1 - 2 - 3 september

Cultureel Festival Baarn

Het grootste culturele festival van Baarn in het eerste weekend van september beleeft in 2023 haar vijfentwingiste editie. Om dat te vieren is het festival dit jaar voor het eerst een driedaags festival; van vrijdag tot en met zondag is het één groot feest in het centrum van Baarn. Dus noteer in de agenda: 1, 2 en 3 september.

Zaterdag overdag is er in het hele centrum, van Pekingtuin tot de Brink en door de hele Laanstraat, van alles te zien en te beleven. Struin over de markten, geniet van muziek op één van de vele podia, en doe mee met tal van kinder- en sportactiviteiten.

In in de avond is zetten we de Baarnse Pekingtuin op zijn kop met een Silent Disco. Kom feesten en dansen bij Baarnse allereerste silent disco.

Op zondag kunnen liefhebbers van kunst en klassieke muziek hun hart ophalen. In de Pekingtuin is er een kunstmarkt met zo’n 50 deelnemers en is er op het hoofdpodium de hele dag door klassieke muziek.

Royal-Disco-Party-in-the-park-pink

Doe mee!

Wil jij een kraam huren of optreden?

Wil jij als artiest of organisatie erbij zijn tijdens de vijfentwintigste editie van Cultureel Festival Baarn?
Meld je dan aan voor een kraam op één van de pleinen. Of als artiest.

Artiesten

Voor de optredens op de diverse podia kunnen artiesten (bij voorkeur uit Baarn of met Baarnse roots) zich aanmelden. Dit kan tot 1 mei waarna de programmacommissie het definitieve programma zal samenstellen.

Kramen

Op zaterdag zijn kramen te huur voor verenigingen en organisaties op het gebied van sport, cultuur, kinderen en zorg & welzijn.
Op zondag is er uitsluitend een kunstmarkt waarvoor kramen gehuurd kunnen worden.

Vrijdag 1 september

15.00 - 21.30 uur

Wat is er te zien en te beleven op vrijdag?
Dat houden we nog even geheim.

Zaterdag 2 september

11.00 - 17.00 uur

Vier podia met meer dan 35 optredens, kunstmarkt op de Brink, 30 verenigingen in de Laanstraat en Kinder- en Sportactiviteiten in de Pekingtuin.

Zaterdag 2 september

19.30 - 23.30 uur

Een primeur in Baarn: de eerste Silent Disco! De Baarnse Pekingtuin wordt voor één avond het toneel voor een grandiose disco party.

Zondag 3
september

12.00 - 17.30 uur

Kunst en klassiek in de Baarnse Pekingtuin. Kom kunst kijken en laat je verrassen diir optredens van klassieke ensembles.

Cultureel Festival Baarn

Vrijdag 01 september

De start van de vijfentwintigste editie…
Wat er staat te gebeuren blijft nog even geheim.

Podia

Zaterdag 02 september

Overdag van 11.00 tot 17.00 uur zijn er maar liefst vier podia met voor ieder wat wilts. Vette bands, klassieke ensembles, singer-songwriters en spetterende dansoptredens: het is er allemaal bij Cultureel Festival Baarn.

In de avond toveren we de Pekingtuin om tot de allergrootste outdoor disco van de provincie. Voetjes van de vloer en dansen maar tijdens de Royal Disco Party in the Park met DJ’s Rik & Ed. Tickets voor de Royal Disco Party in the park zijn hier te koop.

Mainstage

Laanstraat

Dance Corner

Klassiek

Praktische informatie

Waar

In de Pekingtuin, de Laanstraat en de Brink in Baarn.

Wanneer

Vrijdag 1 september, 15.00 – 21.30 uur
Zaterdag 2 september, 11.00 – 23.30 uur
Zondag 3 september, 12.00 – 17.00 uur

Kinderplein

Markten

Sportplein

Kunstmarkt

Locatie

Pekingtuin

Mainstage, Dance Corner, Kinder- en sport activiteiten.
Royal Disco Party in the Park

De Brink

Kunstmarkt en Klassiek Podium

Laanstraat

Theaterpodium en verenigingsmarkt.

Bereikbaarheid

Fiets

Rondom de Pekingtuin en de Laanstraat is er voldoende plek om fietsen te stallen.

Auto

Parkeren is gratis, maar houd wel rekening met blauwe zones. De dichtsbijzijnde parkeerplaatsen zijn P1 (de Brink) en P2 (Oranjepark).

Trein

Baarn is goed te bereiken met de trein. Vanaf Station Baarn is het ongeveer 12 minuten lopen naar het centrum.

Cultureel-Festival-Baarn-home-over-ons-oranje

Over ons

Wat begon als een kleinschalige kunstmarkt in 1998 is uitgegroeid tot één van de grootste festivals in het dorp. 

Al vanaf het allereerste begin wordt het festival georganiseert door een groep enthousiaste vrijwilligers en 24 jaar na de start van Stichting Cultureel Festival Baarn is dat nog steeds zo. Met een vijf-koppig bestuur en meer dan 50 vrijwilligers lukt het elk jaar weer om een mooi festival te organiseren.

Festivalregels

Om de sfeer goed te houden is het belangrijk dat alle bezoekers zich aan de festivalregels houden. Dit betekent onder andere dat drugs, lachgas en zelfmeegebrachte drank verboden zijn. Honden mogen overdag aangelijnd het terrein op, maar in de avond (Royal Disco Party in the Park) zijn honden niet toegestaan. Alle festivalregels lees je hier.