Culturele Wandeling voor KWF Kankerbestrijding

Meer dan 800.000 mensen hebben te maken met kanker een onvoorstelbaar aantal. Dat betekent dat iedereen wel iemand kent die kanker heeft of er zelf mee te maken heeft.
Nog steeds doodsoorzaak nummer één in Nederland. Als organisatie willen we helpen om deze ziekte te bestrijden. Wij hopen dat er een toekomst komt waarin kanker niet meer voorkomt. We willen dat steeds meer mensen kunnen hopen op genezing. We lopen voor verbetering van behandelingen zodat deze minder zwaar worden en er een waardevol leven kan worden voortgezet. Dat na een periode van ziekte er weer vertrouwen kan komen in een toekomst. Een leefbare toekomst waar kanker niet iedere dag het leven bepaalt. Laten we lopen, lopen met zijn allen, lopen voor hoop.
De Culturele Wandeling voert u door het Baarnse Bos naar de Pekingtuin. Laat u onderweg verrassen en ontroeren door unieke optredens. De wandeling is een moment voor bezinning, herinneringen en opnieuw beginnen. Laat je meevoeren door de muziek, dans en theater. En laten we samen lopen, lopen voor hoop.

We hopen dat veel verenigingen mee gaan lopen, dat verenigingen met jeugd een sponsoractie houden waarin ouders en familie de jongeren stimuleren om mee te wandelen. Zodat hele clubs en grote groepen mee gaan wandelen. Dat ouders, kinderen, opa’s en oma’s mee gaan wandelen, dat iedereen in Baarn mee loopt. Laat zien waar we met zijn allen voor staan.

Hoe het werkt
Iedereen die meeloopt koopt een deelname-pakket (via www.cultureelfestival.nl/loop-mee) ter waarde van €9,95. De opbrengst hiervan gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding.

Waar & Wanneer
De Culturele Wandeling is op vrijdag 6 september en start om ongeveer 19.00 uur. Het vertrekpunt is bij Eethuys Café de Generaal. De wandeling eindigt in de Pekingtuin met een slotconcert van Duo Rendez-Vous.

Meedoen?
Ga naar www.cultureelfestival.nl/loop-mee en bestel een deelnamepakket voor € 9,95. De opbrengst hiervan gaat 100% naar KWF Kankerbestrijding.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.