Openluchtbioscoop uitverkocht

Zomercinema: Magie, Hakuna Matata en muziek

Drie openluchtfilms in de Pekingtuin

 

Vul de picknickmand, grijp de stoeltjes en spreid de kleedjes. Op zaterdag 5 september opent de gratis openluchtbioscoop in de Pekingtuin. Stichting Cultureel Festival Baarn vertoont drie kaskrakers op een ledscherm van meer dan 5 meter breed. De toegang tot de zomercinema is gratis. Van te voren reserveren is wel verplicht. Om drukte te voorkomen is er geen bar aanwezig. Het is dus aan te raden zelf hapjes en een drankje mee te nemen. Op 5 september worden de volgende drie films vertoond om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.30 uur.


Alle drie de films zijn uitverkocht.

 

14.00 uur: Mary Poppins Returns

De Disney klassieker waarin Mary Poppins de familie Banks helpt het plezier van het kind zijn weer terug te vinden na een tragische gebeurtenis. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.


17.00 uur: The Lion King

Op de Afrikaanse savanne speelt het verhaal van welpje Simba en zijn ouders koning Mufasa en koningin Sarabi. Simba kan niet wachten de nieuwe Leeuwenkoning te worden. Simba’s oom Scar blokkeert zijn plannen met een gemeen plan. Simba en zijn vrienden Timon, Pumbaa en Nala verzinnen een list waarmee Simba zijn rechtmatige plaats als Leeuwenkoning kan herwinnen.

 

20.30 uur: Yesterday (uitverkocht)

Singer-songwriter Jack Malik heeft weinig succes. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door zijn ‘manager’ en boezemvriendin Ellie. Als Jack besluit zijn gitaar aan de wilgen te hangen gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Jack verovert met het complete oeuvre van The Beatles de wereld. Alles gaat voor de wind totdat bij Jack het plagiaat begint te knagen. En dan is Ellie er ook nog. Is zij misschien toch meer dan een jeugdvriendin?

 

Veilig films kijken

Om het evenement veilig te laten verlopen gelden er een aantal belangrijke regels.

Uiteraard moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Iedereen met ziektesymptomen blijft thuis.

Bezoekers krijgen een vak van 2 bij 2 meter toegewezen en blijven binnen hun vak.

In het vak mogen maximaal 4 personen plaatsnemen als deze uit hetzelfde gezin komen of gezamenlijk een huishouden vormen. In het vak mogen maximaal 2 personen plaatsnemen uit verschillende huishoudens mits zij de 1,5 meter in acht nemen. In de buitenbios is geen bar en geen toilet aanwezig. Gebruik van horeca en het toilet van Restaurant Peking is niet toegestaan.

 

www.cultureelfestival.nl

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.