Joke van Olm-Koenen

Schilderijen in olieverf op paneel, acrylverf-miniaturen op papier of zwart/wit tekeningen alles in de fijnschilder-techniek gemaakt.
Het precieze fijnschilderen, zo exact in vorm en kleur het voorbeeld te kunnen naschilderen is iedere keer een ultieme uitdaging die ik graag aanga. Waarbij toch altijd te zien moet zijn , dat het wel geschilderd is en geen afgedrukt plaatje wordt. Ik werk graag voor mijn vrije werk naar aanleiding van eigen fotomateriaal met super fijne penseeltjes in olieverf op paneel. Deze manier van fijnschilderen, nat in nat of laag over laag is zeer tijdrovend .
Veel van het werk wat ik in opdracht maak moet vaak een verrassing blijven en dat doe ik dus ook naar aanleiding van aangeleverde foto’s. Mijn voorkeur gaat uit naar (huis)dieren en mensen, maar eigenlijk is alles mooi om te schilderen.
www.jokekoenen.nl