De afdeling Baarn / Lage Vuursche van de Zonnebloem bestaat alweer 41 jaar.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Dat geldt ook voor onze afdeling Baarn / Lage Vuursche. Onze afdeling bestaat al sinds  1981. Momenteel telt de afdeling ongeveer 80 gasten.  Onze gasten zijn 18 jaar of ouder en hebben een lichamelijke beperking. Er zijn ruim 30 vrijwilligers actief in onze afdeling.

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen.

De enthousiaste vrijwilligers van onze afdeling komen graag langs voor een kop koffie en een praatje of om samen met jou op pad te gaan.

Naast het wekelijks / maandelijks bezoeken van ca 30 gasten, die vanwege hun handicap niet of nauwelijks meer de deur uit komen, organiseren wij regelmatig activiteiten voor kleine of  grotere groepen zoals museumbezoek, pannenkoeken eten,  een bezoek aan een tuincentrum brengen maar ook onze jaarlijkse dagboottocht. De gasten worden, indien nodig, door onze particuliere chauffeurs (ook vrijwilligers) naar de activiteit gereden en begeleid.

Spreekt vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem, het bezoeken van mensen met een fysieke handicap die dreigen te vereenzamen, je aan?  Heb je interesse in een bestuursfunctie? Heb je een lichamelijke beperking en wil je activiteiten ondernemen of af en toe bezocht worden? Kom dan langs bij onze kraam op het Zorg & WelzijnPlein (Laanstraat, bij gemeentehuis) op het Cultureel Festival Baarn, we vertellen je graag meer.

www.zonnebloem.nl/baarn