Love me too – Gea van Beuningen

Tweede prijs, categorie volwassenen

Je moet bellen. 112. Ambulance. Nu. Geen adem. Geen pols. Je moet bellen, Claire. Nú.
Je laat billen, schouders en hoofd tegen de gesloten deur zakken. Ademt diep uit. Sluit je ogen. Wrijft met je handen door je gezicht, waarbij de toppen van je vingers de lijnen van je wenkbrauwen volgen. Je had direct uit bed moeten komen toen je hoorde dat hij je riep. Of beter: ontbood. Je moet bellen. Nu. Op blote voeten schuif je over de muisgrijze gietvloer. Zo’n vloer is ook ideaal voor kinderen. Joost had de verkoper met licht samengeknepen ogen aangekeken en het laatste woord langzaam herhaald. Alsof het uit een onbekende taal kwam. Hij leek aan de vreemde lettercombinatie te ruiken en verwierp deze daarna met een kort schudden van zijn hoofd. Hij had net zo gereageerd toen zijn moeder concludeerde dat haar zoon ging samenwonen. ‘Claire trekt bij mij in, mam’, had hij haar glimlachend verbeterd. In de keuken trek je een fles witte wijn open. De digitale streepjes op de oven vertellen dat het bijna half twee is. Het eerste glas drink je in stilte, hangend tegen het kookeiland met de nooit gebruikte Japanse bakplaat. De witte hoogglans tegenover je toont de contouren van een magere vrouw waar je jezelf nauwelijks in herkent. En nog steeds past het jurkje niet dat Joost al een jaar geleden voor je kocht. Je wendt je hoofd af en schuift de kamer in, fles in de ene, glas in de andere hand. Je kijkt naar voorwerpen, half in de verwachting dat dingen veranderd zijn. Maar het schilderij dat jij nooit begrepen hebt, begrijp je ook nu niet. Je probeert de Corbusier, maar de rechte lijnen passen nog steeds niet bij jouw lichaam. Je bedenkt wat je Mare morgenvroeg gaat vertellen. Meer wijn. Je mobiel heeft geen nieuwe berichten. Dat zal morgen wel anders zijn. Muziek, maestro. Op Spotify zoek je naar Roses in June. Help me, Wende.

Today I burn my bridges and go
Start breath naturally
Take a turn to the right
And begin to believe

Love me, love me, love me too
Love me, love me, love me too
Cause I sure as hell love you

Met je glas halfvol glijd je in draaiende bewegingen door de kamer. Slaat je armen om je heen. Voelt de wijn van je vingers druipen. Take a turn to the right and begin to believe. Je laat je hoofd zwaar achterovervallen. Rolt het van achter in je nek via je schouder naar voren. Laat het bungelen alsof het een lichaamsvreemd onderdeel is. Je drinkt je glas leeg en gooit het tegen de verste muur kapot. Cause I sure as hell hate you. Je zakt door je knieën, billen tegen je hakken, klemt je armen om je onderbenen.
Vandaag, zingt Wende, vandaag is de dag waarop je doet wat je wilt. Trek je van niemand iets aan, ren naakt rond. Je zet de fles aan je lippen. De Godello klotst in en naast je mond. Je hoort Joost fluisteren over het kleine wijnhuis in Galicië en de levensbedreigend steile hellingen met een ondergrond van graniet en lei. Wende gaat op repeat, harder. Strijkers. Misschien kun je deze muziek wel draaien bij de crematie. Je begint onbeheersbaar te giechelen. Komt overeind, draait om je as bij het refrein. Al snel groeien de bewegingen uit tot grote gebaren. Eindelijk begrijp je de voorkeur van Joost voor een minimalistische inrichting. Volop ruimte om te dansen. Mensen met een sterke persoonlijkheid hebben ruimte nodig, geen spullen, toch, Joost? Je klemt de lege wijnfles tegen je borsten. Brult de woorden mee.

