José van den Tweel

Bijna al mijn werk heeft een link met (oude) industrie of bedrijfsgebouwen.
Wat mij hierin aantrekt is: De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen. Maar ook dat doordat dingen niet weggewerkt zijn duidelijk de constructies te zien zijn, hoe wordt een gebouw gedragen, hoe zitten de leidingen, hoe is een ketel geconstrueerd. Ik hou van het verval, roestlagen op ketels en leidingen, afgebladderde of half ingestorte muren.
Mijn keramiek is handgevormd en wordt veelal opgebouwd met platen klei. De meeste werkstukken worden voorzien van sinter-engobe die weer weggewassen wordt, waardoor de werkstukken een verweerd, gepatineerd uiterlijk krijgen.
Inspiratie haal ik uit oude gebouwen en fabrieken in mijn omgeving, maar ook op vakantie of via internet. De wereld is mijn zoekgebied.
Tevens maak ik sinds een paar jaar grafiek met ditzelfde thema.
www.vd2l-keramiek.nl