Nog een aantal weken en dan is het zover: de 18e editie van het Cultureel Festival Baarn. Vrijdag 2 september start het festival om 19.00 uur met PekingPop. Kom luisteren naar getalenteerde bands uit Baarn en omgeving. De avond begint ontspannen met jazzy pop van Nils Krake en eindigt met Ladies Decision, een ambitieuze en vrolijke vrouwenband.
Op zaterdag 3 september zijn er maar liefst 40 optredens op vijf podia. Om 11.00 uur barst het festival los met optredens in de Pekingtuin, de Laanstraat en de Pauluskerk. In de Pekingtuin zijn er tussen 11.00 en 23.00 uur meer dan 20 bands en danscrews die optreden. Leerlingen en docenten van lokale muziekverenigingen brengen klassieke muziek ten gehore in de Pauluskerk. In de Laanstraat staat het Loof CultuurPodium waar je kan genieten van theater, poëzie en kleinkunst. Voor een totaalbeleving kan je terecht bij Het Belevingshuis: geniet van een hapje en een drankje en luister naar de optredens.

Om 11.00 uur geeft Vita2000 op het Baarnsche Courant Podium een demonstratie, welke wordt verzorgd door haar selectieleden. Dit belooft een demonstratie te worden die u niet snel zal vergeten! Ook de recreatie afdeling van Vita doet al een aantal jaar mee aan dit mooie evenement. Zij geven een bijzondere demonstratie met ongeveer 80 turnsters en turners.

Het is welhaast een traditie dat MG Muziekschool Baarn om 12.00 uur het eerste optreden verzorgt op de Makelaar Bos Mainstage. Inmiddels spelen tientallen leerlingen met veel plezier in bandjes en ensembles, en met de recente start van MG Muziekschool Soestdijk in Soest komen daar zeker nog meer samenspelers bij. Eén van de nieuwste bandjes is de ‘ladies only’ band Avalanche. De meiden in deze band spelen nog geen jaar samen maar brengen nu al overtuigend meerdere nummers ‘on stage’. Dat geldt ook voor de jongste band ‘Four Music’, waarvan de bandleden nog pas 12 jaar zijn. De leden band ‘Dutch B’ zijn al bijna veteranen; deze 14-jarigen treden alweer voor de derde keer op in de Pekingtuin. Ook Popvoices! zal vanuit op de Makelaar Bos Mainstage van zich laten horen met meerstemmige popsongs.

De achttiende editie van het festival wordt afgesloten met een optreden van KikiBlues. Kiki zingt het liefst muziek van Beth Hart, Sharrie Williams en andere blues-rock vedettes. Ook nummers van Janis Joplin en Joss Stone weet zij prima te vertolken. De band heeft verschillende bezettingen gekend en is na een jaartje rust dit seizoen met een top bezetting weer van start gegaan. Stampende funky blues overs met moddervette Hammond sounds en gillende gitaarsolo’s, dat is KikiBlues.