Wie ontpopt zich in Baarn als beste schrijver?

De Baarnse Literatuurprijs 2018 gaat voor de achtste keer van start met als thema ‘metamorfose’. Daarmee komt de organisatie zelf natuurlijk ook niet onder een gedaanteverwisseling uit. Sinds kort is er een eigen website: www.baarnseliteratuurprijs.nl Hierop is een schat aan informatie te vinden over deze schrijfwedstrijd die al sinds 2011 gehouden wordt.

De Baarnse Literatuurprijs is en vast onderdeel van het Cultureel Festival Baarn. De beste schrijver wordt gehuldigd tijdens het festival op 1 september 2018.
Van 23 april tot 24 juni kan iedereen een kort verhaal insturen. Een deskundige jury beoordeelt alle ingezonden epistels. De winnaar verdient, naast eeuwige roem en publicatie op de website, een uniek kunstwerk van een Baarnse kunstenaar.

Het achtste thema: Metamorfose
Op de nieuwe website is natuurlijk veel te lezen en te beleven. Om te beginnen alle prijswinnende verhalen sinds 2011. Ze staan gerubriceerd onder de zeven thema’s die eerder aan bod zijn geweest: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep en de ontmoeting. Per jaar zijn de door de jury uitverkoren verhalen te vinden. Ook de verhalen van de winnaars van de Baarnsche Courant Publieksprijs zijn geplaatst. Zo is de website misschien wel de ideale plaats om inspiratie op te doen voor het nieuwe thema van 2018 ‘metamorfose’.

Jury
Voor iedereen die dit leest: doe het thema metamorfose eer aan en ontpop jezelf als schrijver! Klim in het toetsenbord en verras de jury met een pakkend verhaal van maximaal 850 woorden. Wie weet wint u de felbegeerde titel! De jury die een zomer lang zoet is met het lezen van alle korte verhalen bestaat uit: Karin van der Raad-Doornik (docent Nederlands), Cees Roodnat (dramadocent), Liesbeth van Dongen (bibliothecaris), Sandra van Berkum (auteur en kunsthistorica) en Gooitzen Zwanenburg (natuurwetenschapper, wiskundige en informaticus).

Uitreiking
De prijzen worde op 1 september 2018 uitgereikt door de burgemeester van Baarn in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Het programma wordt nog bekend gemaakt.

Alle informatie over de Baarnse Literatuurprijs is te vinden op www.baarnseliteratuurprijs.nl

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Kids

In de Laanstraat vind je tientallen Baarnse verenigingen die interessant zijn voor jong en oud.

Maak kennis met de vrijwillige brandweer en bekijk een brandweerwagen van dichtbij, neem een kijkje bij de dierenambulance en doe mee met tal van activiteiten bij de kramen.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Zorg & welzijn

Alle kramen op het gebied van zorg en welzijn vind je aan het begin van de Laanstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

Kom langs voor vragen als: Wie gaat voor wie zorgen, wie durft te helpen, hoe maken we lastige onderwerpen als ziekte en sterven bespreekbaar en wie durft de handschoen op te pakken en daadwerkelijk te helpen. Ontmoet specialisten die lastige onderwerpen met u durft te bespreken of meld je aan als vrijwilliger bij één van deze organisaties, want een paar extra handen kunnen ze wel gebruiken.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september • 11.00 – 17.00 uur • Laanstraat

Verenigingen​​

Kom langs en ontdek wat Baarn allemaal te bieden. Vind eindelijk die vereniging die bij jou past of misschien zoek je wel een leuke vrijwilligers activiteit?

Kom naar de Laanstraat en laat je inspireren door deze enthousiaste organisaties en vrijwilligers. Techniek, natuur en cultuur… in Baarn is er van alles te beleven!

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

1 – 2 – 3 september 2023

Foodtrucks

In de Pekingtuin is er van vrijdag tot en met zondag een gezellige foodcourt met heerlijk vers eten voor jong en oud. Vers gemaakte friet, schepijs of een overheerlijke cappuccino; het kan allemaal.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen​

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops activiteiten

Jong en oud kunnen naar hartelust sporten op het sportplein. Trap een balletje, doe mee met tennis, spring over de airtrack en nog veel meer.

Vanaf circa half juni zullen alle sportactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Verenigingen

Maak kennis met Baarnse verenigingen en organisaties. Het festival is de ideale gelegenheid om te kijken welke club bij jou past. Of het nu gaat om sport, cultuur of het vinden van een leuke BSO; je vindt ze allemaal op het Kinderplein.

Begin juni vind je hier een overzicht van deelnemende organisaties.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Workshops
activiteiten

Kinderen kunnen non-stop mee doen met workshops en andere leuke kinderactiviteiten. Leer dansen, moestuintjes maken, spring op het springkussen of plof neer voor een rustig potje schaken.

Vanaf circa half juni zullen alle kinderactiviteiten bekend worden gemaakt.

zaterdag 2 september | 11.00 – 17.00 uur | Pekingtuin

Stempel
Kaart

Op de stempelkaart staan alle kinderactiviteiten die je op het Kinderplein en Sportplein kan doen.

Verzamel stempels door mee te doen aan workshops of activiteiten bij de kramen. Bij vier of meer workshops mag je een verrassing ophalen.

De stempelkaart kan je ophalen bij de kraam van Happy Kids, deze vind je op het Kinderplein.