Baarn gaat knallen!

Een opwarmer op vrijdagavond, een klassieke opening op zaterdagochtend en een knallend slot op zaterdagavond. Daar tussendoor staat Baarn op 1 en 2 september bol van de activiteiten. Tijdens het Cultureel Festival presenteren zich minstens 100 kunstenaars, verenigingen en andere Baarnse actievelingen. De Brink, de Laanstraat, het Oranjepark en de Pekingtuin zullen uit hun voegen barsten.

PekingPop als opwarmer
Het festival start op vrijdagavond 19.00 uur met show door bands uit Baarn en omgeving met veel aanstormend talent. De volgende ochtend om 11.00 uur wordt het festival klassiek geopend in de Pauluskerk met (delen uit) ‘De Notenkraker’ live uitgevoerd door het Symfonisch Blazers Collectief Nederland onder leiding van Henk de Graaf. Balletschool Marut Jorquera zorgt daarbij voor de wervelende dans. Tegelijkertijd opent het festival in het hele dorp: een turnshow in de Pekingtuin en volop theater in de Laanstraat. Daarna waaiert het publiek uit door het dorp voor dansshows, optredens van leerlingen van Muziekschool Baarn, bands uit Baarn, een optreden van operazangeres Mylou Mazali en een knallend optreden van Concertkoor Baarn.

Kinderactiviteiten en kunstenaars
In de Pekingtuin zijn er de hele dag volop activiteiten voor kinderen: knutselen in de workshops van Happy Kids, lampionnen maken voor de lampionnenoptocht in de avond, zaadbommen maken of lekker tekeergaan op het springkussen en kennismaken met het enorme aantal Baarnse verenigingen. Volwassenen krioelen ondertussen op de Brink tussen de kraampjes van talloze Baarnse kunstenaars die hun werk presenteren.

Spetterende slotact: MUCK
Het festival wordt zaterdagavond afgesloten door de band MUCK. De band werd in 2016 winnaar van ‘The Clash Of The Coverbands’ en nam The People’s Choice Award mee naar huis. In maart 2017 won MUCK de Play-Offs Finale van Oerrock. MUCK ontwikkelt zich razendsnel en deelde het podium met Erik Mesie (Toontje Lager), Robert Jan Stips (The Nits) en Gerard Ekdom. De band MUCK van Jeroen van ’t Hoenderdaal (vocals and keys), Bjorn Velthuizen (guitar, backing vocals), Sander Wilson (bass), Ruud de Ligt (drums, backing vocals) speelt vaak op kleine en middelgrote festivals in Midden Nederland. Afgelopen winter hebben zij extra hard gewerkt aan het schrijven van nieuwe nummers om dit jaar hun eerste album uit te kunnen brengen!

Dus onthoud: Op 1 en 2 september barst Baarn van de cultuur. Een opwarmer in De Pekingtuin op vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 en de volgend ochtend een klassieke opening om 11.00 uur. Daarna bruist het hele dorp van het theater, de kunst en de sport. Tot slot sluit MUCK spetterend af op zaterdagavond.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.