balbeheersing aan. Kortom, een super leuke sport voor jongens en meisjes, dames en heren. Basketbal vereniging Break stars is een kleine, gezellige club die op vrijdag in sporthal de Trits traint. Hier worden ook alle thuiswedstrijden gespeeld. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken!

MD Fight Academy
14:00 - 14:30

Braziliaans jiu jtsu & Grappling

MD Fight Academy
14:00 - 14:30

Braziliaans jiu jtsu & Grappling

BAV
14:30 - 15:00

De Baarnse Atletiek Vereniging, de BAV, is een fijne vereniging met ongeveer 450 leden, van jong tot oud. Op het Sportpark Ter Eem ligt naast het clubhuis van de BAV sinds een paar jaar een mooie kunststof hardloopbaan. Alle vormen van Atletiek worden gedaan, zoals hardlopen, hoogspringen, speerwerpen en nog veel meer. Je kunt al kennis maken met de BAV door een paar keer op de training te komen om te ervaren of atletiek iets voor jou is. Je kunt ook drie maanden lid worden voor maar 25 euro, en pas daarna beslissen of je wilt blijven.
De BAV is een vereniging waar prestatie en plezier nauw met elkaar verbonden zijn. Voor alle niveaus en voor jong en oud biedt de BAV activiteiten binnen alle facetten van de atletieksport. Zowel mensen die recreatief willen bewegen als mensen die meer prestatiegericht zijn kunnen terecht bij de BAV. De BAV heeft een enthousiaste jeugddivisie, die naast trainingen en wedstrijden, activiteiten organiseren waarbij gezelligheid en verbondenheid de boventoon voeren.

Handbalvereniging HCLB
15:00 - 15:30

Wij zijn dé handbalvereniging in Baarn
Een kleine vereniging waar GEZELLIGHEID hoog in het vaandel staat.
Wij hebben Jeugd, senioren dames en heren , doordeweeks handbal dames en een G sport team.

Vita2000
15:30 - 16:00

VITA 2000 ook dit jaar weer op Cultureel Festival met spectaculaire optredens! Ook dit jaar doet de turnafdeling van VITA 2000 weer mee aan het Cultureel Festival.VITA 2000 geeft, als vanouds, een demonstratie verzorgd door haar selectieleden. Dit beloofd een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten!
Daarnaast doet ook de recreatie afdeling al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Ook dit jaar zal dit weer een bijzondere demonstratie worden met veel turnsters en turners. De meeste turn(st)ers turnen 'slechts' één uur in de week. Tijdens deze demonstratie kunt u genieten van turn(st)ers in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 17 jaar.

btv De Geeren
16:00 - 16:30

De Baarnse tennisvereniging De Geeren is een maatschappelijk betrokken vereniging met een vriendelijke en open sfeer, waar jij je al snel thuis zult voelen! Bij BTV De Geeren kunnen leden op een mooi, compleet en goed bereikbaar park de tennissport beoefenen op zijn of haar niveau. De vereniging biedt haar leden een diversiteit aan activiteiten, gericht op zowel sportiviteit als gezelligheid. De vereniging doet heel veel voor jong en oud. Er zijn veel vrijwilligers actief. De jeugd krijgt een uitstekende begeleiding van tennisschool One2tennis. Voor de jeugd is een uitgebreid recreatief jaarprogramma met o.a. een Jeugd Zomerkamp, Jeugd Dubbeltoernooi, whoZnext activiteiten, jeugdtoss en nog veel meer! Oudere jeugdleden helpen bij het organiseren van activiteiten voor de jongere jeugd. Maar ook voor de oudere leden van BTV De Geeren is volop vertier. Bijvoorbeeld het 50+ toernooi. Eind juni is er altijd het MTH Open Dubbel Toernooi. De deelnemers worden dagelijks verrast met lekkernijen van Baarnse horecagelegenheden. Mensen die interesse hebben om lid te worden, zijn altijd welkom voor een bezoekje. U zult zich gauw thuis voelen!

LifeCity
16:30 - 17:00

LifeCity Baarn is gevestigd aan de rand van Baarn. Naast dat het een ideale sportlocatie is, zijn er ook volledig ingerichte vergaderzalen aanwezig. Zakelijk meets privé!

Je kunt in Baarn o.a. terecht voor individueel fitness, groepslessen, afvallen, sauna/stoombad/wisselbad en zonnebanken, kinderopvang, fysiotherapie en personal training. Er worden regelmatig outdoorlessen (zoals bootcamp en hardlopen) georganiseerd.

Dansschool M-Beat
11:30 - 12:00

Dansworkshop

Jeugdtheaterschool Marmelijn
12:00 - 12:30

Open theaterles.
Vraag jij je af of het theater iets voor jou is? Doe dan mee met deze theaterles!

Groene Inval
12:30 - 13:00

Knutsel jij mee? We gaan een goudsbloem maken!
maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je op tijd bent. 😉

Njoy to dance
13:00 - 13:30

Workshop moderne dans.

Studio Moving Stars
13:30 - 14:00

Dansworkshop

Balletschool Marut Jorquera
14:00 - 14:30

Workshop musical- & theaterdans

Groene Inval
14:30 - 15:00

Heb jij groene vingers? Kom dan een Mini Moestuin maken. er is plek voor maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je er op tijd bent. 😉

Njoy to dance
15:00 - 15:30

Workshop streetdance.

Balletschool Marut Jorquera
15:30 - 16:00

Workshop breakdance.

Groene Inval
16:00 - 16:30

Kriebelende beestjes en kleine wormpjes? Die hebben ook een huisje nodig. Kom een Worm Hotel maken. er is plek voor maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je er op tijd bent. 😉

Lampionnenoptocht
19:30 - 21:00

Loop jij mee met de lampionnenoptocht? Een spannende wandeling in het donker met aansluitend een optreden in de Pekingtuin van Lets Dance. Zaterdag 1 september verzamelen we om 19.30 uur op de Brink! Neem je (zelfgemaakte) lampion mee en loop met ons mee. Papa en mama kunnen je om 20.50 uur weer ophalen in de Pekingtuin of ze lopen gezellig mee. Heb je geen lampion? Kom dan overdag naar het KinderPlein (11.00 – 17.00 uur). Bij Happy Kids kan je zelf een lampion knutselen.

Praktische info:
• Neem een (zelfgemaakte) lampion mee
• Geen echte kaarsjes (ledlampjes mogen wel)
• Verzamelen op de Brink, ophalen in de Pekingtuin

Hoe laat?
19.30 uur verzamelen
20.00 uur vertrek
20.40 uur slotoptreden Pekingtuin (om circa 21.00 uur afgelopen)
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
Makelaar Bos Mainstage Pekingtuin
Makelaar Bos Mainstage Pekingtuin
Muziekschool Baarn
12:00 - 12:40
met o.a. Als je maar vet band

Dat Muziekschool Baarn het samenspelen hoog in het vaandel heeft staan blijkt door het jaar heen wel uit de optredens van koren, ensembles en popbandjes. Op het koepelpodium wordt om 12.00 uur afgetrapt met enkele jeugdige bandjes. In leeftijd oplopend, zullen de bands ‘Four Music’, ‘Dutch B’ en ‘Als je maar Vet Band’ de bezoekers van de Pekingtuin gaan trakteren ophun muzikale enthousiasme. Zij brengen elk een paar nummers uit hun repertoire aan popsongs.

Maidstone
13:00 - 13:40

Meer informatie over dit optreden lees je binnenkort!

Prof. Buysband
14:00 - 14:40

De bekende Baarnse Prof. Buysband brengt een repertoire van mooie liedjes tot heerlijke soulstampers die het hart sneller doen kloppen. Of om het anders te zeggen speelt de band nummers die we lang niet gehoord hebben maar allemaal weer (her)kennen.
De setlijst loopt van de Beatles (met I Saw Her Standing There uit 1963) via onder andere Van Morrison, Cockney Rebel, Willy de Ville en Stealers Wheel naar Alain Clark (met This Ain't Gonna Work uit 2007)
Na een weekend optreden in Frankrijk kijkt de band er naar uit om op 1 september weer op de thuisbasis spelen.
De Prof. Buysband is: Willem Koppen zang en slaggitaar, Karel Jansen leadgitaar en zang, Eric Geskus bas en zang, Marcel Meijers drums en Jim Maarhuis toetsen.

Muziekschool Baarn
15:00 - 15:40
met o.a. Avalanche

Meidengroep Avalanche & Popvoices! Zang en samenspelen in bandjes en ensembles nemen een belangrijke plaats in bij Muziekschool Baarn. Voor het eerst is er dit jaar een prominente plek voor de Baarnse meidenband Avalanche. Na enkele optredens in het Soester Artishock en de Baarnse Speeldoos laten zij hun liedjes nu ook in de Pekingtuin horen. Avalanche wordt vooraf gegaan door de eveneens geheel uit jongedames bestaande zanggroep Popvoices die, onder leiding van vocal coach Gaby Kaihatu, voor een fraaie afwisseling van solo’s en meerstemmige zang gaan zorgen.

Groove NRG
16:00 - 16:40

Groove NRG is een band met alles erop en eraan! Een strakke basis door Emiel en Dirk, vingervlug gitaarspel door Rob, virtuoze toetskunsten van Bram en aangenaam en krachtig stemgeluid van Maartje. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk recept: pop, rock met een vleugje soul! Groove NRG is in 2010 opgericht door Dirk, Rob, Emiel en Maartje. In 2014 is Bram de band komen versterken. De naam Groove NRG is ontstaan vanuit de overtuiging dat de muziek die we willen maken lekker moet grooven! Het mag elke vorm van popmuziek zijn; rock, soul, funk, als we er maar de spirit in kunnen leggen die in de harten van ieder bandlid opgesloten zit. Belangrijk is dat het publiek bij geen van de songs die we vertolken stil kan blijven staan! Groove NRG speelt muziek van o.a. Maroon 5, Amy Winehouse, Lenny Kravitz, Blof, Gavin Degraw, Alain Clark, Kane, Waylon, Simply Red en Pharell.

Rose en Rouge
17:00 - 17:40

Wij zijn Rose en Rouge een Baarns Koor van 25 vrouwen. Wij zingen het Nederlands lied op onze 'eigen wijze' manier. Vaak 3 stemmig, verrassend mooi, stiekum heel stout, en vaak uitdagend! Wij zorgen voor die lach op jullie gezicht. Repertoir van Brigitte Kaandorp, de Dijk, Ramse Shaffy, Robert Long, Claudia de Breij etc.

