De Luwte Hospice & Thuis

De Luwte Hospice & Thuis

“De Luwte Hospice & De Luwte Thuis Baarn, Soest en omstreken

‘Warme en respectvolle zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.
In ons hospice, bij u thuis of in een (zorg)instelling waar u verblijft.’

Hospice De Luwte

Hospicezorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Bij Hospice De Luwte bieden we deze zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Begeleiding waarbij rust, comfort en aandacht centraal staan. In een warme, huiselijke en respectvolle zorgomgeving doen we alles om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld door pijn wegnemen of verzachten. Of er gewoon te zijn. Een omgeving waar vrienden en familie zich welkom voelen. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiden ook de naasten. De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts. De verpleegkundige zorg wordt geleverd door een vast team van extern verpleegkundigen.

De Luwte Thuis

Veel mensen sterven thuis, in hun vertrouwde omgeving. Voor dierbaren kan de periode – naast waardevol – ook belastend zijn. Het kan dan fijn zijn om de dagelijkse zorg (even) te delen of uit handen te geven.

‘Hulp in een vroeg stadium draagt ertoe bij dat de mantelzorgers de zorg langer
vol houden en er niet alleen voor staat.’

Bij De Luwte Thuis bieden we vrijwilligershulp als aanvulling op de mantelzorg. Onze vorm van hulp is niet ter vervanging van professionele zorg maar is alleen ter ondersteuning van degene die ziek is en/of de mantelzorger(s). Zij verlichten de zorg doordat zij: de zorg voor een deel van de dag overnemen, gezelschap houden of de mantelzorger(s) de mogelijkheid bieden om even tijd voor zichzelf te nemen. Onze vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke taken. Wat ze wel doen, bespreekt u samen.

Meer informatie over wat De Luwte voor u of uw naasten kan betekenen? Of heeft u interesse in het vrijwilligerswerk bij De Luwte? Vrijwilligerswerk waarbij u van waarde voor de ander en voor de gemeenschap bent? En wat ook waardevol voor u zelf is? Kijk op www.deluwte.nl voor meer informatie of neem contact met ons op via 035-6039450″

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.