Cultureel Festival en Het Belevingshuis slaan handen ineen

Dit jaar was het aantal aanmeldingen voor de achttiende editie van het Cultureel Festival hoger dan ooit. In totaal ruim 200 aanmeldingen waarvan de helft voor een podiumoptreden. Van klassiek tot rock en van dans tot theater: het aanbod is enorm. Om zoveel mogelijk artiesten de kans te geven om op te treden moest er een nieuw podium komen. Op zoek naar een goede locatie voor een podium is er een samenwerking ontstaan tussen Cultureel Festival Baarn en Het Belevingshuis. De conceptstore in de Laanstraat 24 is op zaterdag 3 september de nieuwelocatie voor een podium: Podium Het Belevingshuis.

Tijdens het Cultureel Festival is Het Belevingshuis van 10.00 tot 17.00 geopend. Vanaf 12.00 uur zijn hier elk uur optredens. Onder andere Vocalgroup Esperanto, het Scandinavisch Koor en Kinderkoor de Morgenster komen optreden. Kom dus naar Het Belevingshuis en maak kennis met de bewoners, geniet van een hapje en een drankje en luister naar live muziek.

Het Belevingshuis
Het pop-up experiment in de Laanstraat 24 was een groot succes. Binnen 3 maanden hebben De Bewoners van Het Belevingshuis hun ruimte maar liefst weten te verdriedubbelen. Je vindt er winkels, een theater, een gezellig café en vanaf 1 juli kan je hier ook heerlijk lunchen binnen en buiten op het terras. De Bewoners van Het Belevingshuis zijn zelfstandige vrouwelijke ondernemers uit Baarn en omstreken. Persoonlijke aandacht, kwaliteit, duurzaamheid, maatwerk en service staan bij hen voorop. Het Belevingshuis biedt een verrassende mix van diensten en producten, tevens is een deel van de ruimte te huur voor evenementen. Van reisadvies, kunst en keramiek, tot aan brocante, (kinder)kleding, tassen, cadeauartikelen, hoeden en sieraden. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is vind je hier tijdens het Cultureel Festival ook nog eens een podium. Meer informatie over Het Belevingshuis vind je op: www.hetbelevingshuis.nl

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.