Ronald de Nooij

Een vast onderdeel van het Cultureel Festival is de kunstmarkt. Traditiegetrouw staat de kunstmarkt op de Brink, het gezelligste plein in Baarn, en ook dit jaar is dat niet anders. Op zaterdag 3 september staan hier ruim 40 kramen. Hier kunt u kunst kijken én kopen. Kom naar de kunstmarkt om prachtige en unieke werken te zien en de kunstenaars achter het werk te ontmoeten. Een kleine greep uit het aanbod:
Kashmir Heritage
Blockprinten met houten handgesneden stempels is een eeuwenoud ambacht. Het bedrukken en verfraaien van stoffen en papier spreekt nog steeds sterk tot de verbeelding. Kom de mooie stempels bewonderen en maak kennis met deze fijne techniek. Als eerste blockprintatelier in Nederland geven we regelmatig workshops blockprinten in Baarn.
ICC (Individueel Creatief Centrum)
ICC is ontstaan uit de schildersgroep van Jaap de Ruig en opgericht in april 1978. Enkele leden zijn al vanaf het begin actief. Van september tot de kerstvakantie en van januari tot en met april schilderen wij in de Speeldoos te Baarn. Iedereen schildert volgens zijn/haar eigen idee, abstract, aquarel, landschap, stilleven etc. Elk voorjaar houdt ICC een expositie in de Theater de Speeldoos waar elk lid enkele werken exposeert. Nu zijn deze werken dus te zien op de kunstmarkt.
Ellis Middelveld
Ellis Middelveld, geboren in 1948 in Baarn, doorliep de Vrije Akademie in Den Haag. Behalve tekenen en schilderen, schrijft zij ook. Op de Kunstmarkt ziet u haar Japans getinte schilderijen waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende schilderstechnieken. Tevens kleine gedichtenbundels en briefkaarten met afbeeldingen van schilderijen.
Lotens’ Atelier Baarn
In Lotens’ Atelier Baarn kunt u porselein schilderen en keramieken. Lekker creatief bezig zijn tijdens een workshop of les. Een mooi eindresultaat is natuurlijk belangrijk, maar zeker zo belangrijk is het plezier, de ontspanning en de gezelligheid. Zonder stress en tijdsdruk iets moois maken, waar men lang plezier aan beleeft.

De kunstmarkt vindt plaats op zaterdag 3 september tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer informatie over alle deelnemers ??