Dit jaar was Dick Vermeij, samen met Marc van Driel en Vuurol, genomineerd voor de Cultuurprijs 2016. Dick is al vele jaren actief bij Stg. Cultureel Festival Baarn en vijf jaar geleden heeft hij een heel nieuw onderdeel opgezet: de schrijfwedstrijd. Deze schrijfwedstrijd voor korte verhalen staat tegenwoordig bekend als De Baarnse Literatuurprijs. Elk jaar worden er tientallen verhalen ingestuurd door jong en oud. Na vijf jaar verhalen is er door zijn inzet in 2015 een verhalenbundel verschenen. De bundel bevat de winnende verhalen van de afgelopen vijf jaar.

Niet alleen is hij een betrokken en enthousiaste vrijwilliger bij Stg. Cultureel Festival Baarn, maar hij zet zich ook in voor allerlei andere culturele activiteiten in Baarn. Zo is hij voorzitter van Stichting Carillon Baarn en is hij als vrijwilliger actief bij Stichting Baarn-Klasterec nad Ohri.

Als stichting zijn wij trots om met zo’n enthousiaste vrijwilliger te mogen samenwerken. Een welverdiende nominatie!

Dit jaar heeft Marc van Driel (Jeugtheaterschool Marmelijn, Theaterschool Marc van Driel) de Baarnse Cultuurprijs gewonnen. Al jaren zet hij zich in voor de cultuur in Baarn en inspireert hij jong en oud. Gefeliciteerd!