Kozzeltov

Kozzeltov

13.30 – 14.00 uur

In 2013 kwamen Koos Oldhoff en Kees Poulus bijeen. Moe van entertainment wilden ze iets anders. ’s Avonds werd het gesprek per fles wijn diepzinniger. Muziek moest ergens over gaan, ertoe doen, recht uit de ziel komen.

Eigen werk werd opgeschud. Koos kwam met zijn akoestische baritongitaar, dito bronzen stemgeluid en Singer/Songwriter ervaring. Kees bracht zijn klassieke scholing en liefde voor folk en blues in. Hij arrangeerde en voegde prachtige partijen toe op zijn zeldzame leadgitaar. Met hart en ziel werden eigen songs en een enkel nummer van anderen uitgewerkt. Tijd voor uitbreiding: Drummers, cajon spelers, toetsenisten, bassisten, saxofonisten, cellisten en evenveel nee’s passeerden de revue.

Met Marc Gnodde op contrabas liep het direct smooth as silk, dan weer stuwend als een stoomtrein met prachtige glissando’s en zwaar en zwoel zwevende zoemnoten .

Meike is manueel therapeute én violiste. Na wat wederzijds kneedwerk was Koos van zijn rugklachten af en zat Meike bij de band. Op haar altviool speelt ze prachtige weemoedige- dan weer uitbundige melodieën Samen met de leadgitaar van Kees spat het regelmatig uiteen in waanzinnig vuurwerk.

In 2019 brachten ze hun eerste CD Just before dawn uit. Studio Live- (dus in één keer) opgenomen, zonder het gebruikelijke poetswerk, what you hear is what you get.
Met zijn vieren maken ze prachtige luistermuziek voor verwende oortjes. Bluesy zonder dat het altijd blues is, vleugjes Amerikana-Singer/Songwriter, country, folk en ook dat weer niet. Ze zijn gewoon niet in een vakje te proppen maar oordeel vooral zelf.