Muziek, dans & theater @ Cultureel Festival Baarn

Nog een aantal weken en dan is het zover: de 18e editie van het Cultureel Festival Baarn. Vrijdag 2 september start het festival om 19.00 uur met PekingPop. Kom luisteren naar getalenteerde bands uit Baarn en omgeving. De avond begint ontspannen met jazzy pop van Nils Krake en eindigt met Ladies Decision, een ambitieuze en vrolijke vrouwenband.
Op zaterdag 3 september zijn er maar liefst 40 optredens op vijf podia. Om 11.00 uur barst het festival los met optredens in de Pekingtuin, de Laanstraat en de Pauluskerk. In de Pekingtuin zijn er tussen 11.00 en 23.00 uur meer dan 20 bands en danscrews die optreden. Leerlingen en docenten van lokale muziekverenigingen brengen klassieke muziek ten gehore in de Pauluskerk. In de Laanstraat staat het Loof CultuurPodium waar je kan genieten van theater, poëzie en kleinkunst. Voor een totaalbeleving kan je terecht bij Het Belevingshuis: geniet van een hapje en een drankje en luister naar de optredens.

Om 11.00 uur geeft Vita2000 op het Baarnsche Courant Podium een demonstratie, welke wordt verzorgd door haar selectieleden. Dit belooft een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten! Ook de recreatie afdeling van Vita doet al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Zij geven een bijzondere demonstratie met ongeveer 80 turnsters en turners.

Het is welhaast een traditie dat MG Muziekschool Baarn om 12.00 uur het eerste optreden verzorgt op de Makelaar Bos Mainstage. Inmiddels spelen tientallen leerlingen met veel plezier in bandjes en ensembles, en met de recente start van MG Muziekschool Soestdijk in Soest komen daar zeker nog meer samenspelers bij. Eén van de nieuwste bandjes is de ‘ladies only’ band Avalanche. De meiden in deze band spelen nog geen jaar samen maar brengen nu al overtuigend meerdere nummers ‘on stage’. Dat geldt ook voor de jongste band ‘Four Music’, waarvan de bandleden nog pas 12 jaar zijn. De leden band ‘Dutch B’ zijn al bijna veteranen; deze 14-jarigen treden alweer voor de derde keer op in de Pekingtuin. Ook Popvoices! zal vanuit op de Makelaar Bos Mainstage van zich laten horen met meerstemmige popsongs.

De achttiende editie van het festival wordt afgesloten met een optreden van KikiBlues. Kiki zingt het liefst muziek van Beth Hart, Sharrie Williams en andere blues-rock vedettes. Ook nummers van Janis Joplin en Joss Stone weet zij prima te vertolken. De band heeft verschillende bezettingen gekend en is na een jaartje rust dit seizoen met een top bezetting weer van start gegaan. Stampende funky blues overs met moddervette Hammond sounds en gillende gitaarsolo’s, dat is KikiBlues.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.