Openluchtbioscoop uitverkocht

Zomercinema: Magie, Hakuna Matata en muziek

Drie openluchtfilms in de Pekingtuin

 

Vul de picknickmand, grijp de stoeltjes en spreid de kleedjes. Op zaterdag 5 september opent de gratis openluchtbioscoop in de Pekingtuin. Stichting Cultureel Festival Baarn vertoont drie kaskrakers op een ledscherm van meer dan 5 meter breed. De toegang tot de zomercinema is gratis. Van te voren reserveren is wel verplicht. Om drukte te voorkomen is er geen bar aanwezig. Het is dus aan te raden zelf hapjes en een drankje mee te nemen. Op 5 september worden de volgende drie films vertoond om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.30 uur.


Alle drie de films zijn uitverkocht.

 

14.00 uur: Mary Poppins Returns

De Disney klassieker waarin Mary Poppins de familie Banks helpt het plezier van het kind zijn weer terug te vinden na een tragische gebeurtenis. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.


17.00 uur: The Lion King

Op de Afrikaanse savanne speelt het verhaal van welpje Simba en zijn ouders koning Mufasa en koningin Sarabi. Simba kan niet wachten de nieuwe Leeuwenkoning te worden. Simba’s oom Scar blokkeert zijn plannen met een gemeen plan. Simba en zijn vrienden Timon, Pumbaa en Nala verzinnen een list waarmee Simba zijn rechtmatige plaats als Leeuwenkoning kan herwinnen.

 

20.30 uur: Yesterday (uitverkocht)

Singer-songwriter Jack Malik heeft weinig succes. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door zijn ‘manager’ en boezemvriendin Ellie. Als Jack besluit zijn gitaar aan de wilgen te hangen gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Jack verovert met het complete oeuvre van The Beatles de wereld. Alles gaat voor de wind totdat bij Jack het plagiaat begint te knagen. En dan is Ellie er ook nog. Is zij misschien toch meer dan een jeugdvriendin?

 

Veilig films kijken

Om het evenement veilig te laten verlopen gelden er een aantal belangrijke regels.

Uiteraard moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Iedereen met ziektesymptomen blijft thuis.

Bezoekers krijgen een vak van 2 bij 2 meter toegewezen en blijven binnen hun vak.

In het vak mogen maximaal 4 personen plaatsnemen als deze uit hetzelfde gezin komen of gezamenlijk een huishouden vormen. In het vak mogen maximaal 2 personen plaatsnemen uit verschillende huishoudens mits zij de 1,5 meter in acht nemen. In de buitenbios is geen bar en geen toilet aanwezig. Gebruik van horeca en het toilet van Restaurant Peking is niet toegestaan.

 

www.cultureelfestival.nl

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Rock City Horns

De Rock City Horns: een 9-koppige band uit Amersfoort met een zeer aanstekelijk repertoire! Onlangs hebben ze hun gedenkwaardige debuut beleefd, live op de radio bij 3fm Serious Request. Als ze al in een muzikaal hokje in te delen zijn dan zou je wat henzelf betreft moeten denken aan iets als ‘Jazz-Dance-Funk-Rock-Brass’. Qua genre te vergelijken met neo-brass formaties als Lucky Chops, Jungle by Night en Gallowstreet, maar wel met een geheel eigen, Keistedelijke twist waarbij stil blijven staan geen optie is!

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Birds on a wire

Prachtige covers van Leonard Cohen.

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Lets Jazz is een is een jazz combo bestaande uit ervaren jazz musici die goed in het gehoor liggende lichte jazz muziek spelen met af en toe een uitstapje naar andere genres. We spelen voor ons eigen plezier en af en toe voor het plezier van anderen zoals nu voor het publiek in de Peking tuin. De bezetting is: Eric Gerritsen drums, Anton van der Leijden bas, Peter van Ramele gitaar, Leo Roeleveld sax en Lex Goode piano. Kom vrijdagavond langs en overtuig u zelf wij wensen u veel luisterplezier.

Lets Jazz

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Jazzband
Crescendo

Sinds 2014 jaar is er bij Crescendo een Jazz workshop. De leden vertellen zelf over deze activiteit.

Wij spelen met zo’n 10 deelnemers op beginners- tot gemiddeld niveau Jazz standards. Twee keer in de maand spelen we met een muzikaal begeleider.
Ons doel is leren, verkennen, optreden en plezier maken met elkaar. Sinds kort spelen we samen met de zangeres Tamar Aprahamian. Zij heeft een mooie stem en lekkere swing. Wij scholen ons steeds verder, we reizen steeds verder. Paul Grob begeleidt ons tijdens deze reis. Twee keer per maand, de eerste en derde zaterdagochtend is hij aan boord.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Lifestyle & Health

Alle kramen op het gebied van lifestyle en gezondheid vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe kan ik gezonder leven en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Deze organisaties vind je zaterdag 2 september in de Laanstraat:
Stichting DierenZorg Eemland, Stichting Vier het Leven, Scouting Baarn, Vogelvereniging Gooi en Eemland, kringloopcentrum baarn, IVN Eemland, Nivon Koos Vorrink Huis, Stichting Vrienden van het Cantonspark, Adviesraad Sociaal Domein, BaarnDuurzaam, Brandweer Baarn, EHBO Baarn, Lokaal-O, Baarnse Kring t Peerd

Cultuurplein

Op het Cultuurplein vind je:
Toneelgroep Karakter
Historische Kring Baerne
Theaterhuis Marc van Driel
Baarnsche Courant

31 augustus – 1 september 2024

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Thaise maaltijden, Surinaamse & Indonesische broodjes, pannenkoeken, tosti’s, broodjes hotdog, nachos, ambachterlijk schepijs, of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.