Lui Paard
18:00 - 18:40

Of het nu een festivalset is of een huiskamerconcert, Lui Paard maakt nederpop die blijft hangen. Van lekkere liedjes tot venijnige songs, van indringende ballads tot nummers met een knipoog. Lui Paard bekijkt de dingen van een afstandje, zet hier en daar een vraagteken, houdt een spiegel voor of laat je lachen om jezelf. ‘Ik ben geen superman’, ‘Denk je nog wel eens aan me’, ‘Cowboy met een lui paard’, ‘Koekje van eigen deeg’… wat er ook blijft hangen, het loopt altijd goed af. Zo is Lui Paard.
Lui Paard: drummer Harold Reusink, bassist Maarten Rijnen, gitarist Vincent van Steenis, toetsenist Erik Korthof, saxofonist Rudolf Valstar en zanger/gitarist Gijs Coffeng.

Surprise!
19:00 - 19:40

Meer informatie over dit optreden lees je binnenkort!

Motel'35
20:00 - 20:40
blues, soul en rock 'n roll

Motel '35 covert origineel gekozen Blues, Soul en Rock 'n Roll songs. Van The Beatles tot Santana, van Joe Cocker tot Jerry Lee Lewis, deze door de wol geverfde muzikanten brengen een herkenbare muzikale mix van Blues, Soul en Rock 'n Roll.
Met hun authentieke sound zullen de 60's herleefd worden, maar ook zullen aanstekelijke funk, reggae en latin-hits uit de 70's en 80's de revue passeren!

MUCK
21:00 - 21:40

MUCK is een 4-mans formatie uit Den Dolder/Utrecht die al jaren de verschillende podia in Nederland onveilig maakt. De band staat garant voor een muzikaal hoogstaand en knallend optreden. Een MUCK-gig is een ervaring die je niet snel zult vergeten.
In 2017 was de band winnaar van de Oerrock Play-offs Finale en speelde daardoor naast Blof, Kensington, Miss Montreal en Douwe Bob voor duizenden liefhebbers op het Oerrockfestival.
Met het winnen van 'The Clash Of The Coverbands” verdiende MUCK in 2016 naast eeuwige roem ook een cd-contract. De band dook de studio in met als resultaat ‘Burning Light’, het eerste MUCK-album dat is ontstaan uit een voorliefde voor analoge Pop/Rock-muziek en geïnspireerd op bands als Queen, Dire Straits, The Eagles en Crosby, Nash, Stills & Young.

Johnny & the Moonshots
22:00 - 23:00
50's & 60's rock 'n roll!

Johnny & The Moonshots brengen een spetterend optreden vol authentieke Rock ’n Roll -songs uit de 50’s en 60’s. Van Chuck Berry tot Cliff Richard, van Jerry Lee Lewis tot The Rolling Stones, met deze band gaat gegarandeerd het dak eraf! 

Johnny & The Moonshots is ontstaan uit drie bands die in Baarn en omgeving al flink aan de weg timmerden: Souk Ma Lens, The Rocking Explosions en Motel ’35. De bandleden kwamen elkaar tegen bij een gezamenlijk optreden en besloten een nieuw project te starten, waarmee ze uitsluitend repertoire spelen van de helden uit hun jeugd

Baarnsche Courant Podium Pekingtuin
Baarnsche Courant Podium Pekingtuin
Vita 2000
11:00 - 11:40
spetterende turndemonstratie

Ook dit jaar doet de turnafdeling van VITA 2000 weer mee aan het Cultureel Festival. VITA 2000 geeft, als vanouds, een demonstratie verzorgd door haar selectieleden. Dit beloofd een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten!
Daarnaast doet ook de recreatie afdeling al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Ook dit jaar zal dit weer een bijzondere demonstratie worden met veel turnsters en turners. De meeste turn(st)ers turnen 'slechts' één uur in de week. Tijdens deze demonstratie kunt u genieten van turn(st)ers in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 17 jaar.
Kom vooral genieten van alle turnkunsten van VITA 2000!

Djembegroep Baskéda

Baskéda is een groep enthousiaste djembers onder leiding van Ruud van der Steen en maakt deel uit van zijn drumschool in Baarn.
Sinds eind 2008 komt elke week de djembegroep bij elkaar op de donderdagavond. De Djembe is een west-Afrikaanse trommel die sinds een aantal jaren enorm populair is geworden. Het is een handgemaakte houten trommel met daarop een geitenvel gespannen dat je met je handen bespeelt. Djembe speel je bij voorkeur in een groep, wat ongelofelijk leuk is om te doen. Samenwerken, concentratie en vooral plezier spelen een grote rol.
Baskéda een korte kennismakings workshop voor wie dat leuk lijkt!

Dansschool Indigo Jazz

Dansschool Indigo Jazz, al meer dan 20 jaar een begrip in Baarn!

Jazzdans Flexpoint

Jazzdans Flexpoint treedt vanaf de oprichting elk jaar op tijdens het Cultureel Festival. De jeugdselectiegroep treed ook dit jaar op. Deze voorstelling bestaat uit een aantal dansen die in het afgelopen seizoen zijn ingestudeerd.

Dansschool M-beat

Dansschool M-Beat in Baarn, Amersfoort en Soest. Elke week verzorgen wij lessen in peuterdans, kidsdance, clipdance en streetdance. Bij ons is vooral plezier in het dansen ontzettend belangrijk. Elk dansseizoen worden er meerdere dansen aangeleerd en het is op elk moment van het jaar mogelijk om in te stromen. Iedereen kan zijn eigen creativiteit kwijt in zelfgemaakte dansen en dansspelletjes. Iedereen vanaf 2,5 jaar tot en met 24 jaar is van harte welkom voor een leerzame en gezellige dansles! Heb je zin om mee te dansen? Meld je dan aan voor een GRATIS proefles!

Lets Dance - Kelly Timmers

Sinds begin 2012 is Kelly Timmers Entertainment een samenwerking aangegaan met sportcentrum de Trits. Zoveel mensen hebben So You Think You Can Dance gekeken en gezien hoe geweldig hip-hop, jazz of modern kunnen zijn. Dat willen wij in de LetsDance terug laten komen. Een combinatie van verschillende stijlen die voor iedereen, dus elke leeftijdsgroep, uitdagend is.

Balletschool Marut Jorquera

Balletschool Marut Jorquera is een bekroonde dansschool met klassiek ballet als basis. Ons doel is de leerlingen op een positieve manier de technieken van dans en uitvoerende podiumkunsten te leren. Naast de balletlessen ,voor alle leeftijden vanaf 2 jaar, bieden wij ook lessen in diverse dans stijlen aan zoals Breakdance, Modern, Jazz, Streetdance, Musical/theater, Tap, Zangles, Yoga, Pilates en allerlei dans lessen voor volwassenen aan.
Info over dans act 'HartsTocht
U zie delen van BMJ's 16e eindvoorstelling 'HartsTocht'. Een fantasierijk en avontuurlijk verhaal dat gaat over een jongen genaamd Cor die wordt geboren met een hart van goud en de gave heeft mensen van hartenpijn en liefdesverdriet te helen.
Zijn hart wordt gestolen door een gemene hartendief en Cor gaat een fantasierijke zoektocht aan waarin hij in aanraking komt met allerlei verschillende landen, mensen, dieren en wezens die allen op hun eigen manier bijdragen aan zijn zoektocht. Zal Cor de Hartendief vinden en zijn eigen hart weer veroveren?
In deze voorstelling zie je alle selectieles leerlingen van Balletschool Marut Jorquera in de leeftijden van 6 t/m 28 jaar oud en zullen Ballet, Modern, Jazz, Musical/Theater en Streetdance de revue passeren. Dit wil je dus niet missen !

Studio Moving Stars

Studio Moving Stars bestaat dit seizoen 20 jaar, een mijlpaal waar wij trots op zijn! We geven op 21 locaties danslessen in de regio. Sinds oktober 2017 zijn wij ook met danslessen begonnen in Baarn. Inmiddels is ook hier op maandag een leuke groep voor de Street-Dance en Show-Dance lessen in sportzaal Spoorslag. Moving Stars is een dansschool met verschillende dansstijlen, leeftijdsgroepen en niveaus (ook landelijke wedstrijden). De activiteiten commissie van 15 vrijwilligers zetten "hun beste beentje voor", zodat iedereen zich thuis voelt bij de Moving Stars. Ook de leden uit Baarn sluiten het seizoen af met een mooie eindshow in Theater De Flint waar iedereen in de spotlights staat. Tijdens het cultureel festival zijn de Moving Stars te zien met spetterende dansoptredens.

Trio Tango Extremo

Tango Extremo presents: Maestros

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.
Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Trio Tango Extremo

Tango Extremo presents: Maestros

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken.
De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.
Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Lets Dance - Kelly Timmers

Optreden door leerlingen van Lets Dance!

Rani Art

Rani Art is opgericht door de professionele allround artieste Rasarani Keilman. Zij is tevens ook manager, docente en mede-eigenaresse van Balletschool Marut Jorquera. Rani Art richten zich op het samen brengen van jonge creatieve kunstenaars, professionele en semi-professionele artiesten van diverse theater disciplines om zo nieuwe verhalende en conceptuele voorstellingen en initiatieven te creëren, te produceren en uit te voeren.
Info over Dansstuk 'Sounding Silence'
U ziet onderdelen van Rani Art’s total theater productie ‘Sounding Silence’ die afgelopen april in Theater de Speeldoos in premiere ging, Het dilemma dat centraal staat in de voorstelling betreft de balans tussen stilte en geluid. Wanneer moeten we de stilte doorbreken en het uitschreeuwen, ons verbaal en non-verbaal uitdrukken en gehoor geven aan onze emoties en gedachtes? Wanneer moeten we simpelweg stil worden, zwijgen, naar binnen keren en luisteren?
De losse theater acts worden verbonden door actuele onderwerpen aan de kaak te stellen en taboe's bespreekbaar te maken.
Artistiek leidster van Rani Art, Rasarani Keilman, schreef, choreografeerde, regisseerde, ontwierp en vervaardigde de kostuums van de voorstelling en zal zelf ook ten tonele verschijnen.

