Kleedjes, stoeltjes en picknickmanden verzamelen! Tijdens Cultureel Festival Baarn opent voor de tweede keer de gratis openluchtbioscoop in de Pekingtuin. Op vrijdagavond 6 september wordt, in samenwerking met Theater de Speeldoos Baarn, de Pekingtuin omgetoverd tot openluchtbioscoop. In de koepel wordt een bioscoopscherm van 5 meter gemonteerd en er worden twee films vertoond.

 

Sprookjesachtige verbondenheid

Om 18.00 uur kunnen de kinderen zich op het gras nestelen voor de kinderfilm ´Coco´. Deze Disney klassieker draait om muzikant Miguel. Een enthousiaste, twaalfjarige Mexicaan die een eeuwenoud mysterie ontdekt. Tijdens de ‘Día de los Muertos’, vergelijkbaar met onze Allerzielen, komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Hij ontmoet oudere generaties en leert wat zijn plaats is binnen de familie. Een prachtige film over verbondenheid door een eenvoudige herinnering.

 

Ambitieuze dirigente

Om ongeveer 20.30 uur mogen de wijntjes worden ontkurkt bij de avondfilm ´De Dirigent´. Bij het Cultureel Festival Baarn kan een muzikale film natuurlijk niet ontbreken. Dit waargebeurde verhaal draait om de 24-jarige Nederlandse Antonia Brico die in de jaren twintig naar Amerika emigreerde en ervan droomde dirigent te worden. Niemand neemt haar ambities serieus waarop zij naar Nederland terugkeert en de beroemde dirigent Mengelberg tevergeefs smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg stuurt Brico door naar Berlijn waar ze als vrouw meer kans zou maken. Of zij haar studie aan de Rijksacademie voor Muziek inderdaad succesvol beëindigt houden we nog even geheim.

 

Hapje & drankje

Om 17.30 uur is de Pekingtuin open en kan je een hapje eten bij één van de foodtrucks. Maak er een gezellig familie-uitje van en kom lekker eten en daarna genieten van de kinderfilm Coco.

Geen zin om te sjouwen met stoelen en dekens? Het is ook mogelijk om stoeltjes en een dekentje te huren bij het centrale horecapunt. Natuurlijk mag de geur van verse popcorn tijdens een filmavond niet ontbreken, daarom verkopen we dit jaar ook overheerlijke popcorn.

 

Gratis entree

Net als alle optredens en activiteiten tijdens Cultureel Festival Baarn is ook de openluchtbioscoop gratis toegankelijk. Dit kan dankzij de samenwerking met Theater de Speeldoos Baarn en de ondersteuning van sponsors en de vrienden van het festival. Een plekje reserveren voor de film is dus niet nodig.

 

Vul manden met lekkers, neem kussens en kleedjes mee en verzamel op vrijdagavond 6 september in de Pekingtuin. Coco start om ± 18.00 uur en De Dirigent begint om ongeveer 20.30 uur.

Cultureel Festival Baarn en (Film)Theater de Speeldoos wensen iedereen alvast een fijne filmavond!