Emma – Anna Muijs (eervolle vemelding, scholieren)

Ik kon me nooit voorstellen hoe het zou zijn om mij te zijn. Je bent anders. Mensen zullen je niet accepteren. Mensen kennen het niet. Het is raar. Dat is wat ik altijd dacht wat anderen van mij zouden denken als ik was zoals ik nu ben.
Maar ik heb geleerd. Een heleboel zelfs. Mijn belangrijkste levensles heb ik geleerd op het schoolfeest van 12 juni 2015. Het was een zachte zomeravond en Ben, mijn beste vriend, stond voor mijn deur om mij op te halen voor het feest. Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan, maar Ben stond er op dat ik mee ging. Hij had beloofd dat het een onvergetelijke avond zou worden en dat hij een verrassing voor mij zou hebben. Toen hij dat zei lachte hij heel ondeugend en ik was even bang dat hij mij de liefde ging verklaren. Gelukkig zag Ben dat ik dat idee had – ja we kunnen vaak elkaars gedachten lezen – en hij verzekerde me dat dat niet de verrassing zou zijn. Mijn nieuwsgierigheid won en we spraken af dat hij mij zou halen.
Meteen bij binnenkomst zag ik Emma staan. Ze stond aan de kant met haar vriendinnen te dansen. Ze zag er prachtig uit. Het liefst bleef ik de hele avond ongestoord naar haar kijken, maar ik werd door Ben meegesleurd naar de bar. We gingen zitten op een kruk en keken naar de dansende mensen. Dat is wat we het liefst deden, kijken naar anderen. We doen het overal. Soms doen we het om onszelf beter te voelen, want dan zien we iemand in een rolstoel met maar één been langskomen en dan zeggen we tegen elkaar dat we best veel mazzel hebben met hoe wij zijn. De andere keer doen we het om te verlangen naar de onbereikbare perfectie van anderen. Dat heb ik bij Emma. Altijd als ik haar zie, voel ik een onbeschrijfelijk gevoel van binnen. Zij is mijn onbereikbare perfectie. Ben heeft me er al meerdere malen van proberen te overtuigen dat ik mijn liefde heus wel aan Emma kon verklaren. Hij zei dat er dan een last van mijn schouders zou vallen. Ik zei altijd dat ik er over na zou denken, maar dat denken kwam er nooit van. Eén keer heb ik er wel aan gedacht. Hoe mooi het zou zijn als zij hetzelfde voor mij voelde. We zouden zo gelukkig kunnen worden.
Eigenlijk had ik die gedachte best wel vaak, maar ik durfde het niet toe te geven. Misschien wist Ben wel dat ik die gedachte af en toe had. Misschien kent hij me iets te goed…
‘Hè, ik moet even wat doen.’ zei Ben plotseling. ‘Huh waarom? Wat ga je doen?’ ‘Dat zal je wel merken.’ Weer kwam dat vreemde lachje op zijn gezicht. Ben liep langzaam weg en ik keek hoe hij verdween tussen de dansende mensen. Ik draaide me om en bestudeerde de flessen die op de bar stonden. Na een tijdje ging er iemand naast me zitten. Dat voelde ik. Ik probeerde onopvallend te kijken wie het was. Alles wat ik kon zien, was dat het een meisje was met prachtige blonde haren en een licht roze jurk. Ik herkende haar niet meteen, maar toen… Het was Emma. Nu zag ik het. Ik wilde eigenlijk weggaan, maar om de een of andere reden plakte ik vast aan de kruk. ‘Oh hé Sarah!’ zei Emma. ‘Hoi Emma’ ‘Je ziet er echt leuk uit. Het is weer eens wat anders dan een jurk, zo’n vrouwelijk pak.’ ‘Dankjewel Emma, jij ziet er ook prachtig uit.’ Emma giechelde. ‘Wist je dat Ben er voor heeft gezorgd dat onze kleding bij elkaar past?’ fluisterde ze. Ik keek haar raar aan en wilde net vragen wat ze bedoelde toen ik de stem van Ben door de microfoon hoorde galmen. ‘Goedenavond iedereen. Het volgende nummer is voor mijn beste vriendin Sarah. Sarah, ik weet dat je niet wilde dat ik jouw geheim aan iemand zou vertellen, maar ik moest wel. Het maakt niet uit op wie je valt. Het gaat er om dat je van diegene houdt. Ik wil dat je dat onthoudt. Deze is daarom voor jou. Geniet! Je hebt het verdiend.’ Ik glimlach. ‘Wil je dansen?’ vroeg Emma. Ik lachte verlegen, maar knikte en zei ‘Heel graag!’ We liepen hand in hand naar de dansvloer en langzaam begon het nummer Silly Love Songs van Wings.

