Zomercinema: Magie, Hakuna Matata en muziek

Drie openluchtfilms in de Pekingtuin

 

Vul de picknickmand, grijp de stoeltjes en spreid de kleedjes. Op zaterdag 5 september opent de gratis openluchtbioscoop in de Pekingtuin. Stichting Cultureel Festival Baarn vertoont drie kaskrakers op een ledscherm van meer dan 5 meter breed. De toegang tot de zomercinema is gratis. Van te voren reserveren is wel verplicht. Om drukte te voorkomen is er geen bar aanwezig. Het is dus aan te raden zelf hapjes en een drankje mee te nemen. Op 5 september worden de volgende drie films vertoond om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.30 uur.


Alle drie de films zijn uitverkocht.

 

14.00 uur: Mary Poppins Returns

De Disney klassieker waarin Mary Poppins de familie Banks helpt het plezier van het kind zijn weer terug te vinden na een tragische gebeurtenis. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.


17.00 uur: The Lion King

Op de Afrikaanse savanne speelt het verhaal van welpje Simba en zijn ouders koning Mufasa en koningin Sarabi. Simba kan niet wachten de nieuwe Leeuwenkoning te worden. Simba’s oom Scar blokkeert zijn plannen met een gemeen plan. Simba en zijn vrienden Timon, Pumbaa en Nala verzinnen een list waarmee Simba zijn rechtmatige plaats als Leeuwenkoning kan herwinnen.

 

20.30 uur: Yesterday (uitverkocht)

Singer-songwriter Jack Malik heeft weinig succes. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door zijn ‘manager’ en boezemvriendin Ellie. Als Jack besluit zijn gitaar aan de wilgen te hangen gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Jack verovert met het complete oeuvre van The Beatles de wereld. Alles gaat voor de wind totdat bij Jack het plagiaat begint te knagen. En dan is Ellie er ook nog. Is zij misschien toch meer dan een jeugdvriendin?

 

Veilig films kijken

Om het evenement veilig te laten verlopen gelden er een aantal belangrijke regels.

Uiteraard moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Iedereen met ziektesymptomen blijft thuis.

Bezoekers krijgen een vak van 2 bij 2 meter toegewezen en blijven binnen hun vak.

In het vak mogen maximaal 4 personen plaatsnemen als deze uit hetzelfde gezin komen of gezamenlijk een huishouden vormen. In het vak mogen maximaal 2 personen plaatsnemen uit verschillende huishoudens mits zij de 1,5 meter in acht nemen. In de buitenbios is geen bar en geen toilet aanwezig. Gebruik van horeca en het toilet van Restaurant Peking is niet toegestaan.

 

www.cultureelfestival.nl