Openlucht bioscoop met Coco en De Dirigent

Kleedjes, stoeltjes en picknickmanden verzamelen! Tijdens Cultureel Festival Baarn opent voor de tweede keer de gratis openluchtbioscoop in de Pekingtuin. Op vrijdagavond 6 september wordt, in samenwerking met Theater de Speeldoos Baarn, de Pekingtuin omgetoverd tot openluchtbioscoop. In de koepel wordt een bioscoopscherm van 5 meter gemonteerd en er worden twee films vertoond.

 

Sprookjesachtige verbondenheid

Om 18.00 uur kunnen de kinderen zich op het gras nestelen voor de kinderfilm ´Coco´. Deze Disney klassieker draait om muzikant Miguel. Een enthousiaste, twaalfjarige Mexicaan die een eeuwenoud mysterie ontdekt. Tijdens de ‘Día de los Muertos’, vergelijkbaar met onze Allerzielen, komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Hij ontmoet oudere generaties en leert wat zijn plaats is binnen de familie. Een prachtige film over verbondenheid door een eenvoudige herinnering.

 

Ambitieuze dirigente

Om ongeveer 20.30 uur mogen de wijntjes worden ontkurkt bij de avondfilm ´De Dirigent´. Bij het Cultureel Festival Baarn kan een muzikale film natuurlijk niet ontbreken. Dit waargebeurde verhaal draait om de 24-jarige Nederlandse Antonia Brico die in de jaren twintig naar Amerika emigreerde en ervan droomde dirigent te worden. Niemand neemt haar ambities serieus waarop zij naar Nederland terugkeert en de beroemde dirigent Mengelberg tevergeefs smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg stuurt Brico door naar Berlijn waar ze als vrouw meer kans zou maken. Of zij haar studie aan de Rijksacademie voor Muziek inderdaad succesvol beëindigt houden we nog even geheim.

 

Hapje & drankje

Om 17.30 uur is de Pekingtuin open en kan je een hapje eten bij één van de foodtrucks. Maak er een gezellig familie-uitje van en kom lekker eten en daarna genieten van de kinderfilm Coco.

Geen zin om te sjouwen met stoelen en dekens? Het is ook mogelijk om stoeltjes en een dekentje te huren bij het centrale horecapunt. Natuurlijk mag de geur van verse popcorn tijdens een filmavond niet ontbreken, daarom verkopen we dit jaar ook overheerlijke popcorn.

 

Gratis entree

Net als alle optredens en activiteiten tijdens Cultureel Festival Baarn is ook de openluchtbioscoop gratis toegankelijk. Dit kan dankzij de samenwerking met Theater de Speeldoos Baarn en de ondersteuning van sponsors en de vrienden van het festival. Een plekje reserveren voor de film is dus niet nodig.

 

Vul manden met lekkers, neem kussens en kleedjes mee en verzamel op vrijdagavond 6 september in de Pekingtuin. Coco start om ± 18.00 uur en De Dirigent begint om ongeveer 20.30 uur.

Cultureel Festival Baarn en (Film)Theater de Speeldoos wensen iedereen alvast een fijne filmavond!

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.