Klassiek Podium
Klassiek Podium
Carillon

1. Antonio Vivaldi Concerto in A-dur op. 3 nr. 5/RV 519 (1678-1741) uit l’Estro Armonico arr. Bauke Reitsma -allegro -largo -allegro naar een klavierbewerking van Johann Adolph Scheibe (1708-1776) 2. Joseph J. Visser Vilnelé – maža upé (2018) (1946) Vilnelé – kleine rivier (door Litouwen) 3. Mikalojus Konstantinas Čiurlionis uit Sonate in F-dur voor Piano VL 155 (1875-1911) -andante arr. Bauke Reitsma uit Strijkkwartet in c-moll VL 83 -menuetto grazioso Het programma staat voor een deel in het teken van een culturele uitwisseling van kunstenaars uit Nederland en Litouwen. Sinds 2016 bespeelden Nederlandse beiaardiers – waaronder Bauke Reitsma – de carillons van Litouwen in de steden Vilnius, Kaunas en Klaipeda. Deze bespelingen vonden plaats in het kader van het zomerse Litouwse Pažaislio Muzikos Festivalis. Bij de uitwisseling spelen ook beeldend kunstenaars als Kestutis Vasiliunas (Lt.) en Joseph J. Visser (Easterlittens, NL) een rol. Visser is ook vertegenwoordigd als componist. Op dinsdag 21 augustus aanstaande is het Kaunas Piano Trio te gast tijdens een Paulusconcert in Baarn. Ook dit concert door pianiste Lina Krėpštaitė, violiste Indrė Andruškevičiūtė en celliste Asta Krištaponienė, zal worden voorafgegaan door een beiaardbespeling. Eerder dit jaar vierden de Baltische staten hun honderdjarig bestaan. Hierbij speelden Nederlandse beiaardiers in o.m. Almere, Den Haag, Baarn, Groningen en Dokkum Litouwse muziek, waarbij de Litouwse ambassadeur uit Den Haag een bezoek bracht aan het carillon in Weesp.
In de jong gestorven Litouwse kunstenaar Čiurlionis komen muziek en schilderkunst samen. Enkele malen is in zijn werk een bepaald schilderij thematisch verwant aan een bepaalde compositie. Een aanzienlijk deel van zijn schilderijen draagt een muzikale titel als ‘Prélude’, ‘Fuga’, ‘Hymne’ of ‘Symfonie’.
Evenals zijn in 1898 gecomponeerde Sonate voor piano in F-dur, kennen zeven cycli van vier Schilderijen getiteld ‘Sonata’ vier delen: Allegro, Andante, Scherzo en Finale. Op het carillon klinkt het Andante uit Čiurlionis’ Pianosonate. Links is het Andante uit zijn in 1908 geschilderde Sonata IV - genaamd ‘Sonate van de zomer’ - te zien

Djembegroep Baskéda

Baskéda is een groep enthousiaste djembers onder leiding van Ruud van der Steen en maakt deel uit van zijn drumschool in Baarn.
Sinds eind 2008 komt elke week de djembegroep bij elkaar op de donderdagavond. De Djembe is een west-Afrikaanse trommel die sinds een aantal jaren enorm populair is geworden. Het is een handgemaakte houten trommel met daarop een geitenvel gespannen dat je met je handen bespeelt. Djembe speel je bij voorkeur in een groep, wat ongelofelijk leuk is om te doen. Samenwerken, concentratie en vooral plezier spelen een grote rol.

De gelaarsde kat
11:00 - 12:00
kindervoorstelling met muziek en dans

Een unieke vertelling met live muziek en dans van het sprookje 'De Gelaarsde Kat'. Maak kennis met dans en klassieke muziek bij deze wervelende voorstelling.

Verteller: Mylou Mazali Dans: Rani Art i.s.m. Balletschool Marut Jorquera Muziek: Symfonisch Collectief Nederland Componist: Dirk van der Niet

Baarns Mannenkoor

Kom luisteren naar het prachtige en altijd mooie “La Montanara” ( het lied van de bergen ) van Luigi Pigarelli horen. Verder zingt het koor een aantal stukken uit een potpourri van “Im wei$en Rössl” van Willy Parten en tot slot laten zij het stevige nummer “Choeur des Soldats “ uit Faust van Ch. Gounod horen.

Het Baarns Mannenkoor is dit jaar zeer actief op verschillende momenten. Allereerst hebben zij een geweldig leuk concert gehad afgelopen mei in het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg . Hierbij hadden zij samen met een projectkoor van dames een optreden en zongen voor een volle zaal zeer luchtige muziek.
Het koor is nu met iets nieuws bezig. Zij zijn aan het repeteren voor een concert, die gaat gegeven worden in het weekend van 24 november as. Hierover moet u de media blijven volgen en op de website ( www.baarnsmannenkoor.nl ) worden hier ook verdere berichten gezet, wat de plannen zijn. Voor dit concert kunnen zich mannen aanmelden, die als project lid mee willen zingen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-238005936.
In september gaat het koor naar Roemenië en gaat daar zingen met o.a. een kinderkoor. Hierover in augustus meer info in de media.

Muziekvereniging Crescendo
12:00 - 13:10
kamermuziek

Diverse ensembles van Muziekvereniging Crescendo brengen kamermuziek ten gehore.

Scandinavisch koor

Het Scandinavisch Koor – opgericht in 1984 – is met vallen en opstaan uitgegroeid tot een koor dat ‘staat’, een koor met passie. Een koor voor Baarn om trots op te zijn. De vaste repetitielocatie is het Witte Kerkje in de Kampstraat.
De titels van hun concerten spreken voor zich: Mystiek licht, De schilderijententoonstelling, Luciafirande, Van Bellman tot Vreeswijk, Aa eg veit meg eit land, Juledrøm… Het voorjaarsconcert van 2018, gedirigeerd door de Noor Arild Rohde, heette Liefde in het hoge noorden. Heel toepasselijk voor een koor dat met liefde de klanken uit het hoge noorden in Nederland ten gehore brengt.
Gro Rapstad, eveneens afkomstig uit Noorwegen, heeft het dirigentenstokje overgenomen van Arild Rohde, die inmiddels weer in zijn geboorteland woont. Op het Cultureel Festival Baarn is Gro voor het eerst in Baarn te zien als dirigent van het Scandinavisch Koor. Voor deze primeur heeft zij vier liederen over liefde gekozen; twee Zweedse, een Noors en een Deens lied.

