2 augustus 2015 – Dit jaar is de vrijdagavond voor het eerst in de Pekingtuin! Een podium voor aanstormend talent, met optredens van onder andere Elena, Nils Krake en Drunk Soda. Deze avond sluiten we af met Feather and the White. Misschien kennen jullie Feather and the White van 3voor12, waar ze in 2013 tot ‘Hollandse nieuwe’ zijn verkozen. Of misschien van de Popronde waarmee ze eind 2014 in zo’n 20 steden hebben opgetreden. Op 5 mei stonden ze op het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival in het Westerpark. En dit jaar staan ze dus op het Cultureel Festival in Baarn!

Op zaterdag zijn er meerdere podia in het centrum van Baarrn: het CultuurPodium in de Laanstraat, koren & klassieke muziek in de Pauskerk en in de Pekingtuin een danspodium en het hoofdpodium. De hele dag zijn er bijzondere optredens van o.a. Friendship Gospel Choir, Samadhi Dance Company en nog veel meer!
Het festival sluiten we af met een spetterend optreden van KikiBlues! Deze Baarnse band is al eens eerder te gast geweest bij het Cultureel Festival en dit jaar zijn ze, in een nieuwe bezetting, weer helemaal terug. Kiki wordt begeleid door haar goed geoliede vijfkoppige ‘Kikibluesband’. Kiki: “Swingende muziek neerzetten en een feest op het podium bouwen is onze missie, keer op keer.”
Lekkere funky blues spelen ze, geïnspireerd door o.a. Sharrie Williams, Koko Taylor, Denise La Salle en Susan Tedeschi. Ook lekkere ouwe knallers van Tina Turner en Janis Joplin komen voorbij.