Geen regulier Cultureel Festival dit jaar. Wel 15 bijzondere beelden van Baarn in lock down op grote spandoeken in het dorp: Een lege Laanstraat en veel verstilde natuur. De 15 winnende foto’s zijn geselecteerd middels een fotowedstrijd georganiseerd door Stichting Cultureel Festival Baarn. De Letterfabriek heeft de beelden vergroot en op spandoeken afgedrukt. Ze zijn nog zeker een week te bewonderen op de fotoroute in de frisse buitenlucht en op www.cultureelfestival.nl .

Alle 85 inzendingen van de fotowedstrijd zijn anoniem beoordeeld door de vaste fotografen van het festival. Afgelopen week heeft voorzitter Samara van der Burgh op de Brink de prijzen overhandigt aan Gijs Huurneman (1e prijs), Jolanda Bont (2e prijs) en Jelle Bont (3e prijs). Zeer bijzonder is dat moeder en zoon door de anonieme beoordeling samen in de prijzen vielen.

 

Vroege sporters, 1e prijs Gijs Huurneman
Triventure.nl, Sportcentrum de Trits en Kampeerterrein de Zeven Linden boden sporters in mei een uitgebreid programma aan buitenactiviteiten. Tijdens een hike legde fotograaf en gids Gijs Huurneman vast hoeveel er wél kan in andere omstandigheden. De Outdoor Special van de drie partijen is daar een toonaangevend voorbeeld van en deze foto is een mooie herinnering aan een uitdagende tijd. Meer van dergelijke foto’s zien te zien via Triventure op Facebook of Instagram

Symbolische rust, 2e en 3e prijs Jolanda en Jelle Bont
De foto van Jolanda Bont van een leeg bosbad staat symbool voor hoe bijzonder en uniek de  lockdown was. De foto van haar zoon Jelle Bont, pas 13 jaar, toont op creatieve wijze (en met prachtige nabewerking) de verstilling van de lockdown.

Fiets de fotoroute
Benieuwd naar alle 15 foto’s? Stap op de fiets en probeer alle spandoeken in het centrum te vinden. Een plattegrondje vind hier.