De Luwte Hospice & Thuis

“De Luwte Hospice & De Luwte Thuis Baarn, Soest en omstreken

‘Warme en respectvolle zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.
In ons hospice, bij u thuis of in een (zorg)instelling waar u verblijft.’

Hospice De Luwte

Hospicezorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Bij Hospice De Luwte bieden we deze zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Begeleiding waarbij rust, comfort en aandacht centraal staan. In een warme, huiselijke en respectvolle zorgomgeving doen we alles om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld door pijn wegnemen of verzachten. Of er gewoon te zijn. Een omgeving waar vrienden en familie zich welkom voelen. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiden ook de naasten. De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts. De verpleegkundige zorg wordt geleverd door een vast team van extern verpleegkundigen.

De Luwte Thuis

Veel mensen sterven thuis, in hun vertrouwde omgeving. Voor dierbaren kan de periode – naast waardevol – ook belastend zijn. Het kan dan fijn zijn om de dagelijkse zorg (even) te delen of uit handen te geven.

‘Hulp in een vroeg stadium draagt ertoe bij dat de mantelzorgers de zorg langer
vol houden en er niet alleen voor staat.’

Bij De Luwte Thuis bieden we vrijwilligershulp als aanvulling op de mantelzorg. Onze vorm van hulp is niet ter vervanging van professionele zorg maar is alleen ter ondersteuning van degene die ziek is en/of de mantelzorger(s). Zij verlichten de zorg doordat zij: de zorg voor een deel van de dag overnemen, gezelschap houden of de mantelzorger(s) de mogelijkheid bieden om even tijd voor zichzelf te nemen. Onze vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke taken. Wat ze wel doen, bespreekt u samen.

Meer informatie over wat De Luwte voor u of uw naasten kan betekenen? Of heeft u interesse in het vrijwilligerswerk bij De Luwte? Vrijwilligerswerk waarbij u van waarde voor de ander en voor de gemeenschap bent? En wat ook waardevol voor u zelf is? Kijk op www.deluwte.nl voor meer informatie of neem contact met ons op via 035-6039450″