Friendship Gospel Choir

Friendship Gospel Choir bestaat ruim 20 jaar en onze leden hebben één ding gemeen: zingen, swingen en van iedere gelegenheid een feest maken. Tegelijkertijd zijn we ook een ambitieus koor. Er wordt veel aandacht besteed aan het zo authentiek mogelijk zingen van de Black American Gospel Music: van a capella, ingetogen ballads tot krachtige soul muziek. Friendship Gospel Choir heeft het geloof als basis en is een geweldige combinatie van muziek, zingen en inspiratie met een flinke dosis enthousiasme en spontaniteit.

Dit alles onder leiding van dirigente Edith Casteleyn en onder de begeleiding van een professionele band. Na 14 jaar te hebben gewerkt met koren van de United States Airforce (USAF) in Soesterberg en tournees do or Amerika en Europa is onze dirigente begonnen met het dirigeren van koren in Nederland.

Friendship Gospel ChoirNaast ons jaarlijkse kerstconcert verzorgt het koor een aantal keer per jaar concerten op uitnodiging. Onder leiding van onze dirigente zijn wij en onze zusterkoren mei van dit jaar op tournee geweest in New Orleans, daar hebben wij in verschillende Afro Amerikaanse kerken mogen zingen: een groot succes, want voor mei 2017 zijn wij gevraagd weer te komen. Het repetoire dat wij daar zongen, zullen wij ook op het Cultureel Festival Baarn laten horen.
www.blackgospelmusic.nl

<< Terug naar het overzicht