Seleniet Kunst

Geboren in 1972 en vanaf haar vroege jeugd creatief bezig, na vele omzwervingen in het bedrijfsleven heeft Antoinette Elsinga in 2012 de stap naar haar eigen Atelier gezet waar ze haar eigen werk maakt, in opdracht werkt maar ook haar passie over brengt aan mensen die van haar willen leren werken met Seleniet.
Door haar fascinatie voor mensen ziet zij in een ruwe staaf seleniet vaak mensen, geen een staaf seleniet is hetzelfde net als ieder mens. Het vormen van een beeld is een ontwikkeling net als het opgroeien van een mens. Seleniet in de ruwe vorm is heel puur. Zij gaat dit met een vijl vormen. Door deze bewerking krijgt de steen een dof uiterlijk maar krijg je de vorm wel heel goed zichtbaar. Als de vorm klopt kun je gaan polijsten. Dit zorgt ervoor dat je de natuurlijke glans weer op het beeld krijgt.
Ze heeft verschillende werkstijlen, intuïtief maar ook vanaf een ontwerp dat ze doorontwikkelt en daarbij een steen zoekt die de vorm mogelijk maakt. Als Seleniet niet bij de vorm en de uitstraling past werkt ze met serpentijn.
www.selenietkunst.nl