Dit is een oud bericht.

Lees meer over het Klassiek Podium2017 >>

Het Klassiek Podium wil een breed publiek bereiken met klassieke muziek. Voor het meer én het minder geoefende oor is er veel te beleven. Een accent ligt op het ontwikkelen van de belangstelling van jonge kinderen en jeugd voor klassieke muziek.

Op muzikaal gebied gebeurt er heel veel in Baarn! Daar willen we iedereen graag mee laten kennis maken. We hebben dan ook een programma samengesteld bestaande uit een grote diversiteit aan musici en leerlingen uit de Baarnse regio. Veel stijlperioden komen aan bod. Door te komen luisteren, ontdek en beleef je vanzelf welke muziek en welke instrumenten je het meeste aanspreken.

Er wordt van elf tot vijf uur nagenoeg onafgebroken opgetreden. We streven naar een zo hoog mogelijke artistieke kwaliteit. Uiteraard geldt dit voor de optredens van de vakmusici. Maar ook leerlingen en amateurs krijgen de kans zich van hun beste kant te laten horen. Dit is een goede ervaring voor ze, terwijl de toehoorders zich een beeld kunnen vormen van de mogelijkheden die er zijn om zelf actief muziek te maken of te leren maken.

De optredens worden gegeven door:
Leerlingen en docenten van de muziekscholen Muziek en Dans en de Muziek Garage.
Leden en docenten van Muziekvereniging Crescendo.
Verdere optredens worden verzorgd door: Mylou Mazali en het Quintetto di Angeli;
het Symfonisch Blazers Collectief Nederland; Koor de Stemming; het Paulusensemble; Richard Vos; het Concertkoor Baarn.

Op elk heel uur begint er een nieuw programma. We raden u aan om iets van tevoren aanwezig te zijn. Tussendoor binnenkomen of weggaan kan natuurlijk ook; wel is het wenselijk even te wachten op applaus of een wisseling om niet ongewild een optreden te verstoren. De ingang van de Pauluskerk is tegenover de Muziekkoepel op de Brink.