Klassiek Podium

Op zaterdag 2 september om 10.30 uur begint buiten al de muziek. De dag begint met een optreden van beiaardier Bauke Reitsma, kom luisteren naar dit prachtige klokkenspel.
Een klein half uur later, om 11.00 uur gaat het Klassiek Podium écht van start. Het programma in de kerk begint met een spetterende openingsshow: DE NOTENKRAKER. Deze wervelende opening op het Klassiek Podium mag je beslist niet missen. Kom kijken én luisteren naar de dans van de Mirlitons (de rietfluitdansers) en de Russische, Spaanse, Chinese en Arabische dansen uit dit grandioze ballet. Met live muziek door het Symfonisch Blazers Collectief Nederland o.l.v. Henk de Graaf en dans door Rani Art i.s.m. selectieles dansers van Balletschool Marut Jorquera.

Andere hoogtepunten zijn:
– Petite Messe Solenelle van Rossinni, in oorspronkelijke bezetting. Dit stuk wordt ten gehore gebracht door Willem Vonk, Froukje Hoitinga, Mylou Mazali, koor Gli Eletti, Harry Schram en Richard Vos.
– Concertkoor Baarn met o.a. Tollite hostias (uit Oratorio de Noëll) van Camille Saint-Saëns
– Optredens van zowel leerlingen als docenten van o.a. MG Muziekschool Baarn, Muziek & Dans en Muziekvereniging Crescendo

Over het Klassiek Podium

Het Klassiek Podium wil een breed publiek bereiken met klassieke muziek. Voor het meer én het minder geoefende oor is er veel te beleven. Een accent ligt op het ontwikkelen van de belangstelling van jonge kinderen en jeugd voor klassieke muziek.
Op muzikaal gebied gebeurt er heel veel in Baarn! Daar willen we iedereen graag mee laten kennis maken. We hebben dan ook een programma samengesteld bestaande uit een grote diversiteit aan musici en leerlingen uit de Baarnse regio. Veel stijlperioden komen aan bod. Door te komen luisteren, ontdek en beleef je vanzelf welke muziek en welke instrumenten je het meeste aanspreken.

Programma

Zaterdag 2 september | Pauluskerk, de Brink | Baarn

Op de Brink:

10.30 uur
Carillonspel
door beiaardier Bauke Reitsma
10.50 uur
Djembégroep Baskéda

In de Pauluskerk:

11.00 uur
De Notenkraker – Tchaikovsky
samenwerking van Rani Art & Balletschool Marut Jorquera en Symfonisch Blazers Collectief Nederland
11.45uur
Muziek & Dans
12.45 uur
Paulusensemble
13.15 uur
Muziekvereniging Crescendo
14.20 uur
Muziekschool Baarn
15.25 uur
Concertkoor Baarn
15.50 uur
Tafelkoor Oeps!
16.25 uur
Petite Messe Solennelle – Rossini
in oorspronkelijke bezetting, uitgevoerd door La Peregrinazione featuring Gli Eletti
17.00 uur | Einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *