cinema

Een filmpje pikken in een buitenbioscoop in Baarn? Dat kan tijdens het aanstaande Cultureel Festival Baarn. Op vrijdag 31 augustus doet de Pekingtuin dienst als walk-in cinema. In de koepel worden twee films vertoond. Om 18.30 uur een film speciaal voor kinderen en om 20.30 uur een vorstelijke avondfilm voor volwassenen. Stoeltjes, kleedjes en picknickmand mee en genieten maar van een zwoele zomeravond.

Kinderfilm Vaiana
Een avontuurlijke film over de tiener Vaiana die haar volk moet redden. Samen met halfgod Maui reist ze over de grote oceaan en beleeft ze spannende avonturen. Deze Disney-hit met prachtige muziek is een feest voor jong en oud.

Vorstelijke film Victoria & Abdul
Een koninklijke film voor Vorstelijk Baarn: Victoria & Abdul. Queen Victoria (gespeeld door Judy Dench) raakt bevriend met een bediende uit India. Dwars door alle protocollen heen doet ze dingen waar haar entourage het niet mee eens is. Een prachtige stijlvolle Engels-Amerikaanse film uit 2017, geregisseerd door Stephen Frears en geschreven door Lee Hall.

Gratis openlucht bioscoop:
De films worden vertoond op een groot ledscherm van meer dan 5 meter breed in de koepel van de Pekingtuin. De toegang is gratis. Neem je eigen stoeltjes, kussens en kleden mee en nestel je in de groene omgeving van de Pekingtuin. De kinderfilm start om circa 18.30 uur, de volwassenfilm om circa 20.30 uur.