Fotowedstrijd

Met bijna 25.000 mensen wonen we in een prachtig dorp: Baarn. Helaas moeten we momenteel allemaal zoveel mogelijk binnenblijven… eropuit gaan kan maar beperkt, we houden afstand en de verveling slaat toe.
Daarom dagen we je graag uit. Pak die camera en laat ons Baarn zien door jouw lens.

Hoogste tijd om te laten zien hoe creatief de inwoners van Baarn zijn. Maak een foto. Iedereen uit Baarn mag meedoen. Dus grijp je camera (of telefoon) en maak kans op één van de mooie prijzen.

Thema: Nieuwe Richting

Het thema voor de fotowedstrijd 2021 is “Nieuwe Richting”.

Winnaars 2021

1e prijs:
Scippio van Olmen

Jury

De jury heeft het volgende te zeggen over de top 3:

Op de eerste plaats een subliem sfeerbeeld waar allerlei verwijzingen in zitten; van licht naar donker, de eenzame roeiers, of is het 1 roeier met een echo van zichzelf, de spiegeling van de ondergaande zon en de nieuwe richting die de mens in slaat. Dit gecombineerd met een voortreffelijk kleurgebruik en een uitstraling van rust, vertrouwen en eigen kracht. Het komt goed!

Op de tweede plaats een natuurfoto is uitblinkt in zijn eenvoud. De de nieuwe richting is duidelijk aanwezig door de weg die loopt van oranje naar blauw. De foto laat niet meer zien dan een rijtje bomen in duotoon, prettig onderbroken door het blauw links boven. De zeggingskracht van de foto is de mijmering van de schemering met uitzicht op de nacht en de belofte van een nieuwe dag. De uitsnede versterkt het beeld. 

Op de derde plaats een prachtige foto van een vlinder in een bloem. De nieuwe richting is in dit geval niet letterlijk te nemen en moet dus figuurlijk gezien worden; van rups naar vlinder. Wat verder opvalt is het prachtige gebruik van natuurlijke kleuren, de bloem die vriendelijk buigt voor de vlinder, maar wat de foto af maakt is het gebruik van scherpte-diepte waardoor er nog meer gefocust wordt op het onderwerp: de schoonheid van de vlinder.

De jury bestaat uit de vaste fotografen van het festival: Gaston Lamaitre, Ingeborg Spandaw, Rob Valkenburg, Maarten Eykman en Lisanne van den Broek.

Alle inzendingen worden anoniem beoordeeld op drie criteria:
– techniek
– thema
– artisticiteit

Winnaars fotowedstrijd 2020

Ben jij benieuwd wie er vorig jaar in de prijzen zijn gevallen?