MUCK

Een opwarmer op vrijdagavond, een klassieke opening op zaterdagochtend en een knallend slot op zaterdagavond. Daar tussendoor staat Baarn op 1 en 2 september bol van de activiteiten. Tijdens het Cultureel Festival presenteren zich minstens 100 kunstenaars, verenigingen en andere Baarnse actievelingen. De Brink, de Laanstraat, het Oranjepark en de Pekingtuin zullen uit hun voegen barsten.

PekingPop als opwarmer
Het festival start op vrijdagavond 19.00 uur met show door bands uit Baarn en omgeving met veel aanstormend talent. De volgende ochtend om 11.00 uur wordt het festival klassiek geopend in de Pauluskerk met (delen uit) ‘De Notenkraker’ live uitgevoerd door het Symfonisch Blazers Collectief Nederland onder leiding van Henk de Graaf. Balletschool Marut Jorquera zorgt daarbij voor de wervelende dans. Tegelijkertijd opent het festival in het hele dorp: een turnshow in de Pekingtuin en volop theater in de Laanstraat. Daarna waaiert het publiek uit door het dorp voor dansshows, optredens van leerlingen van Muziekschool Baarn, bands uit Baarn, een optreden van operazangeres Mylou Mazali en een knallend optreden van Concertkoor Baarn.

Kinderactiviteiten en kunstenaars
In de Pekingtuin zijn er de hele dag volop activiteiten voor kinderen: knutselen in de workshops van Happy Kids, lampionnen maken voor de lampionnenoptocht in de avond, zaadbommen maken of lekker tekeergaan op het springkussen en kennismaken met het enorme aantal Baarnse verenigingen. Volwassenen krioelen ondertussen op de Brink tussen de kraampjes van talloze Baarnse kunstenaars die hun werk presenteren.

Spetterende slotact: MUCK
Het festival wordt zaterdagavond afgesloten door de band MUCK. De band werd in 2016 winnaar van ‘The Clash Of The Coverbands’ en nam The People’s Choice Award mee naar huis. In maart 2017 won MUCK de Play-Offs Finale van Oerrock. MUCK ontwikkelt zich razendsnel en deelde het podium met Erik Mesie (Toontje Lager), Robert Jan Stips (The Nits) en Gerard Ekdom. De band MUCK van Jeroen van ’t Hoenderdaal (vocals and keys), Bjorn Velthuizen (guitar, backing vocals), Sander Wilson (bass), Ruud de Ligt (drums, backing vocals) speelt vaak op kleine en middelgrote festivals in Midden Nederland. Afgelopen winter hebben zij extra hard gewerkt aan het schrijven van nieuwe nummers om dit jaar hun eerste album uit te kunnen brengen!

Dus onthoud: Op 1 en 2 september barst Baarn van de cultuur. Een opwarmer in De Pekingtuin op vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 en de volgend ochtend een klassieke opening om 11.00 uur. Daarna bruist het hele dorp van het theater, de kunst en de sport. Tot slot sluit MUCK spetterend af op zaterdagavond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *