Cultureel Festival Baarn komt naar je toe

Dit jaar draait Cultureel Festival Baarn de rollen om: het publiek komt niet naar het festival toe, maar het festival komt naar jou toe. Vanwege de geldende corona maatregelen is een grootschalig festival in het centrum geen optie, maar het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Cultureel Festival Baarn laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Daarom is er dit jaar een unieke editie van het festival, namelijk “Cultureel Festival Baarn | bij jou in de straat”.
Het idee is simpel: net als andere jaren kunnen Baarnse artiesten zich aanmelden als ze het leuk vinden om een optreden te geven. Wat nieuw is, is dat er geen podiums zijn, want jouw straat is het podium. Elke Baarnaar die het leuk vindt om op zaterdag 5 september te genieten van een optreden van circa een half uur kan zijn of haar straat opgeven.

Hoe werkt het?
Heel simpel, ga naar www.cultureelfestival.nl/in-de-straat/ en geef jouw straat op.
Je kan aangeven welke tijd je voorkeur heeft, welk type act (optreden of workshop) en bij opmerkingen kan je vermelden of er nog andere wensen zijn. De organisatie beoordeelt of jouw straat geschikt is en als er genoeg acts zijn wordt er een optreden geprogrammeerd. Uiterlijk eind augustus ontvang hierover definitief bericht.
Aanmelden kan tot en met 30 juni.

Laat je verrassen
Klassieke muziek, dans, een DJ of een volledige band? Wat voor optreden er straks bij jou in de straat komt blijft zo lang mogelijk een verrassing. Laten jij en je buurt je ontroeren door prachtige cello muziek of wordt er een feestje gebouwd met een biertje in de hand met een Baarnse band? Het kan allemaal. De organisatie kan wel alvast verklappen dat verschillende bekenden van het festival zich al hebben aangemeld. Zo zijn Dansschool M-Beat, Vocalgroup Esperanto, de Oppeppers, Rose & Rouge, Sweet June, Lui Paard en Duo Rendez-Vous van de partij. En misschien staat één van hun op 5 september dus bij jou in de straat.

Veiligheid voorop
Om te voorkomen dat het onverwachts druk wordt zal het programma niet van tevoren bekend gemaakt worden. Het exacte tijdstip van een optreden wordt circa 1-2 weken van tevoren gedeeld met degene die zijn of haar straat heeft aangemeld.
Daarnaast spreekt het voor zich dat bewoners 1,5 meter afstand dienen te bewaren tot elkaar. Indien dit niet geval is zal het optreden gestaakt moeten worden.

In het kort
Meedoen als artiest? Of jouw straat opgeven? Aanmelden kan tot en met 30 juni.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.