Så skimrande var aldrig havet
Jenta ho gjekk seg uppå ei hø
Tidt er jeg glad
Jag blåste i min pipa

Muziekschool Baarn
13:30 - 14:30

Ludwigs dance party - J. Kazik
Jeugdensemble- Justus, Jasmijn, Jade, Dauphine, Mathilde, Noortje, Iris, Saar, Megan, Isa(piano)

De Moldau-thema - Smetana
Jade van Brummelen, viool

Minuet quasi allegretto - L. van Beethoven
Lena Siegman, dwarsfluit

Humoresque - A. Dvorak
Jasmijn v.d. Ham, viool

Nocturne - M. Glinka
Tim Laboyrie

Concert voor 2 violen, 1e deel - A. Vivaldi
Tim Stokkermans, Kees Peeters

Primavera - L. Einaudi
Raphael van Alphen, Tim Stokkermans, Anna Rosa vd Heijden, piano, viool, cello

Thema uit de Zauberflöte, op gitaar - W.A. Mozart
Ramon ter Bogt

Sonata nr 14, 1e deel (Moonlight) - L.van Beethoven
Gijs Sickenga

Wals op 64 no 2, Wals- E min - F. Chopin
Max Laboyrie

De grote variatie in het repertoire, maar vooral de elk jaar groeiende vaardigheden die de leerlingen van Muziekschool Baarn bij hun uitvoeringen ten toon spreiden, weerspiegelen de volwassenheid die de nog jonge muziekschool in relatief korte tijd heeft bereikt. ‘De progressie van de leerlingen is groot en het plezier is zo goed voelbaar, zowel bij de popmuzikanten als bij de meer klassiek gerichte leerlingen, daar worden wij met z’n allen heel blij van’, aldus Cathrine Malcorps-Dahler, muzikaal leider van Muziekschool Baarn-Soestdijk.

Muziekschool Muziek & Dans
14:30 - 15:30

Diverse optredens door leerlingen en docenten van Muziekschool Muziek & Dans.

Concertkoor Baarn
15:30 - 16:00

Uit de Elias van Mendelssohn, Siehe der Hüter Israels, van Mozart uit het Requiem, Lacrimosa en Sanctus (bewerking van Thijs Kramer) en van John Rutter, Look at the world.

Pianist Wybe Kooijmans
Dirigent Thijs Kramer


Concertkoor Baarn is bekend door zijn concerten die tweemaal per jaar afwisselend in Baarn en Soest gegeven worden.
v Op zaterdagmiddag 3 november 2018 is ons eerstvolgende concert, en tevens afscheidsconcert van onze dirigent Thijs Kramer, in de Paaskerk in Baarn. Uitgevoerd wordt o.a.:
Het Schicksalslied van Brahms, uit de Elias van Mendelssohn, Siehe der Hüter Israels en het slotkoor. Van Lauridsen: O magnum mysterium en van Mozart uit requiem: Lacrimosa en Sanctus.
Dit jaar bestaat het koor 120 jaar en dat hebben we gevierd met de uitvoering van de Matthäus Passion in de Westerkerk in Amsterdam.

Het koor repeteert, onder leiding van dirigent Thijs Kramer en begeleid door Wybe Kooijmans op piano, elke maandagavond in de NPB kerk in de Kampstraat te Baarn.

Tafelkoor Oeps!
16:00 - 16:25

Tafelkoor Oeps! zingt in kleine bezetting meerstemmige, a capella, koormuziek. Muziek uit de renaissance en de twintigste eeuw met interessante akkoorden en dissonante passages heeft de voorkeur. Ook werk uit de romantiek komt regelmatig aan bod. De kleine bezetting helpt om de samenhang in de muziek transparant te maken. Ook handig met repeteren, dat kan net rond de keukentafel!

Jazz
16:25 - 17:00

Maak kennis met Jazz!
met Stormvogel, Twan van Gerven en Marre de Graaff

Cultuur Podium
Cultuur Podium
Chorus Line Soest
11:00 - 11:45

Chorus Line is een theaterkoor dat meer doet dan liedjes zingen. Met theater- en verhaalelementen in onze voorstellingen, met aankleding, beweging en uitstraling maken we het niet alleen leuker voor onszelf, maar ook voor ons publiek. Wij zijn een koor van zo’n 30 mannen en vrouwen. Wij zingen pop- en musicalnummers in de breedste zin van het woord en zoeken daarbij steeds naar verrassend repertoire. De vier- of meerstemmige arrangementen zijn vaak speciaal voor ons geschreven. Chorus Line geeft meerdere optredens per jaar.

Marmelijn
11:45 - 12:15

Jeugdtheaterschool Marmelijn biedt toneel en musicallessen voor kinderen en jongeren van Baarn en omstreken. Kom meedoen met de open les op het podium. Op het Kinderplein verzorgt Marmelijn ook een open les. Kom gezellig mee doen! Voor meer informatie bekijk de website: www.marmelijn.nl

Syndeosis
12:15 - 13:30

Syndeosis is een 3-persoons band (Zang, Drums & Keyboards) die een mix brengt van eigen werk en covers. In het eigen werk ligt de nadruk op melodieuze muziek met veel verschillende klankkleuren. Covers bestrijken het tijdperk van de jaren '60 tot heden.

