Dit jaar draait Cultureel Festival Baarn de rollen om: het publiek komt niet naar het festival toe, maar het festival komt naar jou toe. Vanwege de geldende corona maatregelen is een grootschalig festival in het centrum geen optie, maar het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Cultureel Festival Baarn laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Daarom is er dit jaar een unieke editie van het festival, namelijk “Cultureel Festival Baarn | bij jou in de straat”.
Het idee is simpel: net als andere jaren kunnen Baarnse artiesten zich aanmelden als ze het leuk vinden om een optreden te geven. Wat nieuw is, is dat er geen podiums zijn, want jouw straat is het podium. Elke Baarnaar die het leuk vindt om op zaterdag 5 september te genieten van een optreden van circa een half uur kan zijn of haar straat opgeven.

Hoe werkt het?
Heel simpel, ga naar www.cultureelfestival.nl/in-de-straat/ en geef jouw straat op.
Je kan aangeven welke tijd je voorkeur heeft, welk type act (optreden of workshop) en bij opmerkingen kan je vermelden of er nog andere wensen zijn. De organisatie beoordeelt of jouw straat geschikt is en als er genoeg acts zijn wordt er een optreden geprogrammeerd. Uiterlijk eind augustus ontvang hierover definitief bericht.
Aanmelden kan tot en met 30 juni.

Laat je verrassen
Klassieke muziek, dans, een DJ of een volledige band? Wat voor optreden er straks bij jou in de straat komt blijft zo lang mogelijk een verrassing. Laten jij en je buurt je ontroeren door prachtige cello muziek of wordt er een feestje gebouwd met een biertje in de hand met een Baarnse band? Het kan allemaal. De organisatie kan wel alvast verklappen dat verschillende bekenden van het festival zich al hebben aangemeld. Zo zijn Dansschool M-Beat, Vocalgroup Esperanto, de Oppeppers, Rose & Rouge, Sweet June, Lui Paard en Duo Rendez-Vous van de partij. En misschien staat één van hun op 5 september dus bij jou in de straat.

Veiligheid voorop
Om te voorkomen dat het onverwachts druk wordt zal het programma niet van tevoren bekend gemaakt worden. Het exacte tijdstip van een optreden wordt circa 1-2 weken van tevoren gedeeld met degene die zijn of haar straat heeft aangemeld.
Daarnaast spreekt het voor zich dat bewoners 1,5 meter afstand dienen te bewaren tot elkaar. Indien dit niet geval is zal het optreden gestaakt moeten worden.

In het kort
Meedoen als artiest? Of jouw straat opgeven? Aanmelden kan tot en met 30 juni.