Ank van der Zee

“De Uil is fascinerend”
Ank van der Zee begon omstreeks 2000 met het vormgeven van beelden in was en klei, die na voltooiing in brons werden afgegoten. Al gauw werden haar beelden robuuster en krachtiger en dat brengt Ank vooral tot uiting in haar uilen. “Uilen zijn fascinerend door het sterke en ruige karakter”, zo vertelt zij.
Niet alleen de dierenwereld, maar ook de mens staat centraal in haar werk. Voor Ank blijft het een uitdaging om de Vrouw in al haar verschijningsvormen weer te geven. Of het nu uitdagende of ingetogen vrouwen betreft of godinnen met een geheimzinnige uitstraling.
De laatste jaren werkt Ank ook in steen, zoals albast en serpentijn. Dit zijn prachtige natuurproducten, waarbij je soms op verrassingen stuit. In haar beelden laat ze sommige delen onaangetast, waardoor er een wisselwerking tussen ruw en glad ontstaat.
Ank exposeert in het hele land. Laatst nog werd zij gevraagd op Kasteel Groeneveld in Baarn te exposeren. Ank volgde opleidingen bij kunstenaars, op de Wackers Academie in Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunsten in Laren.
www.ankvanderzee.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *