Hillback

19e cultureel festival op vrijdag 1 en zaterdag 2 september
Een wervelend weekend vol klassiek, pop, kunst en sport

Danscrews, swingende bands en klassiek ballet begeleid door een blazersensemble. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de vijftig optredens waarmee Baarn uit zijn voegen zal barsten tijdens Cultureel Festival Baarn. Niemand kan eromheen: op 1 en 2 september bruist Baarn meer dan ooit.

Werkelijk iedereen die in Baarn actief is op gebied van klassieke muziek, beeldende kunst, theater, popmuziek, literatuur en sport zal zich presenteren. Daarnaast geven organisaties voor vrijwilligers en zorg en welzijn een inkijkje in hun waardevolle bijdrage een de Baarnse cultuur. Met unieke optredens, gezellige markten en nieuwe (kinder)activiteiten laat Baarn zien waarom het hier zo vorstelijk wonen is.

Opening op vrijdagavond
Het festival beleeft op vrijdag 19.00 uur een swingende start met PekingPop. Tot 23.00 uur zijn er diverse muziek- en dansoptredens in de Pekingtuin van onder meer de band Hillback, Balletschool Marut Jorquera en Kid Harlequin.

Struinen tussen de kraampjes
Op zaterdag is het tegen de muzikale achtergrond heerlijk struinen over de diverse markten op De Brink, in de Laanstraat en in de Pekingtuin. Op de kunstmarkt presenteren 40 kunstenaars hun meest recente werk. Daarnaast is er een Zorg&WelzijnPlein, een VrijwilligersPlein een CultuurPlein, een KinderPlein en een SportPlein. Op zaterdag vindt ook de prijsuitreiking van de Baarnse Literatuurprijs plaats. Het podium in de Laanstraat is de hele dag aan theatermakers en singer-songwriters.

Van Notenkraker tot lampionnenoptocht
Niet te missen, en een absolute aanrader voor kinderen, is de uitvoering van de Notenkraker op zaterdag om 11.00 uur in de Pauluskerk. Rani Art en dansers van Balletschool Marut Jorquera dansen een choreografie muziek uit de Notenkraker. De dans van de Mirlitons (de rietfluitdansers) en de Russische, Spaanse, Chinese en Arabische dansen zijn te zien in een choreografie van Rasarani Keilman. De muziek van Tchaikovsky wordt gespeeld door het Symfonisch Blazers Collectief Nederland onder leiding van Henk de Graaf.
Na dit optreden kunnen de kinderen rechtstreeks door naar de Pekingtuin waar het team van Happy Kids hen helpt een knotsgekke lampion in elkaar te knutselen voor de optocht van zaterdagavond. De organisatie van het Cultureel Festival blaast de legendarische Koninginnedag-lampionnenoptocht nieuw leven in met deze spannende wandeling in het donker en aansluitend een optreden in de Pekingtuin van danscrew Lets Dance. Verzamelen om 19.30 uur op de Brink met een (zelfgemaakte) led-lampion. Ouders kunnen de kinderen om 21.00 uur weer ophalen in de Pekingtuin of gezellig meelopen.

Zaterdagavond: spetterende slotoptreden van MUCK
Het festival wordt zaterdagavond afgesloten met een slotoptreden van 22.00 tot 23.00 uur door de band MUCK, winnaar van ‘The Clash Of The Coverbands’ in 2016 en Oerrock in 2017. MUCK is een viermans pop- en rockband uit Utrecht die al jaren de verschillende podia in Nederland onveilig maakt. MUCK brengt de beste nummers van o.a. Queen, Dire Straits, The Golden Earring, Kane en Gavin DeGraw en laat daarmee overal een onvergetelijke indruk achter. Er is slechts één motto: “We doen het goed, of we doen het niet!!!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *