De impact van het covid-19 virus wordt steeds groter. Een aanzienlijk deel van de samenleving is tot stilstand gekomen en de komende tijd zijn er geen evenementen. Het Cultureel Festival Baarn is pas in september en dat is nog een eind weg. “De stichting hoopt op betere tijden en treft alle voorbereidingen om het festival door te laten gaan”, vertelt voorzitter Samara van der Burgh. “Het is onzeker hoe de komende maanden zullen verlopen, maar we hopen dat het evenement in september even bruisend als altijd kan plaatsvinden.”

Net zoals andere jaren kunnen verenigingen, organisaties, artiesten en kunstenaars zich aanmelden voor een podiumoptreden of een plek op één van de markten. Op de kunstmarkt zijn nog maar enkele kramen beschikbaar, dus wees er snel bij. Op de andere markten zijn nog volop kramen vrij.

Omdat het op dit moment nog onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden zal ontwikkelen, heeft de organisatie besloten om het sturen van facturen aan de deelnemers uit te stellen tot in ieder geval juli. Naar verwachting zal er tegen die tijd meer duidelijkheid zijn over maatregelen vanuit de overheid rondom evenementen.