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Rock City Horns

De Rock City Horns: een 9-koppige band uit Amersfoort met een zeer aanstekelijk repertoire! Onlangs hebben ze hun gedenkwaardige debuut beleefd, live op de radio bij 3fm Serious Request. Als ze al in een muzikaal hokje in te delen zijn dan zou je wat henzelf betreft moeten denken aan iets als ‘Jazz-Dance-Funk-Rock-Brass’. Qua genre te vergelijken met neo-brass formaties als Lucky Chops, Jungle by Night en Gallowstreet, maar wel met een geheel eigen, Keistedelijke twist waarbij stil blijven staan geen optie is!

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Birds on a wire

Prachtige covers van Leonard Cohen.

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Lets Jazz is een is een jazz combo bestaande uit ervaren jazz musici die goed in het gehoor liggende lichte jazz muziek spelen met af en toe een uitstapje naar andere genres. We spelen voor ons eigen plezier en af en toe voor het plezier van anderen zoals nu voor het publiek in de Peking tuin. De bezetting is: Eric Gerritsen drums, Anton van der Leijden bas, Peter van Ramele gitaar, Leo Roeleveld sax en Lex Goode piano. Kom vrijdagavond langs en overtuig u zelf wij wensen u veel luisterplezier.

Lets Jazz

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Jazzband
Crescendo

Sinds 2014 jaar is er bij Crescendo een Jazz workshop. De leden vertellen zelf over deze activiteit.

Wij spelen met zo’n 10 deelnemers op beginners- tot gemiddeld niveau Jazz standards. Twee keer in de maand spelen we met een muzikaal begeleider.
Ons doel is leren, verkennen, optreden en plezier maken met elkaar. Sinds kort spelen we samen met de zangeres Tamar Aprahamian. Zij heeft een mooie stem en lekkere swing. Wij scholen ons steeds verder, we reizen steeds verder. Paul Grob begeleidt ons tijdens deze reis. Twee keer per maand, de eerste en derde zaterdagochtend is hij aan boord.

zaterdag 31 augustus • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Lifestyle & Health

Alle kramen op het gebied van lifestyle en gezondheid vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe kan ik gezonder leven en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Deze organisaties vind je zaterdag 2 september in de Laanstraat:
Stichting DierenZorg Eemland, Stichting Vier het Leven, Scouting Baarn, Vogelvereniging Gooi en Eemland, kringloopcentrum baarn, IVN Eemland, Nivon Koos Vorrink Huis, Stichting Vrienden van het Cantonspark, Adviesraad Sociaal Domein, BaarnDuurzaam, Brandweer Baarn, EHBO Baarn, Lokaal-O, Baarnse Kring t Peerd

Cultuurplein

Op het Cultuurplein vind je:
Toneelgroep Karakter
Historische Kring Baerne
Theaterhuis Marc van Driel
Baarnsche Courant

31 augustus – 1 september 2024

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Thaise maaltijden, Surinaamse & Indonesische broodjes, pannenkoeken, tosti’s, broodjes hotdog, nachos, ambachterlijk schepijs, of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

zaterdag 31 augustus | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.