Theaterhuis Marc van Driel
13:30 - 14:15

Een kort musicalconcert.
Spelers van het Theaterhuis brengen bekende musicalnummers ten gehore. Het Theaterhuis bestaat 10 jaar en dat wordt in seizoen 2018-2019 gevierd met twee prachtige producties. Voor meer informatie: mail naar mjvandriel@gmail.com

Vocal Group Esparanto
14:15 - 15:00

Vocalgroup Esperanto bestaat uit twaalf enthousiaste zangeressen, onder leiding van Dody Soetanto. De groep brengt sprankelend, boeiend en divers 3- tot 5-stemmig repertoire (lichte pop). Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog. De repetities zijn dinsdags van 20.00-22.00 uur in Bussum.

Theater Villa Faam
15:00 - 15:45

Romeo & Julia zijn op zoek naar de ware liefde. Iedereen is continu in verbonden, maar de echte verbinding... lijkt verbroken.
De acteurs van Theater Villa Faam geven met lef en humor een bitse blik op de invloed van smartphones en de nieuwe sociale normen die daarbij ontstaan. To like or not to like, that's the question..

Hartstocht
15:45 - 16:15

Zin in een vrolijke, swingende en verrassende voorstelling die bruist van de disco muziek? Kom dan kijken naar de preview van de nieuwe show "Disco" van muziektheatergroep Hartstocht. Het wordt een feest der herkenning met zowel disco classics als gewone disco.

Duo de bolero's
16:15 - 17:00

Duo de Bolero's bestaat uit:
Zangeres, danseres actrice: KARIN PELS
Fitariast zanger: FRANK MUYSER

Het repertoire bestaat uit gezellige, herkenbare, meezing liedjes. Zij treden al jaren lang op in geheel Nederland.

SportPlein
SportPlein
Taijischool OneMoves
11:00 - 11:30

Bewegen en ontspannen en ontspannen bewegen.

Taijischool OneMoves verzorgt wekelijks lessen in Chen stijl taijiquan (tai chi chuan) in Baarn en omgeving (midden-Nederland). Leraar Nol Twigt geeft daarnaast demonstraties, workshops en cursussen voor allerlei organisaties en bijeenkomsten.

FTB Baarn
11:30 - 12:00

FTB Sportmedisch Centrum zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op het gezellige Cultureel Festival. FTB organiseert een sportieve, leuke en gezellige workshop voor jong en oud. Daarnaast organiseert FTB een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur voor fysiotherapie- en trainingsadvies, kunnen kinderen met een spannende challenge leuke prijzen winnen en is er een speciale kortingsactie voor 4x gratis sporten bij FTB Sportmedisch Centrum!

De Trits
12:00 - 12:30

De Trits pakt flink uit dit jaar tijdens het Cultureel Festival en een dag later met haar eigen Open Dag. Het zwembad viert het 25-jarig bestaan in 2018 en dat mag de omgeving weten! Benieuwd hoe? Bezoek dan onze stand tijdens het Cultureel Festival. Neem je zwemkleding mee, je wordt niet thuisgebracht.

Budofit
12:30 - 13:00

Fijne gezellige sportschool met heel veel mogelijkheden.
Sportschool Budofit is al 30 jaar een begrip in Baarn. Begonnen als judoschool, maar inmiddels met een breed aanbod aan sport meegegaan met de tijd. Bij Budofit kun je sporten voor een kleine prijs op een plek waar je je snel op je gemak voelt.

Tennisvereniging Phonosmash
13:00 - 13:30

Tennisvereniging Phonosmash, wilt u tennissen in een kleine club en in een mooie en rustige omgeving. Word dan lid bij Phonosmash, ligging aan de mooie Prinses Marielaan. Recreatieve en competitie spelers en jeugd kunnen bij ons terecht.

Basketbalvereniging Breakstars
13:30 - 14:00

Spectaculaire dunks, fraaie driepunters, sprinten van de ene kant van het veld naar de andere; het ene moment in de verdediging en dan weer vol in de aanval. Basketbal is een snelle en uitdagende teamsport waarin je voortdurend bij de les moet zijn. Basketbal scherpt het gevoel voor samenspel, inzicht, snelheid en balbeheersing aan. Kortom, een super leuke sport voor jongens en meisjes, dames en heren. Basketbal vereniging Break stars is een kleine, gezellige club die op vrijdag in sporthal de Trits traint. Hier worden ook alle thuiswedstrijden gespeeld. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken!

MD Fight Academy
14:00 - 14:30

Braziliaans jiu jtsu & Grappling

MD Fight Academy
14:00 - 14:30

Braziliaans jiu jtsu & Grappling

BAV
14:30 - 15:00

De Baarnse Atletiek Vereniging, de BAV, is een fijne vereniging met ongeveer 450 leden, van jong tot oud. Op het Sportpark Ter Eem ligt naast het clubhuis van de BAV sinds een paar jaar een mooie kunststof hardloopbaan. Alle vormen van Atletiek worden gedaan, zoals hardlopen, hoogspringen, speerwerpen en nog veel meer. Je kunt al kennis maken met de BAV door een paar keer op de training te komen om te ervaren of atletiek iets voor jou is. Je kunt ook drie maanden lid worden voor maar 25 euro, en pas daarna beslissen of je wilt blijven.
De BAV is een vereniging waar prestatie en plezier nauw met elkaar verbonden zijn. Voor alle niveaus en voor jong en oud biedt de BAV activiteiten binnen alle facetten van de atletieksport. Zowel mensen die recreatief willen bewegen als mensen die meer prestatiegericht zijn kunnen terecht bij de BAV. De BAV heeft een enthousiaste jeugddivisie, die naast trainingen en wedstrijden, activiteiten organiseren waarbij gezelligheid en verbondenheid de boventoon voeren.