‘Mama?’ Mare staat in haar nachthemd in de deuropening. Haar armen recht langs haar lichaam, in haar rechterhand het oor van haar knuffelkonijn. Het onderlijf van Nijn ligt levenloos op de grond. ‘Wat doe jij?’

Alleen Wende zingt nu nog. In een paar stappen ben je bij je dochter. Haar haar hangt slordig in haar gezicht. ‘Mama danst, schat. Doe je mee?’ Je steekt je hand naar haar uit en wacht tot zij haar warme hand in de jouwe legt.

‘Maar, papa…’ Haar ogen groot, glanzend. ‘Wordt papa dan niet boos?’

Je stopt een blonde lok achter haar oor. ‘Nee, lieverd. Papa wordt nooit meer boos.’

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Rock City Horns

De Rock City Horns: een 9-koppige band uit Amersfoort met een zeer aanstekelijk repertoire! Onlangs hebben ze hun gedenkwaardige debuut beleefd, live op de radio bij 3fm Serious Request. Als ze al in een muzikaal hokje in te delen zijn dan zou je wat henzelf betreft moeten denken aan iets als ‘Jazz-Dance-Funk-Rock-Brass’. Qua genre te vergelijken met neo-brass formaties als Lucky Chops, Jungle by Night en Gallowstreet, maar wel met een geheel eigen, Keistedelijke twist waarbij stil blijven staan geen optie is!

VR 01 SEPT • BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Birds on a wire

Prachtige covers van Leonard Cohen.

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Lets Jazz is een is een jazz combo bestaande uit ervaren jazz musici die goed in het gehoor liggende lichte jazz muziek spelen met af en toe een uitstapje naar andere genres. We spelen voor ons eigen plezier en af en toe voor het plezier van anderen zoals nu voor het publiek in de Peking tuin. De bezetting is: Eric Gerritsen drums, Anton van der Leijden bas, Peter van Ramele gitaar, Leo Roeleveld sax en Lex Goode piano. Kom vrijdagavond langs en overtuig u zelf wij wensen u veel luisterplezier.

Lets Jazz

VR 01 SEPT BOS MAKELAARDIJ MAINSTAGE

Jazzband
Crescendo

Sinds 2014 jaar is er bij Crescendo een Jazz workshop. De leden vertellen zelf over deze activiteit.

Wij spelen met zo’n 10 deelnemers op beginners- tot gemiddeld niveau Jazz standards. Twee keer in de maand spelen we met een muzikaal begeleider.
Ons doel is leren, verkennen, optreden en plezier maken met elkaar. Sinds kort spelen we samen met de zangeres Tamar Aprahamian. Zij heeft een mooie stem en lekkere swing. Wij scholen ons steeds verder, we reizen steeds verder. Paul Grob begeleidt ons tijdens deze reis. Twee keer per maand, de eerste en derde zaterdagochtend is hij aan boord.

zaterdag 31 augustus • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Lifestyle & Health

Alle kramen op het gebied van lifestyle en gezondheid vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe kan ik gezonder leven en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Deze organisaties vind je zaterdag 2 september in de Laanstraat:
Stichting DierenZorg Eemland, Stichting Vier het Leven, Scouting Baarn, Vogelvereniging Gooi en Eemland, kringloopcentrum baarn, IVN Eemland, Nivon Koos Vorrink Huis, Stichting Vrienden van het Cantonspark, Adviesraad Sociaal Domein, BaarnDuurzaam, Brandweer Baarn, EHBO Baarn, Lokaal-O, Baarnse Kring t Peerd

Cultuurplein

Op het Cultuurplein vind je:
Toneelgroep Karakter
Historische Kring Baerne
Theaterhuis Marc van Driel
Baarnsche Courant

31 augustus – 1 september 2024

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Thaise maaltijden, Surinaamse & Indonesische broodjes, pannenkoeken, tosti’s, broodjes hotdog, nachos, ambachterlijk schepijs, of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

zaterdag 31 augustus | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.