De Baarnse Literatuurprijs 2018 gaat voor de achtste keer van start met als thema ‘metamorfose’. Daarmee komt de organisatie zelf natuurlijk ook niet onder een gedaanteverwisseling uit. Sinds kort is er een eigen website: www.baarnseliteratuurprijs.nl Hierop is een schat aan informatie te vinden over deze schrijfwedstrijd die al sinds 2011 gehouden wordt.

De Baarnse Literatuurprijs is en vast onderdeel van het Cultureel Festival Baarn. De beste schrijver wordt gehuldigd tijdens het festival op 1 september 2018.
Van 23 april tot 24 juni kan iedereen een kort verhaal insturen. Een deskundige jury beoordeelt alle ingezonden epistels. De winnaar verdient, naast eeuwige roem en publicatie op de website, een uniek kunstwerk van een Baarnse kunstenaar.

Het achtste thema: Metamorfose
Op de nieuwe website is natuurlijk veel te lezen en te beleven. Om te beginnen alle prijswinnende verhalen sinds 2011. Ze staan gerubriceerd onder de zeven thema’s die eerder aan bod zijn geweest: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep en de ontmoeting. Per jaar zijn de door de jury uitverkoren verhalen te vinden. Ook de verhalen van de winnaars van de Baarnsche Courant Publieksprijs zijn geplaatst. Zo is de website misschien wel de ideale plaats om inspiratie op te doen voor het nieuwe thema van 2018 ‘metamorfose’.

Jury
Voor iedereen die dit leest: doe het thema metamorfose eer aan en ontpop jezelf als schrijver! Klim in het toetsenbord en verras de jury met een pakkend verhaal van maximaal 850 woorden. Wie weet wint u de felbegeerde titel! De jury die een zomer lang zoet is met het lezen van alle korte verhalen bestaat uit: Karin van der Raad-Doornik (docent Nederlands), Cees Roodnat (dramadocent), Liesbeth van Dongen (bibliothecaris), Sandra van Berkum (auteur en kunsthistorica) en Gooitzen Zwanenburg (natuurwetenschapper, wiskundige en informaticus).

Uitreiking
De prijzen worde op 1 september 2018 uitgereikt door de burgemeester van Baarn in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Het programma wordt nog bekend gemaakt.

Alle informatie over de Baarnse Literatuurprijs is te vinden op www.baarnseliteratuurprijs.nl