Baarn bruist meer dan ooit

19e cultureel festival op vrijdag 1 en zaterdag 2 september
Een wervelend weekend vol klassiek, pop, kunst en sport

Danscrews, swingende bands en klassiek ballet begeleid door een blazersensemble. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de vijftig optredens waarmee Baarn uit zijn voegen zal barsten tijdens Cultureel Festival Baarn. Niemand kan eromheen: op 1 en 2 september bruist Baarn meer dan ooit.

Werkelijk iedereen die in Baarn actief is op gebied van klassieke muziek, beeldende kunst, theater, popmuziek, literatuur en sport zal zich presenteren. Daarnaast geven organisaties voor vrijwilligers en zorg en welzijn een inkijkje in hun waardevolle bijdrage een de Baarnse cultuur. Met unieke optredens, gezellige markten en nieuwe (kinder)activiteiten laat Baarn zien waarom het hier zo vorstelijk wonen is.

Opening op vrijdagavond
Het festival beleeft op vrijdag 19.00 uur een swingende start met PekingPop. Tot 23.00 uur zijn er diverse muziek- en dansoptredens in de Pekingtuin van onder meer de band Hillback, Balletschool Marut Jorquera en Kid Harlequin.

Struinen tussen de kraampjes
Op zaterdag is het tegen de muzikale achtergrond heerlijk struinen over de diverse markten op De Brink, in de Laanstraat en in de Pekingtuin. Op de kunstmarkt presenteren 40 kunstenaars hun meest recente werk. Daarnaast is er een Zorg&WelzijnPlein, een VrijwilligersPlein een CultuurPlein, een KinderPlein en een SportPlein. Op zaterdag vindt ook de prijsuitreiking van de Baarnse Literatuurprijs plaats. Het podium in de Laanstraat is de hele dag aan theatermakers en singer-songwriters.

Van Notenkraker tot lampionnenoptocht
Niet te missen, en een absolute aanrader voor kinderen, is de uitvoering van de Notenkraker op zaterdag om 11.00 uur in de Pauluskerk. Rani Art en dansers van Balletschool Marut Jorquera dansen een choreografie muziek uit de Notenkraker. De dans van de Mirlitons (de rietfluitdansers) en de Russische, Spaanse, Chinese en Arabische dansen zijn te zien in een choreografie van Rasarani Keilman. De muziek van Tchaikovsky wordt gespeeld door het Symfonisch Blazers Collectief Nederland onder leiding van Henk de Graaf.
Na dit optreden kunnen de kinderen rechtstreeks door naar de Pekingtuin waar het team van Happy Kids hen helpt een knotsgekke lampion in elkaar te knutselen voor de optocht van zaterdagavond. De organisatie van het Cultureel Festival blaast de legendarische Koninginnedag-lampionnenoptocht nieuw leven in met deze spannende wandeling in het donker en aansluitend een optreden in de Pekingtuin van danscrew Lets Dance. Verzamelen om 19.30 uur op de Brink met een (zelfgemaakte) led-lampion. Ouders kunnen de kinderen om 21.00 uur weer ophalen in de Pekingtuin of gezellig meelopen.

Zaterdagavond: spetterende slotoptreden van MUCK
Het festival wordt zaterdagavond afgesloten met een slotoptreden van 22.00 tot 23.00 uur door de band MUCK, winnaar van ‘The Clash Of The Coverbands’ in 2016 en Oerrock in 2017. MUCK is een viermans pop- en rockband uit Utrecht die al jaren de verschillende podia in Nederland onveilig maakt. MUCK brengt de beste nummers van o.a. Queen, Dire Straits, The Golden Earring, Kane en Gavin DeGraw en laat daarmee overal een onvergetelijke indruk achter. Er is slechts één motto: “We doen het goed, of we doen het niet!!!”

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.