Handbalvereniging HCLB
15:00 - 15:30

Wij zijn dé handbalvereniging in Baarn
Een kleine vereniging waar GEZELLIGHEID hoog in het vaandel staat.
Wij hebben Jeugd, senioren dames en heren , doordeweeks handbal dames en een G sport team.

Vita2000
15:30 - 16:00

VITA 2000 ook dit jaar weer op Cultureel Festival met spectaculaire optredens! Ook dit jaar doet de turnafdeling van VITA 2000 weer mee aan het Cultureel Festival.VITA 2000 geeft, als vanouds, een demonstratie verzorgd door haar selectieleden. Dit beloofd een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten!
Daarnaast doet ook de recreatie afdeling al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Ook dit jaar zal dit weer een bijzondere demonstratie worden met veel turnsters en turners. De meeste turn(st)ers turnen 'slechts' één uur in de week. Tijdens deze demonstratie kunt u genieten van turn(st)ers in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 17 jaar.

btv De Geeren
16:00 - 16:30

De Baarnse tennisvereniging De Geeren is een maatschappelijk betrokken vereniging met een vriendelijke en open sfeer, waar jij je al snel thuis zult voelen! Bij BTV De Geeren kunnen leden op een mooi, compleet en goed bereikbaar park de tennissport beoefenen op zijn of haar niveau. De vereniging biedt haar leden een diversiteit aan activiteiten, gericht op zowel sportiviteit als gezelligheid. De vereniging doet heel veel voor jong en oud. Er zijn veel vrijwilligers actief. De jeugd krijgt een uitstekende begeleiding van tennisschool One2tennis. Voor de jeugd is een uitgebreid recreatief jaarprogramma met o.a. een Jeugd Zomerkamp, Jeugd Dubbeltoernooi, whoZnext activiteiten, jeugdtoss en nog veel meer! Oudere jeugdleden helpen bij het organiseren van activiteiten voor de jongere jeugd. Maar ook voor de oudere leden van BTV De Geeren is volop vertier. Bijvoorbeeld het 50+ toernooi. Eind juni is er altijd het MTH Open Dubbel Toernooi. De deelnemers worden dagelijks verrast met lekkernijen van Baarnse horecagelegenheden. Mensen die interesse hebben om lid te worden, zijn altijd welkom voor een bezoekje. U zult zich gauw thuis voelen!

LifeCity
16:30 - 17:00

LifeCity Baarn is gevestigd aan de rand van Baarn. Naast dat het een ideale sportlocatie is, zijn er ook volledig ingerichte vergaderzalen aanwezig. Zakelijk meets privé!

Je kunt in Baarn o.a. terecht voor individueel fitness, groepslessen, afvallen, sauna/stoombad/wisselbad en zonnebanken, kinderopvang, fysiotherapie en personal training. Er worden regelmatig outdoorlessen (zoals bootcamp en hardlopen) georganiseerd.

KinderPlein
KinderPlein
Dansschool M-Beat
11:30 - 12:00

Dansworkshop

Jeugdtheaterschool Marmelijn
12:00 - 12:30

Open theaterles.
Vraag jij je af of het theater iets voor jou is? Doe dan mee met deze theaterles!

Groene Inval
12:30 - 13:00

Knutsel jij mee? We gaan een goudsbloem maken!
maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je op tijd bent. 😉

Njoy to dance
13:00 - 13:30

Workshop moderne dans.

Studio Moving Stars
13:30 - 14:00

Dansworkshop

Balletschool Marut Jorquera
14:00 - 14:30

Workshop musical- & theaterdans

Groene Inval
14:30 - 15:00

Heb jij groene vingers? Kom dan een Mini Moestuin maken. er is plek voor maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je er op tijd bent. 😉

Njoy to dance
15:00 - 15:30

Workshop streetdance.

Balletschool Marut Jorquera
15:30 - 16:00

Workshop breakdance.

Groene Inval
16:00 - 16:30

Kriebelende beestjes en kleine wormpjes? Die hebben ook een huisje nodig. Kom een Worm Hotel maken. er is plek voor maximaal 10 kinderen, dus zorg dat je er op tijd bent. 😉

Lampionnenoptocht
19:30 - 21:00

Loop jij mee met de lampionnenoptocht? Een spannende wandeling in het donker met aansluitend een optreden in de Pekingtuin van Lets Dance. Zaterdag 1 september verzamelen we om 19.30 uur op de Brink! Neem je (zelfgemaakte) lampion mee en loop met ons mee. Papa en mama kunnen je om 20.50 uur weer ophalen in de Pekingtuin of ze lopen gezellig mee. Heb je geen lampion? Kom dan overdag naar het KinderPlein (11.00 – 17.00 uur). Bij Happy Kids kan je zelf een lampion knutselen.

Praktische info:
• Neem een (zelfgemaakte) lampion mee
• Geen echte kaarsjes (ledlampjes mogen wel)
• Verzamelen op de Brink, ophalen in de Pekingtuin

Hoe laat?
19.30 uur verzamelen
20.00 uur vertrek
20.40 uur slotoptreden Pekingtuin (om circa 21.00 uur afgelopen)No timetable id entered.